Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Το μπαλάκι των ευθυνών πέταξε (όπως αναμενόταν) ο Γ. Ιωαννίδης στην Αστυνομία



"Εγώ έκανα ότι ήταν δυνατόν για να αλλάξω ώρες." δήλωσε στις κάμερες ο Γ. Ιωαννίδης.

Και εξήγησε τι έκανε:

"Η Σούπερ Λίγκα δέχτηκε στις 8 (να πάει από τις 7 στις 8 ήθελε να πει) το οποίο αποδέχτηκε η αστυνομία. Μόλις το έμαθα πήρα τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας Κώστα Πηλαδάκη και τους είπα να γίνει μετά τις 9, αλλά και τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη και του εξήγησα τον κίνδυνο. Ο επιτελάρχης είπε όμως πως παρ όλες τις δυσκολίες θα γίνει ότι πρέπει για να μην υπάρξει πρόβλημα."

Και το εξήγησε καλύτερα: "Ο νόμος είναι νόμος. Δεν μπορούσε να κάνει κάτι ο Υφυπουργός μόνος του...Για να μεταφέρω ένα παιχνίδι θα πρέπει να έχω ξεκάθαρη εισήγηση της αστυνομίας και γνώμη της Διαρκής Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας . Μόνος μου δεν μπορώ να το μεταφέρω"

Τι καταλαβαίνουμε από όλα αυτά;

Ότι κατά τον Γ. Ιωαννίδη φταίει δηλαδή η αστυνομία.

Δηλαδή ο Υπουργός Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Βέβαια ο Ιωαννίδης αφού καρφώνει πρώτα αστυνομία, Υπουργό και ΔΕΑΒ στη συνέχεια λέει με τη γνωστή (ψευτο)"μαγκιά" που τον διακρίνει:

"Εγώ δεν δίνω ευθύνες πουθενά, αν φταίω βγαίνω και το λέω".

Στη συνέχεια καταδίκασε την επίθεση στην οικογένεια Γιαννακόπουλου που επειδή "έχουν προσφέρει στον αθλητισμό... δεν έπρεπε να δεχτούν επίθεση"...

Δηλαδή αν δεν είχαν προσφέρει θα έπρεπε;

Τέλος αφού καταδίκασε (ως συνήθως για κυβερνητικό στέλεχος) τα επεισόδια, ανέφερε ότι " Έχουμε πρόβλημα και με τους Ρώσους που τους επιτέθηκαν και υπήρξε θέμα με την πρεσβεία και είναι σοβαρό."

και κατέληξε σαν γνήσιος υπερπατριώτης (μέρες που είναι):

"Δεν είμαι χαρούμενος είμαι πολύ στεναχωρημένος γιατί έγιναν όλα αυτά τα επεισόδια τη στιγμή που υπήρξαν και ξένες ομάδες. Αυτός που το κάνει πρέπει να καταλάβει πως εκθέτει και την Ελλάδα. Πρέπει να καταλάβουμε πως πάνω από όλα είναι ο αθλητισμός και πάνω από όλα είναι η πατρίδα μας."

Και εμείς είμαστε στεναχωρημένοι κ. Ιωαννίδη.

Όχι μόνο για αυτά που γίνανε.

Ούτε γιατί για άλλη μια φορά γίναμε διεθνές ρεζίλι με βέβαιες οικονομικές επιπτώσεις στον τουρισμό (και όχι μόνο) της πατρίδας μας.

Πιο πολύ είμαστε στεναχωρημένοι γιατί σε καίριες και υπεύθυνες θέσεις της χώρας μας υπάρχουν άνθρωποι σαν και σας.

Γιατί θα το ξαναπώ άλλη μια φορά: Δεν είστε ανίκανοι. Είστε ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΟΙ

Να σημειώσω εδώ ότι ο Γ. Ιωαννίδης αφού έκανε τις δηλώσεις στις κάμερες έβγαλε ανακοίνωση από το Υπουργείο Αθλητισμού με τις δηλώσεις του τις οποίες φρόντισε να ... συμορφώσει λίγο...

Τι έκανε;

Διέγραψε εντελώς την αναφορά στον Χρήστο Μαρκογιαννάκη και ονομάτισε ως υπεύθυνους την Σούπερ Λίγκα, τον Επιτελάρχη της Αστυνομίας και τον πρόεδρο της ΔΕΑΒ κ. Ευρυπίδη Ρεβελάκη. Για τον Επιτελάρχη δεν λέει το όνομα του αλλά λέει ότι αυτός " είπε ότι θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων"

Η προσπάθεια να βγει "λάδι" συνεχίστηκε με "ανάλογα" ρεπορτάζ στην ΝΕΤ και σε εφημερίδες όπως ο Ελεύθερος τύπος...


Από την άλλη είχαμε ανακοίνωση της Super League και δηλώσεις του Πηλαδάκη.

Η Super League λέει ότι:

1. από τις 5 Μαρτίου εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό της για τον ορισμό της διοργάνωσης της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Βόλεϊ CEV Cup (την ανάληψη της οποίας πληροφορηθήκαμε από ρεπορτάζ στα ΜΜΕ...), κατά τις συγκεκριμένες ημερομηνίες με δεδομένες τις ήδη γνωστές από το καλοκαίρι του 2008 αγωνιστικές υποχρεώσεις στο ΟΑΚΑ.

Δηλαδή: πια είναι αυτή η
CEV Cup που ήρθε να διοργανώσει final four Κυπέλλου βόλεϊ χωρίς να μας ρωτήσει; Δώσαμε την άδεια εμείς; Δεν φτάνει που τους αφήσαμε να παίξουν πήγαν να μας χαλάσουν και τις τηλεοπτικές μας μεταδόσεις..

2. Με γνώμονα τη βούληση για διευκόλυνση στη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Βόλεϊ CEV Cup, αλλά και την τήρηση των αποφάσεων του Δ.Σ., η Super League συναίνεσε στο αίτημα της Γ.Γ.Α. και της ΕΛ.ΑΣ για μετάθεση της ώρας έναρξης όλων των αναμετρήσεων και το Δ.Σ. αποδέχτηκε την ίδια ημέρα (5 Μαρτίου) την απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. για αλλαγή στην κοινή ώρα έναρξης όλων των αγώνων της 27ης Αγωνιστικής.

Δηλαδή: Τρεις λαλούν και οχτώ χορεύουν...

3. Από την πλευρά της Γ.Γ.Α. και του αρμόδιου υφυπουργού για θέματα αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη υπήρξε επίσης και αίτημα για αλλαγή της ημέρας διεξαγωγής του αγώνα ΑΕΚ-Λεβαδειακός, αλλά λόγοι αρχής και δεσμευτικές αποφάσεις του Δ.Σ. της Super League δεν επέτρεπαν κάποια μεμονωμένη αλλαγή στο Αγωνιστικό Πρόγραμμα το οποίο έχει ανακοινωθεί έγκαιρα από το καλοκαίρι του 2008.

Το bold δεν είναι δικό μας. Είναι της Super League και εντάσσεται στην ίδια προσπάθεια που περιγράφουμε πιο πάνω για να βγει "λάδι" ο Ιωαννίδης.


4. Κατά την προετοιμασία των μέτρων τάξης για την διοργάνωση του αγώνα ΑΕΚ- Λεβαδειακός, η Super League, σε συνεργασία με την ΠΑΕ ΑΕΚ, κατέβαλαν κάθε δυνατή συνδρομή προς τους αρμόδιους της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με το σχεδιασμό των μέτρων. Ειδικότερα, την ημέρα του αγώνα πραγματοποιήθηκαν δύο συσκέψεις στις 11.00 και στις 17.00, με αποκλειστικό θέμα τον σχεδιασμό και την εφαρμογή μέτρων που θα απέτρεπαν τη δημιουργία επεισοδίων.

Την ανακοίνωση της ΑΕΚ που τους στάλθηκε και λέει ότι "
Η εκδήλωση επεισοδίων, παρά τις όποιες προσπάθειές μας, διαφαίνεται αναπόφευκτη" την διαβάσατε; Τι μας λέτε δηλαδή; Ότι για τα αναπόφευκτα επεισόδια κάναν δύο συσκέψεις και καθάρισαν.
Εδώ κολλάει ο χαρακτηρισμός: ΆΧΡΗΣΤΟΙ...


5. Εκ του αποτελέσματος θεωρούμε αυτονόητο πως κάθε εμπλεκόμενο μέρος οφείλει να αναλογιστεί το ποσοστό συμμετοχής του σε αυτή την αλληλουχία λανθασμένων αποφάσεων. Η Super League αναγνωρίζει και αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί, ως προς την εφαρμογή απόφασης του Δ.Σ. για την ταυτόχρονη έναρξη όλων των αναμετρήσεων των τελευταίων τεσσάρων Αγωνιστικών και εκφράζει τη λύπη της για τις ανεύθυνες ανακοινώσεις εκείνων που προσποιούνται τους αμέτοχους σε αυτό το σκηνικό βίας.

Δηλαδή μας λέει ότι έχει κάποιο μερίδιο ευθύνης
(πόσο δε λέει), έχει και η αστυνομία, ο Ιωαννίδης δεν έχει και έχουν ευθύνη η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός (που φώναζαν τόσες μέρες ότι δεν είναι δυνατόν να μη γίνουν επεισόδια)!!!
Εδώ τώρα τί να πει κανείς;
Ότι θα έπρεπε να ντρέπεστε;
Ότι εδώ φαίνεται σε όλη της το μεγαλείο η Κατάντια σας;
Ότι εσείς είστε οι φυσικοί πλέον αυτουργοί για όλα τα έκτροπα;
Εδώ κολλάει ο χαρακτηρισμός: ΓΕΛΟΙΟΙ.

6. Παρότι κατά τη φετινή αγωνιστική περίοδο έχουμε συχνά γίνει μάρτυρες επεισοδίων τα οποία θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί με σωστότερο σχεδιασμό καθώς σε αρκετές περιπτώσεις τα επεισόδια έχουν ουσιαστικά προαναγγελθεί, θεωρούμε απαραίτητο, για μία ακόμη φορά, να τονίσουμε την αναγκαιότητα για καλύτερη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων, ιδίως όσων έχουν την ευθύνη διαχείρισης αθλητικών εκδηλώσεων. Η πρόληψη και η σωστή και έγκαιρη συνεργασία αποτελούν μονόδρομο στην ανεύρεση λύσεων που θα διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή όλων των αθλητικών αναμετρήσεων.

Τι να πούμε τώρα; Αν δεν μπορείτε ΦΥΓΕΤΕ.


Ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, Κώστας Πηλαδάκης, μίλησε στον "Sentra 103,3" .
Διαβάστε τι είπε, τι εννοούσε και τι ΔΕΝ είπε:


"Είναι πάγια πολιτική και δική μου και της Σούπερ Λιγκ να μην κρυβόμαστε και να αναλαμβάνουμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί και θέλουμε να διορθώνουμε τα λάθη μας και να πηγαίνουμε μπροστά.
(Στην Ελλάδα τι θα πει αναλαμβάνω ευθύνη; Γιατί στο εξωτερικό θα πει ότι πάω σπίτι μου)

Όσον αφορά την ανακοίνωση της ΑΕΚ μπορώ να πω ότι υπάρχουν αρκετά σημεία στα οποία συμφωνούμε, ενώ για τις άλλες ανακοινώσεις αυτό που έχω να πω είναι ότι δεν μπορείς να συγχαίρεις όσους έχουν παραβατική συμπεριφορά.

Ενδεχομένως να μπορούσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό,
(Δεν μπορούσες να κάνεις κάτι διαφορετικό. Το γιατί το λες παρακάτω. Εκεί που λες για τα...Μ.Μ.Ε.)

περιμέναμε και η Αστυνομία να ανταποκριθεί στις συνθήκες
(Μαρκογιαννάκη ακούς;)
.
Η μετακίνηση της ώρας μας ζητήθηκε δεν την αποφασίσαμε μόνοι μας. Τα κριτήρια με τα οποία αποφασίσαμε την αλλαγή της ώρας ήταν πρώτον τα ΜΜΕ που είχαν κανονίσει ανάλογα τα τηλεοπτικά τους προγράμματα και δεύτερον ο σχεδιασμός που είχαν κάνει οι ομάδες σχετικά με τις πτήσεις και τα ξενοδοχεία διαμονής, όπως βεβαίως και οι διαιτητές των αγώνων που είχαν φτιάξει ανάλογο πρόγραμμα
(Τώρα αν είχαμε και κανέναν νεκρό ... δε βαριέσαι Μπροστά στο χρήμα τι είναι ο πόνος).


Δεν μας ζητήθηκε ποτέ να ορίσουμε νωρίτερα τον αγώνα της ΑΕΚ, τα όργανα της Αστυνομίας μας ζήτησαν να πάει αργότερα η αναμέτρηση. Στην Σούπερ Λιγκ θέλουμε να να συμμορφωνόμαστε με τις υποδείξεις των φορέων που έχουν την ευθύνη για την αστυνόμευση των αγώνων, οπότε το καλύτερο που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να πάει ο αγώνας στις 8, πιο αργά δεν μπορούσαμε
(Γιατί αρχίζει και η Αθλητική Κυριακή)
,
δεχθήκαμε το καλύτερο από αυτό που μας ζήτησαν.

Κανένας δεν μπορεί να προδικάσει τι θα συμβεί
ΑΕΚ και ο ΠΑΟ δεν το προδίκασαν;)
.
Η εμπειρία όλων και η ευχή μας είναι να μην χρειάζεται να μπαίνουμε σε τέτοια διαδικασία, δυστυχώς όμως μπήκαμε. Το συγκεκριμένο παιχνίδι και η αγωνιστική έχει οριστεί απο το καλοκαίρι, ουσιαστικά το φάιναλ φορ του βόλει ήρθε και πάτησε στο πρόγραμμα μας, μακάρι κάθε χρόνο να έχουμε ελληνικές ομάδες που θα διακρίνονται, όμως κατά την προσωπική μου άποψη θεωρώ οτι το φάιναλ φορ θα μπορούσε να γίνει Παρασκευή και Σάββατο και όχι το Σαββατοκύριακο
(Εδώ τα λόγια είναι περιτά. Ο άνθρωπος ζει στον κόσμο του).


Όσον αφορά την Σούπερ Λιγκ ήταν ένα μάθημα για το μέλλον και για αυτό αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί. Στόχος μου είναι να θεραπεύουμε ή να προλαβαίνουμε ένα πρόβλημα, αυτή την φορά δεν το προλάβαμε. Μπορώ όμως να πω οτι δεν θα ξανασυμβεί ανάλογο γεγονός επί της δικής μου προεδρίας στην Σούπερ Λιγκ
(Γιατί; Θα φύγεις σύντομα;).
Αναλαμβάνω την ευθύνη, μίλησα με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης όμως δεν μου έχουν εξηγήσει πως έγινε η μετακίνηση των οπαδών του Παναθηναϊκού προς την πλευρά των οπαδών της ΑΕΚ
(Ρώτα τον Χαρδαβέλλα στις "Πύλες του μυστηρίου")
.
Ολα ξεκίνησαν γιατί μια μικρή μερίδα οπαδών του Παναθηναικού είχε παραβατική συμπεριφορά, μην το ξεχνάμε αυτό.


Μετά τις δυο χθεσινές συσκέψεις υπήρχε η βεβαιότητα οτι αν εφαρμοστούν τα μέτρα δεν θα έχουμε τα φαινόμενα που είδαμε να γίνονται στο ΟΑΚΑ. Η αλυσίδα έσπασε όταν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού πλησίασαν την θύρα των οπαδών της ΑΕΚ.

Σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο μέλλον θα λειτουργήσουμε έτσι όπως πρέπει για να μην εμφανιστούν τέτοια φαινόμενα
(Δηλαδή πώς; Θα απαγορέψετε άλλες διεθνής διοργανώσεις να γίνουν στην Ελλάδα; Ή θα τους στείλετε να παίξουν μεσοβδόμαδα στην ... Ορεστιάδα;)
.
Αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί, άλλωστε δεν θέλω να κρύβομαι
(Μόνο μην κατηγοράτε τον Ιωαννίδη)
.
Δεν θα έλεγα οτι υπήρχε ολιγωρία, θα το χαρακτήριζα απειρία
(Η σωστή λέξη είναι Μ***κία...)
απο την δική μας πλευρά, όσον αφορά τους υπόλοιπους ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Θεωρώ οτι ο σχεδιασμός που έγινε κάπου χώλαινε με αποτέλεσμα να ξεφύγουν αυτοί οι λιγοστοί κακοί φίλαθλοι.

Δεν μας αρέσει να κρυβόμαστε και θέλουμε να αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί, όμως και οι υπόλοιποι δεν μπορούν να χειροκροτούν και να συγχαίρουν όσους έκαναν επεισόδια".

Δεν υπάρχουν σχόλια: