Τετάρτη 23 Ιουλίου 2008

Συνάντηση του Σωματείου εργαζομένων στο εργοστάσιο της Siemens στη Θεσσαλονίκη με τον Γ. Αλογοσκούφη και τον Στ. Καλαφάτη

Όπως είχαμε ενημερώσει από την Δευτέρα, πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση για το θέμα του εργοστασίου της Siemens στη Θεσσαλονίκη στο Υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με την Ημερησία "κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων στο εργοστάσιο της Siemens στη Θεσσαλονίκη υπέβαλαν προτάσεις για τη συνέχιση λειτουργίας του εργοστασίου ενώ από την μεριά τους οι κ. κ. Αλογοσκούφης και Καλαφάτης δεσμεύτηκαν ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει τις προτάσεις αυτές ώστε να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους εργαζόμενους και την ελληνική οικονομία."

Το δημοσίευμα δεν αναφέρεται σε ενδεχόμενο κλείσιμο του εργοστασίου και υποστηρίζει ότι "η συνάντηση έγινε με αφορμή δημοσιεύματα, στον ελληνικό και διεθνή Τύπο, ότι πρόθεση της Siemens είναι να πουληθεί το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης σε τρίτους."

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα παρόντες στη συνάντηση ήταν οι Βουλευτές κ. Γιώργος Ορφανός (Ν.Δ.), Εύα Καϊλή (ΠΑΣΟΚ), Σοφία Καλαντίδου (ΚΚΕ), Αναστάσιος Κουράκης (ΣΥΡΙΖΑ) και Μάκης Βορίδης (ΛΑΟΣ), ο πρώην Υπουργός κ. Άκης Τσοχατζόπουλος και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης κ. Νίκος Γιαννόπουλος.

Το Υπ..Οικονομίας και Οικονομικών εξέδωσε σχετικό Δελτίο Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: