Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008

Siemens: «Τοπίο στην ομίχλη» η πώληση του εργοστασίου στην Ελλάδα

Ημερησία - 8 Οκτ. 2008

Aδηλο εξακολουθεί να παραμένει το εργασιακό μέλλον του προσωπικού στο εργοστάσιο παραγωγής που διαθέτει στη Θεσσαλονίκη η πολυεθνική Siemens, με τις πιθανότητες αποτροπής του προδιαγεγραμμένου λουκέτου να λιγοστεύουν όσο περνά ο καιρός.
Oι ελπίδες για τους συνολικά 400 εργαζόμενους αναζωπυρώθηκαν μετά την πρόσφατη επίσκεψη στελεχών ξένου μυστηριώδους επιχειρηματικού ομίλου στο εργοστάσιο, οι οποίοι εμφανίστηκαν ως ενδιαφερόμενοι για την εξαγορά του.
H παρέλευση, όμως, έκτοτε, άνω των δύο εβδομάδων, χωρίς καμία ουσιαστική εξέλιξη (σ.σ. δεν υπάρχουν πληροφορίες ούτε ως προς την ταυτότητά του), σε συνδυασμό με τη «σιγή ασυρμάτου» από το κυβερνητικό στρατόπεδο, δεν επιτρέπει μεγάλη αισιοδοξία.
Tο όλο κλίμα δε, επιβάρυνε και η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει η διοίκηση της εταιρείας εναντίον των εργαζομένων, με σκοπό να επιτύχει τη λύση της απεργίας και της κατάληψης του εργοστασίου.
H εκδίκασή της έχει οριστεί για σήμερα το πρωί και κατά τη διάρκειά της οι εργαζόμενοι, συνεπικουρούμενοι από συναδέλφους τους στις ΔEKO (που αντιδρούν στις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά συμπαρίστανται στον αγώνα) θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης.
«Aσυγκίνητη» στις εκκλήσεις των εργαζομένων να αλλάξει την απόφασή της και να κρατήσει «ζωντανή» της μονάδα της στη Θεσσαλονίκη, όμως, εμφανίζεται και η μητρική Siemens Enterprises Communications (SEC), η οποία ολοκλήρωσε το σχεδιασμό με το αμερικανικό private equity fund «Gores Group».

Δεν υπάρχουν σχόλια: