Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

Αποσύρθηκε από την Α1 γυναικών η Siemens

Ελεύθερος Τύπος - Τετάρτη, 07.01.09

Η Α1 γυναικών θα συνεχιστεί χωρίς τη Siemens, καθώς οι διοικούντες με επιστολή τους στην ΕΟΚ γνωστοποίησαν την απόφαση τους να αποχωρήσουν από το πρωτάθλημα..

Η Siemens αποχωρεί μετά από δώδεκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας. Ήδη το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών συνεχίζεται χωρίς τη συμμετοχή της Καστοριάς, ενώ και ο Άρης Χολαργού αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Απεργούν οι Ελληνίδες παίκτριες και η ομάδα συνεχίζει με νεάνιδες και τις ξένες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Siemens:

«Σας ενημερώνουμε μετά την απόφαση της Διοίκησης του Οίκου SIEMENS για το κλείσιμο του εργοστασίου και λόγω του ότι ο αριθμός των παικτριών που αγωνίζονται στην Α1 Εθνική Κατηγορία Καλαθοσφαίρισης είναι μικρός, η διοίκηση του Αθλητικού Πολιτιστικού Σωματείου SIEMENS (που είμαστε όλοι εργαζόμενοι), αποφάσισε να αποσύρει την ομάδα από το πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας και δεν θα συμμετάσχει στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Ευχαριστούμε για τη μέχρι τώρα συνεργασία που είχαμε».

Σχόλιο blog:
H απόφαση της Διοίκησης του Οίκου SIEMENS για το κλείσιμο του εργοστασίου ήταν στις 19 Σεπτεμβρίου 2008. Δηλαδή πριν 3,5 μήνες.
Ο αριθμός των παικτριών που αγωνίστηκαν στην τελευταία αγωνιστική (12η) με την Καλαμαριά ήταν επτά.
Το Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει τα εξής:
"Σε ανάκληση της απόφασής της να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας μπάσκετ των γυναικών οδεύει η Siemens, μετά από πρωτοβουλία των γονέων των αθλητριών, οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να καλύψουν τα έξοδα της ομάδας ως το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου."
Δηλαδή είναι οικονομικό το πρόβλημα; Εδώ κλείνει ένα εργοστάσιο, με 151 εργαζόμενους να έχουν ήδη απολυθεί, και το Αθλητικό Πολιτιστικό Σωματείο SIEMENS των εργαζομένων συνέχιζε μέχρι τώρα να παίζει μπάσκετ και να διαφημίζει τη Siemens;
Αυτή η ομάδα για να συνεχίσει να παίζει θα έπρεπε να φοράει μαύρες φανέλες, αντί για πράσινες, και να μετονομαζόταν σε "απολυμένοι της Siemens".
Τότε θα είχε νόημα η συμμετοχή της στην Α1 κατηγορία των γυναικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: