Πέμπτη 5 Ιουνίου 2008

Συνδικάτο - μαϊμού

Deutsche Welle
Οι εργοδότες και οι συνδικαλιστές, από εμφανίσεως των συνδικάτων, θεωρήθηκαν ταξικοί αντίπαλοι, μεταπολεμικά άρχισαν να θεωρούνται κοινωνικοί εταίροι, ουδέποτε όμως χαρακτηρίστηκε η σχέση τους εύκολη και αρμονική.
Ακριβώς αυτό ισχυρίστηκαν μια σειρά ηγετικών στελεχών της Siemens που ίδρυσαν ένα νέο συνδικάτο με την επωνυμία: ‘Ένωση Ανεξάρτητων Απασχολούμενων – A.U.B’. Στόχος του: η αρμονική συνύπαρξη εργαζομένων και εργοδοτών.

Όμως ο στόχος αυτός δεν ήταν απλή ιδεολογική πεποίθηση, αλλά καλοπληρωμένη επιλογή: επί χρόνια το μάνατζμεντ της Siemens πλήρωνε το νεοϊδρυθέν συνδικάτο για να ανταγωνίζεται το ισχυρό Συνδικάτο του Μετάλλου IGMETALL ως μικρό μεν, αλλά εναλλακτικό, συνδικαλιστικό σωματείο.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Η Siemens θα καταφύγει εναντίον όσων ενεπλάκησαν στην υπόθεση του συνδικάτου ABU.
Το συνδικάτο αυτό είχε δημιουργηθεί ως αντίπαλον δέος στο μεγάλο εργατικό συνδικάτο IG Metal από ανθρώπους που ήταν μαριονέτες του διοικητικού συμβουλίου της Siemens. Σύμφωνα με την εισαγγελία της Νυρεμβέργης, που εξετάζει την υπόθεση και έχει ήδη υποβάλει κατηγορίες, το ABU είχε λάβει από τη Siemens τουλάχιστον 50 εκατ. ευρώ ώστε να ψηφίζει υπέρ των θέσεων της εργοδοσίας στο διοικητικό και στο εποπτικό συμβούλιο.

Από τους κατηγορούμενους στην υπόθεση αυτή είναι και ο Χανς Γιόακιμ Νοεμπούργκερ, ο πρώην επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου της Ζίμενς Γιοχάνες Φελντμάγερ, καθώς και ο πρόεδρος του ABU Βίλχεμ Σέλτσκι

DEUTSCHE WELLE
Ο Γιοχάνες Φελντμάγιερ, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, κατηγορείται για απάτη, σχετικά με 34 περίπου εκατομμύρια ευρώ. Aυτή τη φορά τα εκατομμύρια πήγαν στο ταμείο οργάνωσης εκπροσώπησης εργαζομένων, ένα είδος αντισυνδικάτου, στo παραδοσιακό συνδικάτο μετάλλου IG Metall, χωρίς να φαίνεται στις αποδείξεις συγκεκριμένο αντίκρισμα για την εταιρία. Ο Γιοχάνες Φελντμάγιερ αντιμετωπίζει την κατηγορία της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δεν είναι πρωτόγνωρο αυτό.Τα ίδια έχουμε και μεις.Η αδιάφθορη μαμά πληρώνει το Μπάμπη για να μην αντιδρά σε τίποτα.Το εργοστάσιο θα κλείσει χωρίς να ανοίξει ρουθούνι,χωρίς την παραμικρή αντίδραση, χωρίς να διεκδικήσει κανείς τίποτα.Ξυπνάτε!!!

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν αντιδράσουν οι ιδιοι οι εργαζομενοι στο εργοστάσιο, θα βρεθουν προ τετελεσμένων γεγονότων. Περιμένουν υπομονετικά και κανουν τα καλα παιδια , γιατι? Μηπως πάρουν 150% αποζημίωση στο τελος. Τωρα ειναι η ωρα για μια γενική απεργία των εργαζομένων. 5 ημέρες οι εργαζομενοι ολοι συγκεντρωμενοι εκτος εργοστασίου. Να ερθουνε τα καναλια, οι εφημεριδες , να ακουστει λιγο το θεμα γιατι ο κοσμος ειναι βαθια νυχτωμενος. Δεν εχουν γινει σωστες κινησεις ουτε απο τη διοικηση , ουτε απο το σωματειο. Καποιοι ειναι ηδη στη συνταξη για αυτο και δεν τους νοιαζει.

Ανώνυμος είπε...

..5 ημέρες οι εργαζομενοι ολοι συγκεντρωμενοι εκτος εργοστασίου
Γιατί δεν γίνεται επιτέλους????

Ανώνυμος είπε...

θα πρέπει να γίνει γενική συνέλευση με θέμα αν μας αντιπροσωπεύει ή όχι το σωματείο.Αν είναι "κότες" ας αφήσουνε κάποιους άλλους να κάνουν αυτό που δεν τολμούν αυτοί...

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ να αντιδρασουμε αλλα με ποιους,με αυτους που ειναι απο τα 15 στη ζημενς και εχουν χεσμενα βρακια η τις παραενοχλημενες ή τις τις συγκενειες μεταξυ τους.Παλι εμεις...Σιγα μην κλαψω σιγα μην φοβηθω.....

ΠΑΝΟΣ ΜΕΤΑΞΟΠΟΥΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥΣ.
ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ ΑΡΑΓΕ ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ;
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΑΤΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΕΙΝΑΙ ΩΣ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ..... ΧΑΜΕΡΠΕΙΣ ΓΕΟΣΚΩΛΗΚΕΣ ,ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ,ΠΟΡΝΙΔΙΑ. ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΙΘΕΡΟΒΑΜΟΝΕΣ ΓΡΑΦΙΚΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΑΜΟΥΡΑΙ.
ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΗΤΟ ΦΡΟΝΙΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΠΟΘΥΤΟ ΜΠΑΜ;
ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΓΟΥΡΟΜΑΛΛΛΛΟΥ ΑΓΟΡΙΟΥ ; ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΡΑΞΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΕΝ ΛΕΥΚΩ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΑ ΒΟΔΙΑ ΗΡΕΜΑ; ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΣ ΤΑ ΦΑΝΕΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ.... ΠΕΡΟΥΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ.
ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΜΟΥΓΓΩΝ ΒΟΔΙΩΝ. ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ΟΙ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΜΕΝΕΣ ΨΕΥΤΟΠΑΡΘΕΝΟΠΟΡΝΕΣ ΤΑ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΟΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΑΛΕΞΗΠΤΩΤΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΑΔΩΝ ΤΑ ΣΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΗΚΕΣ.....
ΑΛΛΑΓΗ ΕΔΩ ΚΑΙ.....ΧΘΕΣ.
ΜΙΛΗΣΤΕ ΟΡΕ ΓΡΑΙΚΟΙ....
ΩΣ ΠΟΤΕ;
ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ.....
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΑΥΤΟΣ....
Η ΔΑΜΟΚΛΕΙΟΣ ΣΠΑΘΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ.


ROBIN HOOD....

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΑΝΗΞΟΥΝ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΗ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΟΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΟΜΑΤΗΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ....
ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ Ο ΑΚΑΤΟΝΟΜΑΣΤΟΣ;
ΠΟΣΕΣ ...ΚΥΡΙΕΣ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΕ Ο ΕΝ ΛΟΓΩ... ;
ΠΟΣΕΣ ΔΕΝ ΤΟΥΚΑΤΣΑΝΕ; ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΑΝ; ΟΣΕΣ ΕΝΕΔΩΣΑΝ ΤΙ ΚΕΡΔΙΣΑΝ;ΤΙΣ ΠΗΡΕ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ..... ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ; ΠΟΣΟ;
Ο ΕΥΡΩΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΧΡΥΣΟΥΝ ΔΟΝΗΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ.....
ΕΧΩ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΓΩ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ....
ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ...
ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟΝ....... ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ........
ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΚΙΛΟΧΡΟΥΝ ΑΜΝΟΕΡΙΦΙΟ....
ΧΑ ΧΑ



ΑΥΤΙΑΣ....

Ανώνυμος είπε...

Αν μπορει καποιος ας μου λυσει μερικες αποριες:
Τα λεβεντοπαιδα που στηριζουν αυτον και εργαζονται απο τα 18 εκει οταν σας ξεπουλησει τι θα κανετε ρε τραχανοπλαγιες;
Γιατι τελευταια βαφονται καγκελα και δρομοι,ξοδευοντας χρηματα και εργατωρες;
Ο λογος;
Να δικαιολογηθουν χρηματα επειγοντως για καλυψη;
Το τουρνουα μπασκετ παιδων ποιος το χρηματοδοτει;
Ποιος θα καρπωθει τα κερδη του;
Τι κανει γαβ γαβ στα κεραμιδια;


ΤΕΡΕΝΣ ΣΚΟΥΛΙΚ

Ανώνυμος είπε...

Ρε Μεταξοπουλε,
1. αν θεωρεις τον εαυτο σου εξυπνο και φορας παντελονια, γιατι δεν γραφεις το ονομα σου και κρυβεσαι πισω απο ενα ψευδωνυμο?!!.
2. Εμεις που δουλευουμε απο τα 15 στη Ζημενς (δεν εχουν μεινει και πολυ 6-7 ατομα απο τα οποια η 3 το πολυ μεσα σε 2 χρονια φευγουν με συνταξη)ελεγα λοιπον οτι εμεις που δουλευουμε απο τα 15, σου εχουμε δειξει ποτε τα βρακια μας αν ειναι χεσμενα?! ε??? .
για να μη σου δειξουμε λοιπον τι εχουμε μεσα στα βρακια μας, φροντισε εσυ και ο Robin Hood που ειστε ποιο θαρραλεοι απο εμας τους χεσμενους, στην επομενη συνελευση που θα γινει,να μπειτε μπροστα, καντε την αρχη, μιληστε,πεστε αυτα που θελετε να πειτε αλλα μονο τα γραφεται, και εμεις θα ακολουθησουμε δεν θα σας αφησουμε ετσι!!!!!. Διαφορετικα δεν εχει νοημα να καθεστε και να γραφεται διαφορα, να τα πειτε πρεπει στην σωστη ωρα.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ κύριε ανώνυμε που φοράς βρακιά χεσμένα η μή, δέν μας αφορά,αλλά γιατί δέν μας λές ποιός είσαι,γιατί δεν έγραψες το όνομα σου;Εσυ θα μας πείς κάτι καινούριο στη συνέλευση ή και εκεί θα είσαι ένας ανώνυμος για μια ακόμη φορά..

Οι επαναστάτες της Κάτω Ραχούλας!!!!