Τρίτη 8 Ιουλίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΣΕΕ

07/07/2008

Όταν μαλώνουν τα "βουβάλια" - την πληρώνουν τα "βατράχια".

Η ΓΣΕΕ υποστηρίζει το αίτημα και την διεκδίκηση του Ε.Κ. Θεσσαλονίκης και των 450 εργαζομένων της SIEMENS Θεσ/νίκης για την απρόσκοπτη λειτουργία του εργοστασίου και τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας των εργαζομένων.

Η δοκιμαζόμενη περιοχή της Θεσ/νίκης δεν αντέχει άλλες απολύσεις και μεγαλύτερη ανεργία. Είναι τραγικό, ειρωνικό και απαράδεκτο να πληρώσουν τα σπασμένα του σκανδάλου SIEMENS οι 450 εργαζόμενοι του εργοστασίου SIEMENS της Θεσ/νίκης!!

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμία απολύτως ευθύνη για να πληρώσουν «τη νύφη» και να τιμωρηθούν με απολύσεις.

Πρόκειται για απαράδεκτο εκβιασμό από μια πολυεθνική που οφείλει μια μεγάλη συγνώμη για την εμπορική της πολιτική και τις απαράδεκτες μεθόδους της.

Καλούμε τη κυβέρνηση, τους συναρμόδιους Υπουργούς και τη Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, να αναλάβουν τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για να εξασφαλισθεί η λειτουργία του εργοστασίου και η απασχόληση των 450 εργαζομένων (όπως εξάλλου έγινε με τα εργοστάσια της SIEMENS σε άλλες χώρες που είχαν παρόμοια προβλήματα).

Σε διαφορετική περίπτωση η εταιρεία και οι θυγατρικές της πρέπει να τεθεί σε «μαύρη λίστα» αποκλεισμού της απ΄τα δημόσια έργα και τους διαγωνισμούς του δημοσίου.

Οι εργαζόμενοι θα διεκδικήσουν αγωνιστικά τα εργασιακά και οικονομικά τους δικαιώματα και την συνέχιση λειτουργίας του εργοστασίου SIEMENS της Θεσ/νίκης.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: