Κυριακή 1 Μαρτίου 2009

Άρης - Θρασύβουλος 2-1 αντί για 1-2

Ανακοίνωση ΠΑΕ Θρασύβουλου:

Η ΠΑΕ Θρασύβουλος για ακόμα μια φορά καταγγέλει στους Έλληνες φιλάθλους ότι σε ένα ακόμα παιχνίδι δεν αγωνίστηκε με τους κανόνες που άγουν το άθλημα του ποδοσφαίρου, δηλαδή έντεκα εναντίον έντεκα. Σεβόμενοι την ιστορία του Άρη και το φίλαθλο κόσμο του, καταθέτουμε την ένστασή σε μας για ακόμα μια φορά στο φίλαθλο κοινό. Ο Θρασύβουλος εκπροσωπεί ένα μεγάλο κομμάτι της Ελλάδος, τη Δυτική Αττική. Δεν προέρχεται από άλλη χώρα ούτε από τη Σπιναλόγκα.
Στο τέλος της σεζόν η ΠΑΕ Θρασύβουλος θα κάνει συνέντευξη τύπου και θα αφιερώσει προς όλους τους αρμόδιους και μη ένα DVD με τη πληθώρα των φάσεων που αδικήθηκε στη παρθενική του συμμετοχή στη Superleague. Ας μας αφήσουν επιτέλους να υποβιβαστούμε με αξιοπρέπεια.

Για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική ευνοείται ο Άρης από την διαιτησία. Μετά το πέναλτυ στο 89΄στο ματς στη Λάρισα ήρθε το ανύπαρκτο οφσάιντ που ακύρωσε κανονικό γκολ του Θρασύβουλου
στο 78ο λεπτό και ενώ το σκορ ήταν 1-1.
Όλες οι ομάδες ευνοούνται ή αδικούνται κατά την διάρκεια μιας αγωνιστικής περιόδου. Όσοι όμως φωνάζουν για την διαιτησία μετά από έναν αγώνα που αδικήθηκαν θα πρέπει να έχουν το σθένος και την παλικαριά να κάνουν το ίδιο και μετά από έναν αγώνα που ευνοήθηκαν. Ο Σκόρδας μετά το ματς στον Ολυμπιακό (2-1 με δύο γκολ οφσάιντ) έβγαλε ανακοίνωση που έλεγε:

... με τη διαιτησία των Χαραλαμπίδη, Γενναίου και Σταματόγλου έπεσαν πια οι μάσκες και φάνηκε ξεκάθαρα το πραγματικό πρόσωπο του σάπιου κατεστημένου...

...Η τελευταία πράξη αυτής της κωμωδίας που ονομάζεται ελληνικό ποδόσφαιρο, ήρθε να επιβεβαιώσει όλα όσα τα τελευταία χρόνια η ΠΑΕ Αρης προσπάθησε πολλάκις να καταγγείλει.

Αναρωτιόμαστε αν ο Ολυμπιακός, που πραγματικά διαθέτει μια μεγάλη ομάδα, έχει την ανάγκη αυτής της εξόφθαλμης διαιτητικής σφαγής.

  • Είναι επίδειξη δύναμης του συστήματος;
  • Είναι μήνυμα προς όσους δεν σκύβουν το κεφάλι ότι πρέπει να ενσωματωθούν;
  • Πρέπει να ευνοηθούν οι ημέτεροι και να αποκλειστούν οι αντιδρώντες από τα πλέι οφς, ώστε να οδηγηθούν σε αγωνιστικό και οικονομικό μαρασμό;...
Αντίθετα μετά το ματς με την Λάρισα τήρησε "σιγή ιχθύος" ενώ μετά τον αγώνα με τον Θρασύβουλο έβγαλε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Θα περιμένουμε με αγωνία την ανακοίνωση του επόμενου θύματος του Αρη, ο οποίος αφού πρώτα έχει παίξει με τις υπόλοιπες δεκατέσσερις ομάδες της Σουπερλιγκ με όρους απόλυτης διαιτητικής δικαιοσύνης, θα σφαγιαστεί από τον μοναδικό δυνάστη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Προσέχετε να μην μπλεχτούν οι χαρταετοί σας στα ηλεκτροφόρα σύρματα...»

Ένας φίλος μου δικαιώνεται πάλι που αποκαλεί τον Σκόρδα ... Ρίζο.
(Με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω)

Πριν από έναν χρόνο ακριβώς είχε βγει μια ιστορική κοινή ανακοίνωση από τις ΠΑΕ ΑΕΚ (Ν. Νικολαϊδης) και Ηρακλής (Α. Ρέμος), μετά από τον μεταξύ τους αγώνα που ευνοήθηκε η ΑΕΚ και αδικήθηκε ο Ηρακλής:


"Το παιχνίδι της Κυριακής δεν κατάφερε να ξεφύγει από τον κανόνα των περισσοτέρων αγώνων του φετινού πρωταθλήματος. Σημαδεύτηκε από σοβαρά διαιτητικά σφάλματα που επηρέασαν την εξέλιξή του, αν όχι το τελικό αποτέλεσμα και μετέτρεψαν τον κ. Κάκο με τις αποφάσεις και την εν γένει συμπεριφορά του εντός του γηπέδου σε αρνητικό πρωταγωνιστή της αναμέτρησης. Από το ξεκίνημα της περιόδου, οι ομάδες μας έχουν σε όλους τους τόνους διακηρύξει την επιθυμία και τη βούλησή τους για ένα πρωτάθλημα που θα διεξάγεται επί ίσοις όροις. Κοινή πεποίθησή μας είναι ότι αυτοί που δικαιούνται της προσοχής των φιλάθλων είναι οι ποδοσφαιριστές και μόνο αυτοί. Είναι κρίμα οι προσπάθειές τους να πηγαίνουν χαμένες ή να αμαυρώνονται από την ανεπάρκεια ή την ανικανότητα των 'αρχόντων' της αναμέτρησης. Η παρατεινόμενη και συνεχής συζήτηση για τη διαιτησία δεν είναι ούτε τυχαία ούτε αδικαιολόγητη. Δυστυχώς, η ελληνική διαιτησία από μέρος του παιχνιδιού έχει μετατραπεί σε μέρος -και ίσως το μεγαλύτερο- του προβλήματος του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι ομάδες μας ανήκουν σε ένα Συνεταιρισμό που ξεκίνησε με στόχο και όραμα να αλλάξει την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου, να κερδίσει την εμπιστοσύνη του φίλαθλου κόσμου και να το αναβαθμίσει ως προϊόν. Από την πλευρά μας, δεν πρόκειται να σταματήσουμε να επιδιώκουμε ένα καλύτερο, πιο ανταγωνιστικό και πιο δίκαιο πρωτάθλημα . Πιστεύουμε ειλικρινά ότι οι πρωτοβουλίες μας για την επίτευξη του στόχου αυτού αλλά και οι ευθύνες ανήκουν πρωτίστως σε εμάς. Η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί, ανεξάρτητα από τις όποιες αντιξοότητες προκύπτουν, είτε τυχαία είτε όχι".

Δεν υπάρχουν σχόλια: