Σάββατο 7 Ιουνίου 2008

Απαγόρευσε περιοδεία του ΚΚΕ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
«Ο αυταρχισμός της πολυεθνικής SIEMENS δε θα περάσει». Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει η ΚΟΘ του ΚΚΕ προς την επιχείρηση και τα στελέχη της, που εμπόδισαν αντιπροσωπεία του ΚΚΕ να μπει στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης και να μιλήσει με τους εργαζόμενους. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν η Σοφία Καλαντίδου, η οποία πρόσφατα είχε καταθέσει Επίκαιρη Ερώτηση στη Boυλή σχετικά με το επικείμενο κλείσιμο του εργοστασίου.
Μετά την απόφαση της εταιρείας να αποχωρήσει από τον τομέα των τηλεπικοινωνιών, θεωρείται πλέον ζήτημα ημερών το πότε θα ανακοινωθεί το οριστικό λουκέτο στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης. Μέσω συνταξιοδοτήσεων και «εθελούσιας εξόδου», η επιχείρηση έχει ήδη μειώσει το προσωπικό κατά 126 άτομα. Ετσι απέμειναν να εργάζονται 270. Στο ίδιο κτιριακό συγκρότημα, σε θυγατρικές επιχειρήσεις της, απασχολούνται άλλοι 146 εργαζόμενοι.

Εν αναμονή του λουκέτου και των μαζικών απολύσεων και ενώ οι εργαζόμενοι είναι ανάστατοι, η επιχείρηση αποφάσισε να απαγορεύσει την είσοδο της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ ώστε να μπλοκάρει την απευθείας ενημέρωση για την απάντηση που έδωσε η κυβέρνηση στην Επίκαιρη Ερώτηση του Κόμματος.

«Η "δημοκρατία" τους αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι σταματά στις πύλες των εργοστασίων. Γι' αυτούς οι μόνες ελευθερίες που γίνονται αποδεκτές είναι οι τέσσερις ελευθερίες (κίνησης κεφαλαίων, εργαζομένων, υπηρεσιών, εμπορευμάτων) της συνθήκης του Μάαστριχτ που ψήφισαν μαζί ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΚΟΘ του ΚΚΕ και καλεί τους εργαζόμενους να ορθώσουν ένα αγωνιστικό μέτωπο σ' αυτή την αντεργατική και αντιδημοκρατική τακτική.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΥΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ; ΑΝ ΝΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΙ ΕΚΑΝΕ; ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ;
ΡΩΤΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΕΛΩΜΑ ΑΥΤΟ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ;
ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΥΡΝΑΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ....
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΕΝΤΥΠΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΣΑΝ;
ΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΝΤΟΛΗ;
ΣΥΓΧΑΡΙΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΕ..... ΠΡΟΕΔΡΕ ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ!
ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ...

Ανώνυμος είπε...

protasi kaliterefsis .....
na kanoume ton horo me nea onomasia.
horos psihikis ananipsis atomon me idikes ikanotites stin osfiokampsia.kapios tha mas voithisi.
as poume o theos!


ali ali ke trisali