Παρασκευή 30 Μαΐου 2008

ΒΡΟΝΤΕΡΟ "ΟΧΙ" ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ...

... των 65 εργαζομένων της Πάτρας βεβαίως...

ΑΠΟ ΤΟ http://www.patranews.gr/news.asp?ID=9661

28/05/2008 20:29:42
Την αντίθεσή τους στην πρόθεση της εταιρείας ELBISCO να μεταφέρει το εργοστάσιο του "ΒΟΣΙΝΑΚΗ" από το Δρέπανο στο Πικέρμι Αττικής, διατράνωσαν οι εργαζόμενοι και οι φορείς της Πάτρας με τη Παμπατραϊκή Απεργία της Τετάρτης και την μεγάλη σε όγκο και παλμό πορεία στους κεντρικούς δρόμους.
Περίπου 3.000 άτομα συμμετείχαν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Εργατικό Κέντρο και στην πορεία που ακολούθησε.
Με την κινητοποίηση αυτή, όπως υποστήριξε ο γραμματέας του σωματείου των εργαζομένων στο «ΒΟΣΙΝΑΚΗ» κ. Νίκος Πεφτίκογλου, ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος των κινητοποιήσεων, όμως δεν αναμένεται να τελειώσουν εδώ.
Αν η εργοδοσία συνεχίζει στην αδιάλλακτη στάση για μεταφορά του εργοστασίου στην Αττική, τότε δεν αποκλείεται οι εργαζόμενοι του «ΒΟΣΙΝΑΚΗ» σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο και τους φορείς της περιοχής, να μεταφέρουν τις κινητοποιήσεις τους στην Αθήνα και συγκεκριμένα έξω από το Υπουργείο Απασχόλησης και έξω από το εργοστάσιο της ELBISCO στο Πικέρμι.
Οι εργαζόμενοι εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι από την υποστήριξη που έχουν μέχρι στιγμής, τόσο από τους απλούς πολίτες, όσο και από τους εκπροσώπους φορέων. «Όλοι προσπάθησαν να μην κλείσει το εργοστάσιο και είμαστε ευχαριστημένοι γιατί όλοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα», τόνισε μεταξύ άλλων ο κύριος Πεφτίκογλου.
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου τόνισαν πως θα βρίσκονται δίπλα στους εργαζόμενους του «ΒΟΣΙΝΑΚΗ» σε ότι και αν αυτοί αποφασίσουν. «Με την κινητοποίηση αυτή εκφράζουμε την αντίθεσή μας και περνάμε το μήνυμα πως θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, για να παραμείνει το εργοστάσιο στην Πάτρα και να διατηρηθούν οι 65 θέσεις εργασίας», επεσήμανε ο αναπληρωτής Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Δημήτρης Καραγιωργόπουλος.
Στην πορεία συμμετείχαν εκπρόσωποι του 1ου και του 2ου βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς επίσης και στελέχη των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Αυτό που όλοι τόνισαν είναι πως η συνεργασία των φορέων, με μοναδικό σκοπό να παραμείνει το εργοστάσιο στην Πάτρα και να μην κάνει πράξη η εργοδοσία τις απειλές της, θα αποτρέψει τη μεταφορά στο Πικέρμι. Ο Βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Τσούκαλης, αφού ανέφερε ότι οι φορείς ενωμένοι μπορούν να τα καταφέρουν όλα, επεσήμανε πως αν η εταιρεία ELBISCO προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδίου της, τότε θα υπάρχουν τεράστιες ευθύνες στην κυβέρνηση και στους εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή.

ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΧΑΪΑΣ, ΔΗΜΟ ΠΑΤΡΕΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟ ΡΙΟΥ

Με τρίωρη στάση εργασίας συμμετείχε στην κινητοποίηση η Νομαρχία Αχαΐας , ενώ ο Νομάρχης κ. Δημήτρης Κατσικόπουλος και αντινομάρχες ακολούθησαν την πορεία καθ' όλη τη διαδρομή. Την απόφαση για συμμετοχή στην κινητοποίηση πήρε το Νομαρχιακό Συμβούλιο, ενώ τα γραφεία της Νομαρχίας παρέμειναν κλειστά από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι. «μας βρίσκει αντίθετους η λογική της εργοδοσίας, γιατί δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για μεταφορά και δεν ευσταθεί τίποτα από αυτά που ισχυρίζεται η εταιρεία», τόνισε σε δηλώσεις του ο κύριος Κατσικόπουλος.
Παράλληλα, για δύο ώρες παρέμειναν κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου της Πάτρας και του Δήμου Ρίου. Ο Δήμαρχος Ρίου κ. Χρήστος Λιακόπουλος υποστήριξε πως η περιοχή του πλήττεται ιδιαίτερα από αυτή την εξέλιξη, καθώς στο Ρίο θα υπάρξουν κοινωνικές αλλά και οικονομικές επιπτώσεις, αν μεταφερθεί η μονάδα.

1 σχόλιο:

neoinileias είπε...

Το πανεπιστημιακό προσωπικό είναι σε μόνιμη κατάσταση διαμαρτυρίας, ενώ αν μιλήσουμε για διαχειριστικά ζητήματα θα πρέπει να γράψουμε τόμους, οι φοιτητές το ίδιο, πληρώνουν τα κακώς κείμενα, απ την άλλη πλευρά οι πολιτικοί δείχνουν να μην μπορούν να αντιληφθούν την πανεπιστημιακή πραγματικότητα.
περισσότερα
http://neoinileias.blogspot.com/