Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Να παραιτηθούν οι υπεύθυνοι και οι ηθικοί αυτουργοί των επεισοδίων


















Η φωτογραφία είναι από το
skount.blogspot.com που μας μεταφέρει όσα θλιβερά και απαράδεκτα συνέβησαν σήμερα μέσα και έξω από το Ολυμπιακό Στάδιο.

Για όλα αυτά υπάρχουν και φυσικοί αλλά και ηθικοί αυτουργοί.

Εκτός από τους ανίκανους και καραγκιόζηδες που διοικούν το Ελληνικό ποδόσφαιρο και τον Ελληνικό αθλητισμό υπάρχουν και οι καραγκιόζηδες και ηλίθιοι οπαδοί της ΑΕΚ, που επιτέθηκαν με μολότοφ στον Πρόεδρο του Μπάσκετ του Παναθηναϊκού και στη γυναίκα του, και έκαψαν την μπουτίκ του Παναθηναϊκού, αλλά και οι αντίστοιχοι "πράσινοι" οπαδοί που επιτέθηκαν με φωτοβολίδες στους φιλάθλους της ΑΕΚ.

Αυτοί οι άνθρωποι είναι εγκληματίες.

Εγκληματίες όμως είναι είναι και οι κύριοι Ιωαννίδης, Πηλαδάκης και Μαρκογιαννάκης.

Ξέρανε και ξέραμε όλοι τι θα γίνει.

ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΕΤΡΕΨΑΝ.

Δεν είναι ανίκανοι.

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ.

Αυτοί είναι οι πρώτοι ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ που πρέπει να εφαρμοστεί ο νέος νόμος.

Μήπως κάποιοι θέλανε να αλλάξει η πολιτική αντζέντα;

Αν είχαμε και νεκρό εκτός από τραυματίες τι θα γινόταν;

Θα ξαναδοθεί στην Ελλάδα τέτοια σημαντική οργάνωση όπως το Κυπέλλου Συνομοσπονδίας του βόλεϊ;

Απαντήστε μας κ Ιωαννίδη.

Ή έχετε πιο σημαντικά πράγματα να κάνετε όπως τη βράβευση του Μητροπολίτη Άνθιμου στη Θεσσαλονίκη μαζί με τους άλλους "ντεμέκ Ελληναράδες";

Την ώρα που μαζί με τον Μητροπολίτη, τον Ψωμιάδη και τον Ορφανό αναφωνούσατε «Ζήτω, η Ορθοδοξία, η Ελλάδα, η Μακεδονία, η Θεσσαλονίκη», η απονομή του τροπαίου στη Λοκομοτίβ στο ΟΑΚΑ γινόταν εν μέσω... δακρύων σε ένα άδειο γήπεδο.

Πάλι κάνατε την καλύτερη διαφήμιση στο εξωτερικό.

Για αυτούς που ακόμα δεν είχαν ακυρώσει τις διακοπές τους εδώ.

Συγχαρητήρια για την Ελλάδα σας.

Εμείς ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε.

Και συμφωνούμε απόλυτα με τις δηλώσεις του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Βέβαια δεν περιμένει κανείς ότι αυτή τη φορά θα έχουμε έστω και μία παραίτηση.

Θα μας πούνε ότι με την απόφαση για μη αλλαγή της ώρας ή της ημέρας του αγώνα ΑΕΚ-Λεβαδειακού εξασφάλισαν την ... αξιοπιστία του Ελληνικού πρωταθλήματος.

Η αξιοπιστία φάνηκε στις προηγούμενες 26 αγωνιστικές.

Κανείς δεν περίμενε την 27η για να το ... επιβεβαιώσει.

Κύριε Πηλαδάκη δείτε το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού με τον Πανιώνιο ή το οφσάιντ που δόθηκε στον Μάρκες του Ηρακλή στον αγώνα με την Λάρισα και καμαρώστε για την αξιοπιστία που προσφέρατε στο πρωτάθλημα, με την κοινή ώρα έναρξης των αγώνων.

Το άσχημο δεν είναι ότι αθλητική και πολιτική ηγεσία της ξεφτίλας δεν μπορεί να διασφαλίσει την αξιοπιστία ενός πρωταθλήματος που είναι του ... κώλου.

Το άσχημο είναι ότι όλες αυτές οι οικογένειες που πήγαν με τα παιδιά μας τους να παρακολουθήσουν έναν ευρωπαϊκό τελικό βόλεϊ ή έναν ακίνδυνο αγώνα ΑΕΚ-Λεβαδειακού ζήλεψαν τις οικογένειες που προτίμησαν την ασφάλεια του σπιτιού τους.

