Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Mήνυμα κατά της βίας από δώδεκα ποδοσφαιριστές

Στο site της Superleague διαβάσαμε την παρακάτω ανακοίνωση:

"Τηλεοπτικό μήνυμα κατά της βίας στέλνουν δώδεκα ποδοσφαιριστές ομάδων της Superleague, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να καταδικάσουν τα φαινόμενα βιαιοπραγιών που εμφανίζονται στα γήπεδα και να ευαισθητοποιήσουν την υγιή φίλαθλη κοινή γνώμη. Η επίσημη παρουσίαση του τηλεοπτικού σποτ πραγματοποιήθηκε σήμερα, με την παρουσία τριών εκ των ποδοσφαιριστών που συμμετείχαν στα γυρίσματα, του Ίσμαελ Μπλάνκο, του Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς και του Αλβάρο Ρεκόμπα. Εκτός των προαναφερθέντων, συμμετείχαν και οι: Πατρίκ Ογκουνσότο, Σέρζιο Κονσεϊσάο, Σέρχιο Κόκε, Αντώνης Νικοπολίδης, Χρήστος Πατσατζόγλου, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Γιώργος Καραγκούνης, Νίκος Νταμπίζας και Στέλιος Γιαννακόπουλος"

Ο πρόεδρος της Superleague κ. Κώστας Πηλαδάκης δήλωσε: «Ευχαριστούμε τους ποδοσφαιριστές, τους αληθινούς πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Superleague. Αποκτά ιδιαίτερη σημασία το ότι οι ποδοσφαιριστές αποφάσισαν να προσφέρουν την αμοιβή για τη συμμετοχή τους στο τηλεοπτικό spot σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. Πέραν των μέτρων καταστολής και πρόληψης που έχουμε ήδη εξαγγείλει, σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, θέλουμε να κεντρίσουμε το φιλότιμο των Ελλήνων φιλάθλων. Έχουμε ευθύνη όλοι μας και η σιωπή είναι συνυπευθυνότητα. Η βία δεν έχει θέση στα γήπεδα και πρέπει επιτέλους όλοι μας, πρώτα εμείς οι διοικήσεις των ομάδων, οι φίλαθλοι και οι αρμόδιες Αρχές να αναλάβουμε το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί και να λάβουμε όλα τα μέτρα που θα αποτρέπουν τη διαιώνιση αυτής της θλιβερής κατάστασης. Για κάθε χούλιγκαν που θα μένει έξω από τα γήπεδα, πέντε υγιείς φίλαθλοι θα παίρνουν τη θέση του. Πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος στη βία και ως πρόεδρος της Superleague είμαι διατεθειμένος να συγκρουστώ και εγώ και οι συνάδελφοί μου, με όλους όσοι θεωρούν τα γήπεδα ως χώρους αρρωστημένης εκτόνωσης».

Δεν ξέρουμε με τι κριτήρια επιλέχθηκαν οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές.
Αφιερώνουμε στον Πρόεδρο της Superleague κ. Κώστα Πηλαδάκη ένα βίντεο με πρωταγωνιστές τους Αντώνη Νικοπολίδη και Σέρζιο Κονσεϊσάο.


Και μια απορία για τους δύο ποδοσφαιριστές:

Μετά και την καρατιά του ενός και το χαστούκι του άλλου στην Τούμπα την περασμένη Κυριακή δεν ντρέπονται να συμμετέχουν σε σποτ κατά της βίας;

Δεν υπάρχουν σχόλια: