Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης

Η Καθημερινή - 8 Οκτ. 2008

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις του δημόσιου τομέα, έξω από το δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας.
Η κινητοποίηση έξω από τα δικαστήρια είχε και συμβολικό χαρακτήρα, αφού το μεσημέρι συζητήθηκε στο πρωτοδικείο η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των εκπροσώπων της εταιρείας Siemens με την οποία ζητούν να χαρακτηριστεί παράνομη η απεργία των εργαζομένων στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης.
Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετείχαν μεταξύ άλλων εργαζόμενοι στη Siemens, στο λιμάνι, στον ΟΣΕ, στον ΟΤΕ και την Ολυμπιακή. Οι διαδηλωτές κρατώντας μαύρες σημαίες φώναξαν συνθήματα και ανήρτησαν πανό στην είσοδο του κτιρίου των δικαστηρίων, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο κλείσιμο του εργοστασίου της Siemens, αλλά και στις ιδιωτικοποιήσεις επιχειρήσεων του δημόσιου τομέα.
Ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Νίκος Γιαννόπουλος χαρακτήρισε «παράνομη» την προσφυγή των Γερμανών ιδιοκτητών της Siemens και αναρωτήθηκε με ποιο τρόπο θα νομιμοποιηθούν οι μαζικές απολύσεις εργαζομένων σε μια κερδοφόρα επιχείρηση, όπως είναι το εργοστάσιο της Siemens στη Θεσσαλονίκη. Το δικαστήριο θα εκδώσει την απόφασή του σε ένα περίπου μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: