Τετάρτη 23 Ιουλίου 2008

Μετά τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα συνάντηση με το ΚΚΕ και την Αλέκα Παπαρήγα

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα συναντηθεί με το ΔΣ του Συνδέσμου εργαζομένων στη Siemens Α.Ε. την Τετάρτη 23 Ιούλη και ώρα 12.30 το μεσημέρι στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό.

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέξης Τσίπρας, αποδεχόμενος το αίτημα του Δ.Σ. του Συνδέσμου Εργαζομένων της Siemens Α.Ε. συναντήθηκε μαζί τους χθες στις 10:00, στα γραφεία του κόμματος.



Μετά την συνάντηση δήλωσε:

"Η Siemens δεν είναι το ίδιο γενναιόδωρη απέναντι στους εργαζόμενους της όσο γενναιόδωρη φάνηκε τουλάχιστον απέναντι στην εξουσία και τα πολιτικά της στελέχη" και τόνισε ότι "σήμερα κινδυνεύουν άμεσα εκατοντάδες εργαζόμενοι που δουλεύουν εδώ και δεκαετίες στη Siemens και κινδυνεύουν γιατί η μητρική εταιρία έχει αποφασίσει να αλλάξει κατεύθυνση και να μειώσει τις παραγωγικές της δραστηριότητες στη χώρα μας."

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ πρόσθεσε, ότι "η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της" , ωστόσο είπε, "έχουμε μια κυβέρνηση ανίκανη να επιλύσει οποιοδήποτε πρόβλημα και έναν πρωθυπουργό που βρίσκεται εκτός πραγματικότητας και που πηγαίνει στην καμμένη Αρχαία Ολυμπία προκειμένου να κάνει φιέστες νεολαίας. Εκατοντάδες εργαζόμενοι απειλούνται να μείνουν στο δρόμο ενώ η κυβέρνηση δεν αξιοποιεί τη δυνατότητα να πιέσει τη ΖΗΜΕΝΣ, προκειμένου να αναστείλει αυτούς τους σχεδιασμούς, όπως έκανε για παράδειγμα η κυβέρνηση της Βραζιλίας και δεν έκλεισε το εργοστάσιο της ΖΗΜΕΝΣ στη Βραζιλία. Η κυβέρνηση, όταν ασχολείται με το θέμα της ΖΗΜΕΝΣ, δεν ασχολείται για να λύσει τα προβλήματα των εργαζομένων, αλλά για να χειραγωγήσει τη δικαιοσύνη μην τυχόν και βγουν και άλλες αποκαλύψεις στη φόρα. Θα σταθούμε στο πλευρό των εργαζομένων και με όλες μας τις δυνάμεις θα προσπαθήσουμε προκειμένου να βγει στο φως η αλήθεια αλλά ταυτόχρονα να προστατευθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων στη ΖΗΜΕΝΣ"

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των εργαζομένων τόνισαν ότι δεν θα πρέπει να πληρώσουν το όποιο τίμημα και κάλεσαν τον πολιτικό κόσμο να προστατεύσει τις χιλιάδες θέσεις εργασίας της Siemens στην Ελλάδα.

3 σχόλια:

ponemenos είπε...

Ας αφήσει ο εργατοπατέρας ετών 1946καιμέτρα τα πάνε έλα στην Αθήνα και τις συναντήσεις με τον Αλογοσκούφη, τον Αλογομούρη και το λουρί της μάνας, και ας έρθει εδώ να δώσει απαντήσεις στους εργαζόμενους για δύο πράγματα που ακούγονται από προχθές:
1) Πούλησε α Εθνική τράπεζα το 30% που είχε στη Siemens? (Και δεν ντρεπόταν ο εργατοπατέρας που μας το παρουσίαζε και σαν μέτρο πίεσης απέναντι στην εταιρεία? )
2) Τα άλλα τμήματα του ομίλου, που νοικιάζουν το δεύτερο κτήριό μας, γιατί πήραν εντολές να μετακομίσουν άμεσα και να έχουν τελειώσει το πολύ μέχρι τον Δεκέμβριο?
Οι απαντήσεις δεν θα δοθούν από αυτούς τους γελοίους τους πολιτικούς…. Αυτοί το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά ( εκτός από το να λένε το γνωστό ποιηματάκι: είμαστε στο πλευρό σας, θα βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις και τέτοιες βλακείες ) είναι να ζουν παρασιτικά εις βάρος του Ελληνικού λαού.
Οι απαντήσεις θα δοθούν από την διεύθυνση της εταιρείας! Που είσαι λοιπόν εργατοπατέρα? Γιατί είσαι μακριά από τις εξελίξεις? Μιλάς και κάνεις συναντήσεις με « νούμερα « , για να μας ρίχνεις στάχτη στα μάτια??? Τι συμφωνία έχεις κάνει με την εταιρεία για τον εαυτούλη σου? Πότε επιτέλους θα πεις τη αλήθεια στους εργαζόμενους?
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΥΠΝΗΣΕ!

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ Ο ΠΕΡΟΥ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ;ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ;ΑΝ ΟΧΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ...ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ !!!

ΠΑΝΟΣ ΜΕΤΑΞΟΠΟΥΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ....
ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΔΡΙΚΕΛΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΧΥΡΕΝΙΟ ΧΩΜΑΤΑΝΘΡΩΠΟ.....
ΕΜΕΙΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑΜΕ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΕΝΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΤΥΝΟΥΜΕ....
ΕΜΕΙΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΕΝΤΕΧΝΑ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΩ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΓΙΑΔΙΚΟ "ΔΟΥΛΕΙΑ".....
ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΜΕ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΜΟΡΦΩΣΗ ΜΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΜΟΡΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΔΕΛΥΡΟ ΤΕΡΑΣ....
ΕΜΕΙΣ ΤΟΥ ΔΩΣΑΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΕΓΩ ΤΟΥ......
ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΝΩ ΞΕΡΑΜΕ ΟΤΙ ΞΕΣΠΑΕΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΕΣ ΤΟ ΑΡΡΩΣΤΟ ΕΡΩΤΙΚΟ ΤΟΥ ΛΙΜΠΙΤΟ ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΧΑΖΟΓΕΛΩΝΤΑΣ.....
Ο ΕΡΩΤΥΛΟΣ!
ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΣΙΩΠΗΣΑΜΕ......
ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΑΛΩΝΙΖΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕ Η ΑΠΟΛΥΕ ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑ ΓΟΥΣΤΑΡΕ ΕΦΟΣΟΝ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΗΣΥΧΑ ΤΑ ΒΟΔΙΑ ΤΑ 300 ΝΤΕ.
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ Η ΖΙΜΕΝΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗ.
ΑΛΙΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΟΤΙ Η ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ ΜΟΝΟ ΝΟΥΜΕΡΑ......
ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΝΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΟ ΑΚΑΙΡΑΙΟ.....
ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ....
ΣΕ ΤΙ?
ΑΥΤΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ
ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΕΙ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΓΙΑ ΠΑΡΤΙ ΤΟΥ....
ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ Ο ΑΚΑΤΟΝΟΜΑΣΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΠΕΡΙΤΟΜΑΤΩΝ....
ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΡΟ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΟΥ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΛΑ ΕΙΠΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ . ΜΟΥ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.....
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΙΛ: ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΑΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΛΛΟΥ ΣΕ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΝ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΜΕ ΤΙΡΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ ΓΛΥΦΤΕΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΠΟΡΝΙΔΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΧΑΜΕΡΠΗ ΣΥΧΑΜΑΤΑ....
ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΘΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ....
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΛΥΜΕΝΑ ΜΕ "ΑΚΡΑ " ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ.....
ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΟ, ΚΑΤΟ ΟΠΩΣ ΣΕ ΛΕΝΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΟΧΙ.....



ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΓΙΟΣ
ΤΟΥ ΛΑΕΡΤΗ.....