Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

Νόμιμη κρίθηκε από τη Δικαιοσύνη η απεργία των εργαζομένων της Siemens

Νόμιμη κρίθηκε από το πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η απεργία των εργαζομένων στο εργοστάσιο της Siemens. Έτσι απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει η διοίκηση της εταιρείας. Το Σάββατο, οι εργαζόμενοι θα συγκεντρώσουν υπογραφές υπέρ της λειτουργίας του εργοστασίου.

«Βρισκόμαστε στην 26η μέρα της κινητοποίησής μας και αυτή η εξέλιξη είναι ιδιαίτερα θετική για μας» δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, Μπάμπης Καλαϊτζίδης.

Το πρωί οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας μέχρι την πλατεία Δημοκρατίας όπου συμβολικά διέκοψαν για δέκα λεπτά την κυκλοφορία.

Στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης και ζήτησαν από τον δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη συνέχιση της λειτουργίας της μονάδας.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος δεσμεύτηκε ότι θα επιδιώξει να συναντηθεί με υπουργούς και άλλους παράγοντες για την εξεύρεση λύσης, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα ότι το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης με πρόσφατη απόφαση του, τάχθηκε ομόφωνα υπέρ των αιτημάτων των εργαζομένων.

Το Σάββατο, στην πλατεία Αριστοτέλους, οι εργαζόμενοι της Siemens θα συγκεντρώσουν υπογραφές υπέρ της λειτουργίας του εργοστασίου.

Πηγή: news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: