Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008

Μετά τον Γ. Καρατζαφέρη ζητάνε συνάντηση με το ΠΑΣΟΚ

Το Δ.Σ των εργαζομένων στη SIEMENS, συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008, με τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρη, για να του μεταφέρουν την ανησυχία τους για το αβέβαιο μέλλον των εργαζομένων λόγω του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με την εταιρία.

Μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος των εργαζομένων και εκπρόσωπος στα Ευρωπαϊκά Συμβούλια της SIEMENS, κ. Θεόδωρος Μαρούσης, μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Συναντηθήκαμε σήμερα με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ τον κ. Γ. Καρατζαφέρη και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ, που μας διέθεσε το χρόνο του. Ο Όμιλος της Siemens στην Ελλάδα, απασχολεί πολλές χιλιάδες εργαζόμενους. Η μητρική εταιρεία, τώρα, έχει εξαγγείλει 17.000, περίπου, απολύσεις. Λυπούμεθα πάρα πολύ και ειλικρινά καλούμε για μια ακόμη φορά την Αξιωματική Αντιπολίτευση, να ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας, έτσι ώστε να μας δώσει την ευκαιρία να εκφράσουμε και εκεί τις θέσεις μας και τις ανησυχίες μας».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης απάντησε:

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι στη πολιτεία, ότι οι εργαζόμενοι δεν φταίνε σε τίποτα γι’ αυτά που έκαναν τα αφεντικά της Siemens στη Γερμανία και οι εδώ εντολοδόχοι τους. Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να εξασφαλισθεί η δουλειά τους, το ψωμί τους, το ψωμί των παιδιών τους. Δεν σημαίνει, αυτομάτως, ότι οτιδήποτε συνοδεύει τη Siemens, είναι και απορριπτέο. Υπάρχουν θέματα, όπως το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης, το οποίο ωφελεί και συνεισφέρει στην οικονομία μας. Χρειάζεται λοιπόν περίσκεψη και σοβαρότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα πραγματικά περιστατικά και όχι αυτά τα οποία συνοδεύουν σήμερα την σκανδαλολογία με «τις μίζες» που αφορούν τους λίγους.

Μ’ άλλα λόγια, άλλοι τα πήρανε και άλλοι κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: