Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

Μετά την Εθνική και η Πειραιώς ανακοίνωσε το πάγωμα των δόσεων για δάνεια ανέργων.

Πρώτο ΘΕΜΑ - 10.11.2008

Ακόμη πιο προωθημένα σε σχέση με την Εθνική Τράπεζα είναι τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η τράπεζα Πειραιώς.

Συγκεκριμένα, για τα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας η τράπεζα Πειραιώς παρέχει τη δυνατότητα σε όλους τους πελάτες της που θα το ζητήσουν, να μειώσουν τη δόση του δανείου τους στο μισό, για όλο το 2009.

Επίσης, μειώνει το Βασικό Επιτόκιο Χορηγήσεων (ΒΕΧ) για επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις κατά 0,5%. Το επιτόκιο των πιστωτικών καρτών μειώνεται έως και 1% και διαμορφώνεται από 14,75% έως 15,75%, ανάλογα με τον τύπο της κάρτας.

Παγώνει έως το τέλος του 2009 τις δόσεις των στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων, για κεφάλαιο και τόκους, στους ανέργους δικαιούχους του ΟΑΕΔ.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα απέχει για έναν χρόνο από κάθε πρωτοβουλία πλειστηριασμού ή κατάσχεσης ακινήτου που αφορά στεγαστικό δάνειο πρώτης κατοικίας, μέχρι του ποσού των €300.000.

Ανάλογα μέτρα αναμένονται άμεσα από όλες τις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες συνεδριάζουν σήμερα με διευρυμένη συμμετοχή όλων των μελών στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, προκειμένου να συζητήσουν σχετικά με το πακέτο μέτρων για τη στήριξη της οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος, καθώς και τη συμμετοχή τους σ’ αυτό, κάτι που προκάλεσε την μέχρι τώρα έντονη αντιπαράθεση τραπεζών – κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: