Τετάρτη 9 Ιουλίου 2008

Πληρώνουν τα μαύρα ταμεία

ΤΡΙΤΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2008 ΤΑ ΝΕΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Χάτσιος

Στον αέρα 265 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Ζίμενς στη Θεσσαλονίκη

Η Siemens Θεσσαλονίκης εκτός από τη μονάδα παραγωγής μεταξύ άλλων διαθέτει κλειστό γυμναστήριο, ομάδες μπάσκετ και ποδοσφαίρου, εστιατόριο, γήπεδο ποδοσφαίρου, ιατρείο, χώρους υγιεινής και άλλες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις για τις ανάγκες των εργαζομένων. Είναι χαρακτηριστικό ότι η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του εργοστασίου αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας γυναικών

Χαράλαμπος Καλαϊτζίδης. «Τα άλλα δύο εργοστάσια στη Γερμανία και στη Βραζιλία ύστερα από παρεμβάσεις των κυβερνήσεων των χωρών όπου εδρεύουν απέφυγαν τη διακοπή λειτουργίας τους», λέει στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο εργοστάσιο.

Χρήστος Κωτσίδης. «Δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι», λέει στα «ΝΕΑ» προβληματισμένος ο 39χρονος αποθηκάριος στο εργοστάσιο.

Κατερίνα Παπαζιώγα. «Δεν ξέρουμε τι θα απογίνουμε, αφού είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρούμε κάπου αλλού δουλειά», λέει για τις εξελίξεις η 38χρονη εργαζόμενη και αναρωτιέται πώς θα εξασφαλίσει τα απαραίτητα στα παιδιά της, ηλικίας 8 και 6 ετών.

Λάζαρος Χαλκίδης. «Σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι στη Siemens θα σηκώσουν ψηλά τα χέρια και θα περιμένουν βοήθεια μόνο από τον Θεό», λέει ο 45χρονος πατέρας τριών ανήλικων παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: