Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

"Παρέλαση" κατά απολύσεων - ακρίβειας

SKAI.gr - 28/10/2008

Το δικό τους στίγμα ενάντια στο κύμα ακρίβειας και τις απολύσεις έδωσαν απολυμένοι των Κλωστηρίων Λαναρά, της Siemens και της Βιαμύλ. Περίπου 300 άτομα, κρατώντας μαύρες σημαίες, προσπάθησαν να εισβάλουν στη στρατιωτική παρέλαση που έγινε στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να πλησιάσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να του εκθέσουν τα αιτήματά τους.
Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ τους απώθησαν, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση.

Δείτε εδώ

Alpha tv - 28 Οκτ. 2008

Ένταση σημειώθηκε κατά την στρατιωτική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη, όταν απολυμένοι των εργοστασίων του Λαναρά και της Siemens κρατώντας μαύρες σημαίες επιχείρησαν να παρελάσουν και να φθάσουν στην εξέδρα των επισήμων για να εκθέσουν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Στην Θεσσαλονίκη οι απολυμένοι από τις επιχειρήσεις Λαναρά και Siemens κατάφεραν προς στιγμήν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, προκειμένου να παρελάσουν προς την εξέδρα των επισήμων, πριν τους σταματήσουν και πάλι οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Μία γυναίκα δεν άντεξε την ένταση και λιποθύμησε. Νωρίτερα, οι απολυμένοι είχαν μεταφέρει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος τους συνάντησε στο χώρο, όπου είχαν συγκεντρωθεί.

Ελεύθερος Τύπος - 29.10.08

Πριν από την παρέλαση εργαζόμενοι στην Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία στη Θεσσαλονίκη, στη Νάουσα, στην Εδεσσα, στην Κομοτηνή και τα Οινόφυτα, αλλά και εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Siemens στη Θεσσαλονίκη και στη ΒΙΑΜΥΛ που έκλεισε, συγκεντρώθηκαν σε απόσταση 200 μέτρων από την εξέδρα των επισήμων και παρακολούθησαν όλα τα τμήματα.
Οταν πέρασε και το τελευταίο, οι περίπου 300 εργαζόμενοι, που κρατούσαν μαύρες σημαίες και πανό που έγραφαν «όχι στο κλείσιμο των εργοστασίων» - «όχι στα λουκέτα και την ανεργία», επιχείρησαν να φτάσουν κοντά στους επισήμους και να μιλήσουν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Δυνάμεις της Αστυνομίας χρησιμοποίησαν πέντε κλούβες και οχήματα για να τους φράξουν το δρόμο. Επικράτησε προς στιγμήν ένταση και σημειώθηκαν συμπλοκές και επεισόδια.
Τελικά, μια αντιπροσωπία από εκπροσώπους τους επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματά τους σε συνεργάτη του Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 29/10/2008
Τα Νέα Οnline - 29 Οκτωβρίου 2008
Ριζοσπάστης - Πέμπτη 30 Οχτώβρη 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: