Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

9 μήνες παράταση στη λειτουργία του εργοστασίου της Siemens στη Θεσσαλονίκη ζήτησε η κυβέρνηση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΥΠ. ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

14.11.2008

Παρουσία της Υφυπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κας Σοφίας Καλαντζάκου, πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή τριμερής συμφιλιωτική συνάντηση μεταξύ του σωματείου των εργαζομένων του εργοστασίου της Siemens στη Θεσσαλονίκη και της εργοδοτικής πλευράς. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο Γενικός Γραμματέας κος Δημήτρης Κοντός, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης, κος Μελέτης Τζαφέρης, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, κος Γιαννόπουλος και ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, κος Νίκος Κατσακιώρης.

Μετά το πέρας της τριμερούς συνάντησης η κα Καλαντζάκου δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ζητήσαμε να συνεχιστεί η λειτουργία του εργοστασίου της Siemens στη Θεσσαλονίκη για 9 επιπλέον μήνες και να γίνει επίσημη πρόσκληση ενδιαφέροντος από την πλευρά της εταιρίας ώστε να υπάρξει αγοραστής που θα συνεχίσει τη λειτουργία του εργοστασίου.

Η Κυβέρνηση, αλλά και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς πιστεύουμε πως το εργοστάσιο αυτό μπορεί να διασωθεί. Χρόνια τώρα οι σχέσεις εργαζομένων και εργοδοτών υπήρξαν άψογες και το σύγχρονο αυτό εργοστάσιο πραγματικά παρήγαγε εξαιρετικά προϊόντα με ζήτηση στις διεθνείς αγορές.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης συμβάλλει στο μέγιστο βαθμό στην προσπάθεια εξασφάλισης της βιωσιμότητας του εργοστασίου και εξ αυτού του λόγου ήταν παρών και ο Γενικός Γραμματέας κ. Μελέτης Τζαφέρης, που ενημέρωσε τις δύο πλευρές για τις ενέργειες από πλευράς του Υπουργείου του.

Αναζητούμε λύση και περιμένουμε η εταιρία να δείξει πραγματική ευθύνη απέναντι στην κοινωνία και τους εργαζομένους. Η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει αναστείλει αρκετές επενδύσεις. Σε αυτήν την κρίσιμη ώρα πιστεύουμε πως όλοι πρέπει να συμβάλλουν στην ομαλή έξοδο από την κρίση και στην κοινωνική συνοχή.

Είμαστε αρωγοί στις προσπάθειες των εργαζομένων για την εξεύρεση της καλύτερης λύσης».

Nαυτεμπορικη
Ελεύθερος Τύπος
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολιτική κίνηση εντυπωσιασμού ή πραγματικό ενδιαφέρον της κυβέρνησης;
Θέλουν να πιστέψουμε δηλαδή οτι θα βρεθεί σε 9 μήνες Ο ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ που ψάχνουμε εδώ και κάτι χρόνια;
Γιατί οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να ακούνε τα παραμύθια αυτών που τους κατευθύνουν; Ιδού η απορία!!! Και μιλούν για 9 μήνες να επιστρέψουμε στην εργασία... Ποιά εργασία; Ποιός θα μπεί να δουλέψει σε μια εργασία με ημερομηνία λήξης; Αφού διασφαλίσεις δεν δίνονται και φυσικά δεν θα δοθούν. Επιτέλους ξυπνήστε!!!

Ανώνυμος είπε...

Η κυβερνηση δεν εκανε τιποτα οταν μπορουσε με το 30%, το εναντιον το πουλησε κιολας...και τωρα τι να πιστεψουμε;!
Και να μπουμε μεσα να κανουμε τι; στις ανυπαρκτες δουλειες μας; δεν μας συμφερει, πρεπει να ψαξουμε να βρουμε πραγματικες δουλειες! να εγκλωβιστουμε για αλλους 9 μηνες; και αν , λεμε τωρα, βρεθει επενδυτης ( φρουδες ελπιδες) ολοκληρους θα μας παρει; ή μηπως θα κανουμε παλι απεργια;

Και ολο λεμε "ξυπνηστε επιτελους" ! ε, λοιπον εγω εχω ξυπνησει, σειρα των υπολοιπων!