Πέμπτη 1 Μαΐου 2008

Πρωτομαγιά

Από την "Μακεδονία"
Με δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις -και φέτος- οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης θα τιμήσουν την 1η του Μάη. Το ΕΚΘ και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων καλούν τους εργαζόμενους στις 10 το πρωί στην πλατεία Αριστοτέλους. Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους την ίδια ώρα στο άγαλμα του Βενιζέλου.
Οι επικείμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα, οι επιχειρούμενες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και το νέο κύμα ιδιωτικοποιήσεων που προωθεί η κυβέρνηση θα βρεθούν στο επίκεντρο του αγωνιστικού εορτασμού της φετινής Πρωτομαγιάς, με τα εργατικά συνδικάτα να διεκδικούν την προστασία των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων, την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, την ανάπτυξη των κερδοφόρων δημόσιων επιχειρήσεων και μέτρα για τη μείωση της ανεργίας και την πάταξη της ακρίβειας.
Στην πρώτη σελίδα των διεκδικήσεων των συνδικάτων παραμένει το θέμα του ασφαλιστικού, με τη ΓΣΕΕ να ζητά την ενίσχυση του δημόσιου κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος, μακριά από λογικές ιδιωτικοποίησης, με εξασφαλισμένους πόρους, ασφαλή διαχείριση των αποθεματικών των ταμείων και συνέπεια στην κρατική χρηματοδότηση του συστήματος. Ακολουθούν τα αιτήματα για την καταπολέμηση της ανεργίας και την αύξηση της απασχόλησης, με τη ΓΣΕΕ -που φέτος κλείνει τα 90 χρόνια από την ίδρυσή της- να προτείνει τη σύνδεση της επιδότησης των επενδύσεων με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, το δραστικό περιορισμό των απολύσεων, την εφαρμογή ειδικών πολιτικών για την πρόσληψη μακροχρόνιων ανέργων, τη φορολογική ελάφρυνση των νέων εργαζομένων, τη ριζική αλλαγή του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του ΟΑΕΔ και την υλοποίηση εξειδικευμένων αναπτυξιακών σχεδίων σε κλάδους και σε περιοχές που αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα ανεργίας.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου ΧΑRIS
Που γιορτασες την εργατικη πρωτομαγια;
Σε ποια πορεια πηγες;
Πες μας αγωνιστη και παραλιγο
συνδικαλιστη.

Ο ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

xaris είπε...

Μάλλον με μπερδεύεις με άλλον.
Ποιος σου είπε ότι εγώ ήθελα να γίνω συνδικαλιστής;
Όσο για την πορεία εγώ εκεί ήμουν. Εσύ; Πάλι την έκανες για καφέ;
Και για πες τώρα , συνδικαλιστή της πλάκας. Που ήσουν εσύ από τις 26 Απριλίου μέχρι σήμερα;
Τώρα ξύπνησες;

Ανώνυμος είπε...

Τι εγινε XARIS;
Ησουν πολυ ωρα στον ηλιο;
Mηπως επαθες καμια ηλιαση;
Μπας και καμμια μερικη αμνησια;
Εσυ δεν ησουν που στις 14/3/08
ησουν υποψηφιος με τον συνδυασμο
του Μπαμπη τον οποιο εγλειφες για να μην σε διωξουν απο την δουλεια και να σε βαλει στο σωματειο
γιατι υποτιθεται συμφωνουσες με την πολιτικη του και ηθελες να βοηθεισεις;
Ασχετως αν μετα την αποτυχια σου
να εκλεγεις παρα την σκυλιασμενη προσπαθεια σου με τους 2-3 κραχτες και φερεφωνα που σε περιτριγυριζουν αντι να κατεβουν τα αυτακια σου και να σιωπησεις
βγαινεις και μας το παιζεις καλος
και χρηστικος συναδελφος.
Οι εξυπνακηδες και" πονηροι" τυποι σαν εσενα το μονο καλο που θελουν να κανουν ειναι στον εαυτουλη τους
και στην παρτη τους.
Προσωπικα σε λυπαμαι και λυπαμαι και τους 5-6 τυπους που δειχνουν να συμφωνουν με σενα .
Οσο για το αν ειμαι συνδικαλιστης θα ηθελα να σου πω οτι δεν ειμαι και θεωρω οτι οι υπαρχοντες 7 με εκπροσωπουν χιλιες φορες καλυτερα απο οτι ΗΘΕΛΕΣ να με ακπροσωπησεις εσυ.
Τελος για το αν ξυπνησα η κοιμαμαι δεν ξερω να σου πω σιγουρα,αλλοι θα το κρινουν.Παντως προσεχε μην ξυπνησουν οι συναδελφοι και δουν τι κανεις ,τι λες ,και τι γραφεις γιατι δε σε βλεπω να περνας καλα.
ΦΙΛΙΚΑ
προς το παρον

Ο ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Εσυ που το παίζεις τρελλός έχεις να προτείνεις κάτι για τα προβλήματα μας ή σου αρέσει να είσαι στην απέξω και στο βόλεμα και να ασκείς κριτική τις πολυθρόνας.Μάλλον δέν σε ενδιαφέρουν όλα αυτά που γίνονται αλλά σε ενδιαφέρει να ασχολείσαι με άτομα που προσπαθούν να πούνε κάτι και αν τον ακούνε 5-6 όπως λες κάτι είναι και αυτό ΕΣΥ όμως τι κάνεις ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΗΚΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΨΑΞΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ γιατί αυτά τα μίζερα μυαλα μας έφτασαν εδώ.Και εσυ συνέχισε να παίζεις στην παιδική χαρα που σας έφτιαξε ο πρόεδρο σας

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΡΕΛΛΟΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ .
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΟ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ.
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΑΤΟΜΑ ΟΠΩΣ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ "ΤΡΕΛΛΟΣ" ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΟΠΩΣ 6 ΜΟΥΓΓΑ ΒΟΔΙΑ ΚΑΙ Ι ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΜΕ ΤΡΙΧΕΣ ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ....
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΑΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ.. .. "ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ".
ΤΑ ΛΕΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΑΚΙΑ ΤΟΥ.....


ROBIN HOOD