Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Αθωωτική απόφαση για τον οπαδό που είχε συλληφθεί πριν από τον αγώνα Ηρακλή-ΑΕΚ

Δημοσιεύουμε την είδηση όπως αναρτήθηκε στο blog του Κυριάκου Θωμαϊδη http://dikisports.blogspot.com/

Αφιερωμένη η είδηση στις... αγωνιώδεις προσπάθειες της Σούπερ Λίγκα και των ΠΑΕ να καταπολεμήσουν τη βία των γηπέδων. Ο διευθυντής της ΠΑΕ Ηρακλής κ. Μαυρίδης, ήταν ο βασικός μάρτυρας που ουσιαστικά αθώωσε στο δικαστήριο έναν 20χρονο οπαδό. Ο νεαρός είχε συλληφθεί στο Καυταντζόγλειο, πριν από τον αγώνα Ηρακλή - ΑΕΚ, να προσπαθεί να βάλει στο γήπεδο μία σακούλα με 75 βεγγαλικά, κροτίδες και καπνογόνα! Ο συνήγορος μάλιστα του νεαρού, σύμφωνα με την είδηση, ευχαρίστησε δημόσια τον κ. Μαυρίδη: «Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια για το ήθος και το θάρρος του Παν. Μαυρίδη, ο οποίος πήρε την ευθύνη πάνω του και κατέθεσε ότι αυτός υπέδειξε στον νεαρό να περάσει τη σακούλα στον αγωνιστικό χώρο, πιστεύοντας ότι αυτή περιείχε χαρτάκια»!

Εφεση κατά της αθωωτικής απόφασης για 20χρονο οπαδό του Ηρακλή άσκησε χθες ο αθλητικός εισαγγελέας Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μπακέλας. Ο νεαρός είχε συλληφθεί πριν από τον αγώνα Ηρακλή-ΑΕΚ, στο Καυταντζόγλειο, με μια σακούλα που είχε ένα χαρτοκιβώτιο και το οποίο περιείχε 61 καπνογόνα, 5 κροτίδες και 9 φωτοβολίδες!Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο τον αθώωσε την περασμένη Δευτέρα, καθώς δέχθηκε ότι ο νεαρός δεν γνώριζε το περιεχόμενο της σακούλας και ότι το μετέφερε μετά από παραίνεση του διευθυντή της ΠΑΕ Ηρακλής, Παναγιώτη Μαυρίδη. Ο κ. Μαυρίδης που κατέθεσε κι αυτός στο δικαστήριο, τόνισε πως δεν είχε δει τι περιείχε η σακούλα και πίστευε πως μέσα υπήρχαν χαρτάκια, απ' αυτά που ρίχνουν οι φίλαθλοι στους αγώνες. Ο εισαγγελέας κ. Μπακέλας όμως, δεν δέχθηκε το σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου και κατέθεσε έφεση, προκειμένου ο οπαδός να δικαστεί εκ νέου...

Δικογραφία σε βάρος του αναπληρωτή γενικού διευθυντή της ΠΑΕ Ηρακλής, Παναγιώτη Μαυρίδη, για το αδίκημα της ψευδορκίας σχηματίζεται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.Αφορά την κατάθεση, που έκανε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του «Γηραιού», ως βασικός μάρτυρας υπεράσπισης σε προ ημερών δίκη 20χρονου, με την οποία ο νεαρός αθωώθηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, στο οποίο παραπέμφθηκε να δικαστεί έπειτα από τη σύλληψή του πριν τον αγώνα του Ηρακλή με την ΑΕΚ, το περασμένο Σάββατο. Ήδη ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, Ευάγγελος Μπακέλας, άσκησε έφεση κατά της παραπάνω απόφασης, προκειμένου να δικαστεί εκ νέου ο νεαρός.Ο 20χρονος κατείχε σακούλα, που περιείχε 61 καπνογόνα, 5 κροτίδες και 9 φωτοβολίδες και προσπάθησε να εισέλθει με το συγκεκριμένο περιεχόμενο στο «Καυταντζόγλειο» Στάδιο της Θεσσαλονίκης.Στο δικαστήριο δήλωσε ότι δεν γνώριζε το περιεχόμενο της σακούλας και ότι το μετέφερε ύστερα από παραίνεση του κ. Μαυρίδη. Ο τελευταίος επιβεβαίωσε τον παραπάνω ισχυρισμό του κατηγορουμένου προσφέροντάς του «άλλοθι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: