Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

Προσλήψεις σε ΟΤΑ απολυμένων της ΒΙΑΜΥΛ και της ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ

Αγγελιοφόρος -3 Ιαν. 2009

Με χαμόγελα υποδέχτηκαν το 2009 οι 120 απολυμένοι της ΒΙΑΜΥΛ και οι 23 της ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ, καθώς δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση με την οποία επιτρέπεται σε επιχειρήσεις των νομαρχιών και των δήμων να τους προσλάβουν.

Σύμφωνα με την τροποποίηση του σχετικού Ολοκληρωμένου Προγράμματος Παρέμβασης του ΟΑΕΔ, επιτρέπεται σε αμιγείς και μικτές επιχειρήσεις των ΟΤΑ α' και β' βαθμού να επιχορηγηθούν για την απασχόληση απολυμένων της ΒΙΑΜΥΛ και της ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ.

Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για την επιχορήγηση της απασχόλησης των απολυμένων ανέρχεται σε 3,078 εκατ. ευρώ, ποσό που θα καλυφθεί από τους πόρους του ΛΑΕΚ. Το πρόγραμμα προβλέπει την απορρόφηση 97 απολυμένων, ενώ άλλοι 25 θα επιχορηγηθούν για να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση.

Σε συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι των εργαζομένων στη ΒΙΑΜΥΛ με το νομάρχη, Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο νομάρχης εξέφρασε την ετοιμότητα της νομαρχίας να επισπευσθούν οι διαδικασίες ένταξής τους στο δυναμικό της νομαρχίας, ανάλογα με την ειδικότητά τους. Πρόθεση να προσλάβει απολυμένους της ΒΙΑΜΥΛ έχει εκδηλώσει και ο δήμος Καλαμαριάς.

Ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων της ΒΙΑΜΥΛ, Στράτος Ψωμάς, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έκδοση της απόφασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: