Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

Κύμα απολύσεων στη Siemens

03/10/2008
skai.gr

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στη Siemens Ελλάς. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, στελέχη της εταιρείας, που εμπλέκονται στην υπόθεση των μαύρων ταμείων, απομακρύνονται, ενώ οι εργαζόμενοι της εταιρείας κάνουν λόγο για κύμα απολύσεων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο αρχιλογιστής της εταιρίας και υψηλόβαθμα στελέχη, που είχαν σχέση με τις προμήθειες του ΟΤΕ, το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας αλλά και επιχορηγήσεις και δώρα σε πολιτικά πρόσωπα, βρίσκονται ένα βήμα πριν την απομάκρυνση από την εταιρία.

Αυτό γίνεται, λίγο πριν την κρίσιμη ώρα των απολογιών στον ανακριτή και λίγο μετά τις καταθέσεις τους στους ανθρώπους του αμερικανικού δικηγορικού γραφείου, που διενεργεί τον εσωτερικό έλεγχο στην εταιρεία.

Στο μεταξύ, την ερχόμενη Δευτέρα ο τέταρτος ειδικός ανακριτής, Νίκος Ζαγοριανός και ο εισαγγελέας εφετών, Παναγιώτης Αθανασίου πηγαίνουν στο Μόναχο προκειμένου να λάβουν μαρτυρική κατάθεση από το διαχειριστή των ταμείων, Ρέινχαρντ Σίκατσεκ, στον οποίο έχει ήδη αποσταλεί μακροσκελές ερωτηματολόγιο για την ελληνική πτυχή του σκανδάλου Siemens.

Επίσης, οι Έλληνες δικαστές στα μέσα του μήνα θα μεταβούν στη Χάγη για να ανταλλάξουν στοιχεία με τους Γερμανούς και τους Ελβετούς δικαστές, που διενεργούν παράλληλη έρευνα.

Πάντως, αυτοί που καλούνται να επωμιστούν το πρόγραμμα μείωσης θέσεων εργασίας, που έχει εκπονηθεί από τη μητρική Siemens, είναι οι εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με το σχέδιο θα απομακρυνθούν 38 από 2.850 που εργάζονται στην Ελλάδα, ενώ θεωρείται πιθανό το κλείσιμο του εργοστασίου στη Θεσσαλονίκη που θα οδηγήσει στην ανεργία 240 οικογένειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: