Παρασκευή 11 Ιουλίου 2008

Κλείσιμο της Siemens Mobile εαν δεν βρεθει αγοραστης

Ήταν 17 Ιαν. 2005 όταν δημοσιεύτηκε η παρακάτω είδηση:

"Siemens will close its mobile handset division unless it can find a last minute buyer, according to the Sunday Telegraph.

Siemens is the fourth largest handset maker by market share it has struggled to make a profit. In the fourth quarter of 2004 the mobile division lost 140m.

The paper reports a final decision will be announced at the Siemens annual general meeting on the 27 January.

A spokesman for Siemens declined to comment on the report but confirmed to the Scotsman newspaper that the division's future was under review by chief executive Heinrich von Pierer and that an announcement will be made at the annual meeting.

Von Pierer told Bloomberg: "Either the situation has to be fixed or we have to find a partner for cooperation. We have to fix, close or sell.".

NEC denied it is interested in buying the division. Chinese manufacturer Ningbo Bird also denied interest."



'Εξι μήνες αργότερα, τον Ιούνιο του 2005, είχαμε την πώληση του τμήματος κινητών τηλεφώνων στην ταϊβανέζικη BenQ, ενώ η νέα εταιρεία ξεκίνησε τη λειτουργία της σύμφωνα με το αρχικό πλάνο, την 1η Οκτωβρίου του 2005. Η BenQ αγόρασε τόσο τα δύο εργοστάσια (Βραζιλία και Γερμανία) όσο φυσικά και τα τμήματα πωλήσεων και μάρκετινγκ της Siemens mobile.

Το τμήμα των συσκευών κινητής τηλεφωνίας της Siemens ήταν ζημιογόνο καθώς το μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς κινητών τηλεφώνων που έλεγχε υποχώρησε, το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου του 2005, στο 5,5% από 8% ένα χρόνο νωρίτερα. Η συμφωνία κόστισε στη Siemens 350 εκατ. ευρώ.

Ύστερα από έναν χρόνο, το 2006, η BenQ Mobile κατέφυγε σε αίτηση πτώχευσης, ύστερα από την απόφαση της μητρικής της, ΒenQ της Ταϊβάν, να διακόψει τη χρηματοδότηση της θυγατρικής της στην ευρωπαϊκή χώρα.

3.000 περίπου υπάλληλοι έμειναν χωρίς εργασία.

Η Siemens προχώρησε στη δημιουργία ενός ταμείου αλληλεγγύης - ύψους 35 εκατ. ευρώ - για το πρώην προσωπικό της, με στόχο την οικονομική ενίσχυση και την επαγγελματική αποκατάσταση τους.

Στις 26 Φεβρουαρίου 2008 η Siemens έβγαλε μία παρόμοια ανακοίνωση εκείνης του Ιανουαρίου του 2005. Θυμηθειτε τι έγραφε η Ελευθεροτυπία τότε εδώ.
Στις 16 Μαρτίου ο γενικός διευθυντής της Siemens Hellas έλεγε στην Καθημερινή τα εξής
Στις 8 Απρίλιος 2008 ο Διευθυντής προσωπικού της Siemens AG δήλωσε σε συνέντευξη του στον Παύλο Τσίμα ότι το εργοστάσιο της Siemens στη Θεσσαλονίκη θα πωληθεί ή θα κλείσει.
Στις 18 Ιουνίου 2008 στην τριμερή συνάντηση στο Υπουργείο εργασίας η εταιρία δήλωσε ότι δεν έχουν αλλάξει οι προθέσεις της.

Σύμφωνα με τα παραπάνω ο κρίσιμος μήνας θα είναι ο Σεπτέμβριος.
Το ερώτημα που τίθεται είναι: δεδομένου ότι η Siemens μένει σταθερή στις αποφάσεις τις και επιπλέον δεν διακινδυνεύει να χρεωθεί μία άλλη Benq, είναι δυνατόν το μέλλον του εργοστασίου να εξαρτηθεί από τις εξελίξεις που θα υπάρχουν στο σκάνδαλο Siemens;

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο μετριασμός σχολίου έχει ενεργοποιηθεί. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν από το συγγραφέα του ιστολογίου.
Γιαυτό και δεν γράφει πια κανείς τίποτα.Το blog κατάντησε μια απλή παράθεση "νέων" που είναι παλιά...
Μ' αρέσει που θέτεις και ερωτήματα.Δεν κατάλαβες ακόμα ότι το χλωμό παληκαράκι που δεν το υπολόγιζε κανείς (ούτε η μάνα του)ανέλαβε να κλείσει με επαγγελματικό τρόπο το εργοστάσιο;Aυτό που είναι σίγουρο είναι ότι θα κλείσει και το σπίτι του μαζί.Αυτό να το καταλάβει καλά!Έκανε το λάθος της ζωής του.
Υ.Γ.Αν μου κόψεις το σχόλιο θα καταλάβω ότι είσαι και συ πουλημένος και θα ξεφωνηθείς άσχημα...

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα σας,

Προτάσεις:
Να μας αγοράσει η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ. (ουδέν σχόλιον είναι μέτοχος)
Να μας αγοράσει ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ (Siemens Ολυμπιακός κλπ. You know?)
Να μας αγοράσει ο ΟΤΕς. (Να συμψηφιστούνε και αυτά που μας χρωστάει)
Να μας αγοράσει η ERICSON η WIND η VODAFONE (Cosmote δεν παίζει έχουν…δικό τους ΓΕΡΜΑΝΟ!)
Να μας αγοράσει κάποια ΔΗΜΟΣΙΑ αρχή π.χ. ο Δήμος Θεσσαλονίκης μόλις βρούνε τα λεφτά που τους κλέψανε από το ταμείο! Δημόσιο FOREVER!!!
Να μας αγοράσει η Deutsche Telekom (γερμανική αλληλεγγύη).

Τέλος υπάρχει και μια προσφορά από τον κυρ-Μήτσο τον περιπτερά που θέλει να ανοίξει νέα πτέρυγα με παγωτά ξυλάκι SCANDALE.

Κάποιος να μας πάρει βρε αδερφέ… έστω και για να μας πετάξει μετά!
Ούτως ή άλλως, να βρείτε δουλειά, όντας πάνω από 40 με δυο παιδιά και πολυετή προϋπηρεσία, αποκλείεται στο εγγύς στο απώτερο και στο…άπειρο μέλλον.

Γι αυτό αποφάσισα σήμερα να θυσιάσω μερικά ευρώ (κι αυτά τα χρωστάω) να τα δώσω σε μάγισσες και χαρτορίχτρες να μου πουν τα-ρο και τα -νι και τα -σίγμα για το τι μέλοι γενέσθαι (μέλι Αττική, μέλι Σιθωνίας?).

Θα με βοηθούσε κι ένας καλός «ενδιάμεσος» …

Φιλικά,
ΓΕΣΜΑ
(γυναίκα εργαζόμενη σύζυγος μητέρα & άνθρωπος)

Ανώνυμος είπε...

σε ευχαριστώ που ανέβασες το σχόλιό μου.Θα απογοητευόμουν βαθιά αν το έκοβες.Η αλήθεια είναι ότι ο τρόπος που τόσα χρόνια χειραγωγείται το εργοστάσιο από το σωματείο, δεν δίνει πολλά περιθώρια στον κόσμο για αντιδράσεις.Εδώ και πάρα πολλά χρόνια ελέγχεται από το σωματείο πιος μπαίνει αλλά και πιος φεύγει.Έτσι όλα είναι καλά για την εταιρεία μια και μέσω του σωματείου ελέγχει τα πράγματα το δε σωματείο διατηρείται το ίδιο όχι για άλλο λόγο μκια και δεν προλαβαίνουν να μαζευτούν περισσότεροι από 30-40 -50 αντιφρονούντες.Το ρουφιανιλίκι πάει σύννεφο και κάποιοι από αυτούς περνουν "μπούλο" και η ζωή συνεχίζεται... Γιαυτό και ακόμα πληρώνει τόσα μαλακοέξοδα τα οποία τόσα χρόνια θα μπορούσαν να τα έπαιρναν οι εργαζόμενοι

Ανώνυμος είπε...

Το σπιτι του θα κλεισει?
Ποιο απο ολα?
Μηπως το καινουργιο?
Αυτο που αγορασε με τοσο κοπο και ιδρωτα?
Συναδελφοι αφηστε το χλωμο παλικαρι να κανει ονειρα και σχεδια.....
Οταν ο "ανθρωπος" κανει σχεδια ο θεος γελαει...


Κ. ΠΡΕΚΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Κ.Πρέκα μου,αυτό το παληκάρι που αναφέρεις δεν είναι χλωμό είναι μαυρισμένο.Άλλο είναι και είναι ποιο ψηλά....με γυαλάκια...Το μαύρο θα πάει στην Κατερίνη αν και εκεί πάλι θα τον βρίσκουν...