Το χειρότερο όμως είναι άλλο.

Είναι το γεγονός ότι η πολιτική του φόβου, της ανασφάλειας και των δακρυγόνων είναι πλέον αυταπόδεικτη και χωρίς κουκούλα...


Οι δηλώσεις στο gazzetta.gr του Δημήτρη Γιαννακόπουλου:
«Ο αυτοαποκαλούμενος καθηγητής της αλητείας Γιάννης Ιωαννίδης επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά τον τίτλο του. Οφείλει πλέον μετά από αυτό να παραιτηθεί και να μην ασχοληθεί ποτέ ξανά με ό,τι έχει να κάνει με τον αθλητισμό. Το ίδιο ισχύει και για τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας Κώστα Πηλαδάκη».

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ:


Δυστυχώς οι ανησυχίες μας επιβεβαιώθηκαν, όπως είχαμε προειδοποιήσει και με επιστολή μας προς τους αρμόδιους φορείς. Αυτό που όλοι περίμεναν έγινε. Για ώρες γίναμε μάρτυρες σοβαρών επεισοδίων και συμπλοκών. Η σωματική ακεραιότητα των φιλάθλων μας, μεταξύ αυτών και μικρών παιδιών, τέθηκε σε κίνδυνο και δυστυχώς υπήρχαν τραυματίες. Οι ποδοσφαιριστές αναγκάστηκαν να αγωνιστούν μέσα σε ατμόσφαιρα χημικών, δακρυγόνων και καπνού από τις φωτιές που μαίνονταν περιμετρικά του γηπέδου.

Υπεύθυνοι, λοιπόν, είναι αυτοί που αυθαίρετα και χωρίς να υπολογίσουν το ήδη καταρτισμένο πρόγραμμα της Super League, με την ιδιαιτερότητα των τελευταίων αγώνων, έδωσαν «ελαφρά τη καρδία» την έγκριση τους για την παράλληλη διεξαγωγή του FINAL – 4 του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών στο βόλεϊ, αποτρέποντας υπό το καθεστώς του φόβου ένα μεγάλο μέρος υγιών φιλάθλων να προσέλθουν στο γήπεδο.

Επίσης και εκείνοι, που γνώριζαν τις πιθανές συνέπειες και έδωσαν τη συγκατάθεση τους ώστε με βεβαιότητα να συναντηθούν οι οπαδοί των δύο ομάδων.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν πρόκειται να επιτρέψει ξανά και να ανεχτεί τέτοιες συμπεριφορές απέναντι στους φιλάθλους της, στο σύλλογο και στα συμφέροντα του.

Η διοίκηση του συλλόγου καταδικάζει τα επεισόδια που δημιούργησε μια μικρή μερίδα οπαδών μας, αφού αρχικά όμως είχε προκληθεί.


Η ανακοίνωση του ΤΑΑ Παναθηναϊκός:

«Το ΤΑΑ ΠΑΟ καταδικάζει τα θλιβερά επεισόδια που συνέβησαν στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ την ώρα που μέσα στο κλειστό γυμναστήριο γινόταν η απονομή στους νικητές του τελικού του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας αλλά πάνω από όλα καταδικάζει την απόφαση να μην μετατεθεί ο αγώνας της ΑΕΚ βάσει της προκήρυξης της Σούπερ Λίγκας, παρ όλες τις αλεπάλληλες διαβουλεύσεις και προτάσεις των δυο πλευρών (Παναθηναϊκού και ΑΕΚ) σε συσκέψεις που είχαμε με την Αστυνομία, ώστε το "ντέρμπι" της ΑΕΚ να αλλάξει μέρα.

Είναι απορίας άξιον και κατακριτέο γιατί ο Υφυπουργός Αθλητισμού που είναι και ο καθ' ύλην αρμόδιος δεν πήρε την παραπάνω απόφαση. Ειλικρινά νιώθουμε ντροπή και δίνουμε συγχαρητήρια σε όσους δεν απέτρεψαν τη μετάθεση του ποδοσφαιρικού αγώνα και τους ευχαριστούμε που γίναμε ρεζίλι σε όλη την Ευρώπη.

Ας μην κάνει κανένας όνειρα να ξαναγίνει τέτοια πετυχημένη διοργάνωση στην Ελλάδα. Όλος ο φίλαθλος κόσμος μπορεί από μόνος του να βγάλει τα συμπεράσματά του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: