Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Ο Κώστας Κατσουράνης στον «Sentra 103,3»

















«Σχεδόν πάντα λέω την αλήθεια. Είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να επιστρέψω στην Ελλάδα, αν και δεν είναι προτεραιότητά μου, και σύμφωνα με τη φετινή μου απόδοση, σίγουρα θα μείνω στο εξωτερικό. Αν επιστρέψω τον πρώτο λόγο θα έχει η ΑΕΚ».

«Ισχύει η ρήτρα των πέντε εκατομμυρίων, που είχε βάλει ο Νικολαΐδης, αν επιστρέψω στην Ελλάδα και πάω σε άλλη ομάδα εκτός της ΑΕΚ».

Για το αυριανό παιχνίδι:

«Νομίζω ότι είμαστε καλύτερη ομάδα από το Ισραήλ και ότι θα κερδίσουμε. Το Ισραήλ θα έρθει για να παίξει κλειστά και με αντεπιθέσεις, όπως έκανε και στην έδρα του. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί υπομονή για όσους έρθουν στο γήπεδο. Ακόμα και για εμάς».

Για το αν τους αγχώνει που αγωνίζονται αύριο, για ένα αποτέλεσμα μόνο:

«Η ομάδα έχει φτάσει σε υψηλό επίπεδο. Δεν μας αγχώνει πότε αυτό. Στο Ισραήλ πήραμε την ισοπαλία, που είναι πολύ δυνατή έδρα, και μας στεναχώρησε».

Για τον αν υπάρχει πρόβλημα στην ομάδα όταν πρέπει να γίνει το αφεντικό στον αγώνα:

«Είναι γενικό φαινόμενο αυτό στην Ελλάδα και όχι μόνο στην εθνική. Έχουμε αποβάλει το άγχος όταν πάμε για το αποτέλεσμα και έχουμε κερδίσει μεγάλες ομάδες που είχαν τους ίδιους στόχους με εμάς».

Για το αν αυτή η Εθνική μπορεί να πετύχει κάτι καλύτερο στα τελικά του παγκοσμίου από αυτό που είχε καταφέρει στο EURO του 2008:

«Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να καταφέρουμε κάτι καλό. Στο προηγούμενο EURO κάναμε πολλά λάθη από τα οποία μάθαμε».

Για το ποια ήταν τα λάθη:

«Πήγαμε σε λάθος μέρος, τα γήπεδα δεν ήταν σε καλή κατάσταση και οι καιρικές συνθήκες δεν βοήθησαν καθόλου. Και πιστεύω ότι οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές είχαν περισσότερα παιχνίδια στα πόδια τους και φαινόταν ότι δεν ήμασταν φρέσκοι. Λάθη κάναμε όλοι, από τον φροντιστή μέχρι τον καλύτερο παίκτη της ομάδας. Όλοι μαζί κάναμε τα λάθη όπως όλοι μαζί καταφέρνουμε και τα καλά αποτελέσματα».

Για το αν είναι χορτασμένος ο κόσμος της Αθήνας:

«Στα τελευταία παιχνίδια ο κόσμος έδειξε ότι δεν ενδιαφέρεται και πολύ. Είναι λογικό να έχουν απαιτήσεις και να έχουν απογοητευθεί από κάποια αποτελέσματα. Εμείς έχουμε κάνει τεράστια βήματα προόδου, έχουμε φτάσει σε καλό επίπεδο. Δεν λέω ότι είμαστε τέλειοι αλλά δεν το βάζουμε κάτω».

Για το αν ήταν επιθυμία των ποδοσφαιριστών να αλλάξει έδρα η ομάδα:

«Εμείς πιέσαμε να αλλάξουμε γήπεδο γιατί έτσι όπως είναι η νοοτροπία του Ελληνικού ποδοσφαίρου, οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ δεν έρχονταν να μας δουν γιατί παίζαμε στο γήπεδο του Ολυμπιακού. Δεν υπάρχει κάποιο καλό γήπεδο που μπορεί να αγωνίζεται η Εθνική ομάδα. Δεν νομίζω ότι την έχει παρατήσει την ομάδα ο κόσμος. Η ομάδα αγαπήθηκε και αγαπιέται και ο κόσμος είναι δίπλα μας. Δεν θα πρέπει να το βλέπουν οπαδικά όμως. Η Εθνική είναι το νούμερο ένα και μετά θα πρέπει να πηγαίνουν οι ομάδες που υποστηρίζουν. Στην επαρχία ο κόσμος μας αντιμετωπίζει διαφορετικά για τον λόγο ότι δεν βλέπουν τόσο συχνά τα ινδάλματά τους και τα μεγάλα ονόματα από τις αντίπαλες ομάδες».

Για το επιπλέον κίνητρο για τη νίκη λόγω της συμπλήρωσης εκατό συμμετοχών από τον Μπασινά:

«Έχει μπει και αυτό στο τραπέζι. Όπως πήραμε την νίκη για τον Ζαγοράκη τότε, έτσι θα προσπαθήσουμε και τώρα να κερδίσουμε και για τον Άγγελο».

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: