Πέμπτη 10 Ιουλίου 2008

ALPHA TV

9.7.2008
Ανήσυχοι οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Siemens στην Θεσσαλονίκη

Με την αγωνία ζουν μετά το σκάνδαλο της Siemens οι 260 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Θεσσαλονίκη, μήπως θα είναι αυτοί που χωρίς να φταίνε, θα χάσουν τη δουλειά τους. Μόλις την Τρίτη οι εργαζόμενοι πληροφορήθηκαν, ότι η εταιρεία προτίθεται να απολύσει 16.750 εργαζόμενους παγκοσμίως. Οι 260 μόνιμοι υπάλληλοι στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Θεσσαλονίκη παράγουν προϊόντα υψηλής τεχνολογίας, ενώ για την δουλειά τους και τις συνθήκες εργασίας έχουν βραβευτεί πολλές φορές από διεθνείς οργανισμούς.

Όλα αυτά όμως είναι μάταια, λέει το ζευγάρι εργαζομένων στο εργοστάσιο Χρήστος Κοτσίδης και Κατερίνα Παπαζιώγα, όταν δεν ξέρεις εάν αύριο θα είσαι εργαζόμενος ή άνεργος.
Η Όλγα Κύρου μητέρα δύο ανήλικων παιδιών εργάζεται 18 χρόνια στο εργοστάσιο και η αβεβαιότητα της είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Σκέφτεται πως θα αντεπεξέλθει στα καθημερινά έξοδα, τις δόσεις των δανείων, τα φροντιστήρια, αφού εάν κλείσει το εργοστάσιο, θα βρεθεί στον δρόμο και ο άνδρας της Νίκος Στάμογλου, που εργάζεται επίσης στη Siemens.
Δεν έχουμε καμία σχέση με όσα ακούγονται, λένε οι εργαζόμενοι, που ζητούν δίκαιη και αντικειμενική αντιμετώπιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: