Τρίτη 29 Απριλίου 2008

€250 εκατ. από ασφαλιστικές για λάθη στελεχών της

Τρίτη, 29.04.08 - Ελεύθερος Τύπος

Tο ποσό των 250 εκατομμυρίων ευρώ, για χρέη που προκύπτουν από λάθη των στελεχών (management liability costs), πρόκειται να καταβάλει στη Siemens κοινοπραξία ασφαλιστικών εταιριών με επικεφαλής τον όμιλο Allianz, στην οποία μετέχουν επίσης οι ασφαλιστικές εταιρίες Zurich Financial Services και HDI-Gerling.
Την πληροφορία αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Financial Times Deutschland», στο οποίο δεν γίνεται αναφορά σε πηγές.
Σημειώνεται ότι για το παραπάνω ποσό έχει ασφαλιστεί ο γερμανικός όμιλος έναντι ζημιών οι οποίες προκύπτουν από λάθος κινήσεις στελεχών για τα έτη 2004 – 2007. Από αυτά, 70 εκατομμύρια ευρώ θα καταβάλει, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, μόνο η Allianz.
Αυτό που αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον είναι ότι το ασφαλιστήριο συμβόλαιο (Directors and Officers (D&O) liability insurance) καλύπτει τα νομικά έξοδα και ενδεχόμενες αποζημιώσεις που θα κληθούν να καταβάλουν στελέχη της εταιρίας, εφόσον καταδικαστούν τελεσίδικα για λάθη στη διαχείριση.
Η μέχρι τώρα έρευνα σε βάρος της Siemens από την αμερικανική και τη γερμανική Δικαιοσύνη για το ενδεχόμενο δωροδοκιών κρατικών υπαλλήλων και στελεχών ιδιωτικών εταιριών της έχει προκαλέσει, όπως η ίδια έχει παραδεχτεί, ζημιές ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ και έχει υποχρεώσει σε παραίτηση τον περασμένο χρόνο τον πρόεδρο, το διευθύνοντα σύμβουλο και άλλα στελέχη του ομίλου. Ομως, κανείς από αυτούς δεν έχει κατηγορηθεί μέχρι σήμερα για παράνομες ενέργειες ή κακή διαχείριση.
Ούτε η SIEMENS ούτε κάποια από τις εμπλεκόμενες ασφαλιστικές εταιρίες δέχθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προς Xaris με το ψευδώνυμο μετά με το ανώνυμο – αόρατο πρόσωπο ο κανένας .
Εδώ και πολύ καιρό η ζωή μας είναι ένα δράμα με τα γνωστά γεγονότα .
Οι Αμερικανοί μπήκαν στα γραφεία μας στα σπίτια μας στη ζωή μας .Τι έγινε τι ξέρετε και για ποιον .Έστω και υπόνοιες αν υπήρχαν ήθελαν να τις ακούσουν και σε αντάλλαγμα θα μας έδιναν συγχωροχάρτι .
Τώρα βγήκες εσύ (εσείς ) νέο φρούτο εποχής να προσπαθείς να πουλήσεις πνεύμα από το πουθενά , ποιος είσαι ο κανένας ο τίποτα ο ξερόλας δείχνοντας κακία και κόμπλεξ , κριτή των πάντων , έχεις τις λύσεις στη τσέπη ;
Χάνονται χιλιάδες θέσεις εργασίας από τον οίκο SIEMENS , κάνε κάτι μιας και έχεις αναφερθεί στο τι γίνεται παγκοσμίως στον οίκο SIEMENS ,
ποιοι παραιτούνται και γιατί που απολύονται και γιατί .
Στις δύσκολες μέρες που περνάνε οι εργαζόμενοι του εργοστασίου και του ομίλου SIEMENS εσύ με τα δικά σου γραπτά ανώνυμε (δεν πιστεύουμε πως υπάρχει δεύτερος η τρίτος ) προσπαθείς να προσθέσεις προβλήματα .
Δεν μπορεί να γίνει πιστευτό ότι είσαι (είστε) εργαζόμενοι της SIEMENS .
Η γνώμη είναι ευθύνη και είναι επώνυμη .
Απορώ πως δεν αντέδρασαν ακόμη οι συνάδελφοι και να σε βάλουν στη θέση όπου αξίζει κάποιος με αυτή την συμπεριφορά , τελικά σε αγνοούν .

Φώτης.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Φώτη
νομίζω ότι αν διαβάσεις ξανά αυτά που έγραψες δέν θα βγάλεις νόημα.Κατηγορείς κάποιον όπου αναφέται για τα προβλήματα τις ΣΗΜΕΝΣ με επίσημα στοιχεία όπου και μας απασχολούν,και εσυ πετάς χαρταετό μάλλον η φοβάσαι να βγείς απο το καβούκι σου.Αν δεν κάνεις τον αγώνα σου τότε λύπάμαι να περιμένεις τα χειρότερα.Τελικά την κακία τα κόμπλεξ κ.τ.λ γιατί τα λές αφού το παραδέχεσαι και εσύ ότι σε αγχώνη το θέμα της ΣΗΜΕΝΣ η μήπως είσαι τόσο άνετος.Εμείς όχι γιατί έχουμε οικογένειες.Καληνύχτα σου.
ΠΑΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Προς Φώτης.
Προφανώς αν μας αγνοούσαν οι συνάδελφοι δεν θα έμπαινες στον κόπο να γράψεις όσα έγραψες.
Επίσης προφανώς εσύ πιστεύεις ότι η ενημέρωση, για όλα όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους, είναι γι'αυτούς που ενημερώνονται προνόμιο λίγων, και γι'αυτούς που ενημερώνουν προνόμιο ενός.
Δυστυχώς για εσένα αλλά και για αρκετούς άλλους που ενοχλήθηκαν από τη λειτουργία του blog, οι καιροί έχουν αλλάξει. Εμείς το μόνο που κάναμε ήταν να δώσουμε ένα βήμα σε όλους αυτούς που ήθελαν να μιλήσουν και δεν μπορούσαν. Ακόμα και σε σένα που την φωνή σου δεν την άκουσε κανένας μέχρι σήμερα.
Επειδή όμως πιστεύουμε ότι τα περιθώρια έχουν στενέψει πάρα πολύ και είναι πολυτέλεια τώρα να "σκοτώνονται" οι εργαζόμενοι μεταξύ τους, να πούμε μερικά πράγματα.
Εδώ που φτάσαμε μόνο μια κυβερνητική παρέμβαση θα μπορούσε ίσως να αναστρέψει τα πράγματα. Το πως θα προκληθεί αυτή είναι ένα ζητούμενο. Πάντως τα υπομνήματα δεν φτάνουν.
Και ένα ερώτημα προς Φώτης. Γιατί δεν ενημερώθηκαν οι εργαζόμενοι για όσα είπε η κυρία πού ήρθε, στις συναντήσεις της, και ζήτησε να μεταφερθούν στους εργαζόμενους; Εσύ προφανώς Φώτης ενημερώθηκες. Οι υπόλοιποι τι πρέπει να κάνουν; Να φτιάξουν κανένα blog στο internet;
Όσο για τα περί ανώνυμου, αν δεν ξέρεις, ρώτα καλύτερα αυτούς που έκαναν παρέμβαση για να σιγήσουμε.

Οι Γνωστοί Άγνωστοι

Ανώνυμος είπε...

Κυρίες και κύριοι,

Νομίζω ότι παρεκτραπήκαμε λιγάκι. Νομίζω ότι το xaris voice δημιουργήθηκε με σκοπό να ενημερώσει και εμάς για τα τεκταινόμενα -και όχι μόνο- που γίνονται στον εργασιακό μας χώρο, μια που κανείς από τους υπευθύνους δεν το κάνει. Προσωπικά θα προτιμούσα να μην υπήρχε αυτό το blocked και να υπήρχε η υπεύθυνη ενημέρωση. Από τη στιγμή που αυτό δεν γίνεται, χαίρομαι που κάποιος –κάποιοι το δημιούργησαν και αφιερώνουν το χρόνο τους για να μάθω και εγώ κάποια πράγματα.
Σας ευχαριστώ