Τρίτη 10 Ιουνίου 2008

H συμφωνία Κυβέρνησης και εργαζόμενων στη ΒΦΛ Θεσσαλονίκης

Η συμφωνία που υπέγραψαν οι εργαζόμενοι της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων στη Θεσσαλονίκη μεταξύ άλλων προέβλεπε:

- Ειδική επιδότηση της ανεργίας, ίση με το 80% του καταβαλλόμενου κατά τη λύση της σύμβασης μηνιαίου μισθού ή του 25πλάσιου του ημερομισθίου και δεν θα υπερβαίνει το ποσό των 1.500 ευρώ.
Η διάρκεια της ειδικής επιδότησης θα είναι μέχρι τη συμπλήρωση των προϋποθέσεων πλήρους ή μειωμένης σύνταξης γήρατος και δεν θα υπερβαίνει τους 72 μήνες.

- Ένταξη των απολυμένων σε καθεστώς μερικής απασχόλησης σε Δήμους και Νομαρχίες.

- Μοριοδότηση για προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, ανάλογα με τις ειδικότητές τους σε επιχειρήσεις
του δημόσιου ή ευρύτερου δημόσιου τομέα.

- Τη δυνατότητα να εργαστούν στη μονάδα της Καβάλας όσοι το επιθυμούν.

Η συμφωνία υπογράφτηκε το 2006.
Στο εργοστάσιο απασχολούνταν 357 άτομα και αφορούσε όσους έχασαν την εργασία τους μετά την επαναλειτουργία του εργοστασίου με μειωμένο προσωπικό και όσους απολυθούν από το εργοστάσιο Θεσσαλονίκης της ΒΦΛ τα επόμενα χρόνια.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΗ ΣΚΕΨΗ:
ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΥΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ;
ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ;
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΤΕΘΟΥΝ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΡΙΜΕΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ;
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΛΕΓΟΝ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ;
ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΒΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ;
ΤΟ ΟΡΘΟΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΥΠΕΥΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΥΠΟΥ ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΚΛΙΜΑ ΠΑΝΙΚΟΥ.
ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΨΙΘΥΡΩΝ. ΠΑΛΙΟ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ ΚΟΛΠΟ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ...
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΔΩ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΣΤΩ ΥΠΟΤΥΠΩΔΗ ΕΣΤΩ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ...



ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΙΝΙΚΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑ ΟΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΓΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙ ΥΛΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΕΙ. ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΜΑ ΟΤΙ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ .ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΙ ΑΡΑΓΕ;ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ;ΜΗΠΩΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ;ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΓΟΥΡΟ ΦΟΙΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΟΥΓΓΟ ΤΟΥ ΘΙΑΣΟ ΟΤΙ ΜΕΤΡΑΝΕ ΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΛΕΝΕ ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ.

HASTA LA VICTORIA SIEMPRE

ΠΑΝΟΣ ΜΕΤΑΞΟΠΟΥΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ολοι εσεις που πισω απο την ανωνυμια βριζετε μην ξεχνατε πως μεχρι τωρα ολοι μας γλειφαμε τον Μπαμπη.
Οποιος ειναι μαγκας να σηκωθει στη συνελευση που θα γινει και να τα πει.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΛΕΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΓΛΕΙΦΑΜΕ.ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΜΕ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟ ΓΛΕΙΨΙΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΠΡΟΦΑΝΟΣ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΗΔΙΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΒΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΟΝ ΕΓΛΕΙΦΕΣ. ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ,ΒΓΑΖΕΙΣ ΧΟΛΗ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΦΩΝΗ.ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΜΕΡΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΧΩΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΩΝΗ.ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ;

ΠΑΝΟΣ ΜΕΤΑΞΟΠΟΥΛΟ

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
anonymos είπε...

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΗΤΙΑΝΟΙ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΑ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΗΤΙΑΝΕΥΩ ΠΕΝΤΑΡΟΔΕΚΑΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ. ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΜΕΡΗ. ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΝΑ ΖΗΤΙΑΝΕΨΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ SIEMENS ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ ΜΗ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΙΠΟΤΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ. ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΟΛΩΝ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟΝ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ. ΓΛΕΙΦΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΤΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.