Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

«Σπίτι» της η Liverpool, πρόκριση για Everton

Η Everton ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι του Merseyside επί της Liverpool. Η ομάδα του David Moyes επικράτησε της αντίστοιχης του Rafael Benitez με 1-0 στην παράταση.

Ο Dan Gosling ήταν ο ήρωας που τα τελευταία λεπτά της παράτασης έστειλε τους "Μπλε" στον πέμπτο γύρο του FA Κυπέλλου Αγγλίας και πέταξε έξω τους "κόκκινους".
Δύο ημέρες πριν το ντέρμπι, ο Dan Gosling γιόρτασε τα 19α γενέθλιά του. Δύο λεπτά πριν τη λήξη της παράτασης έγραψε το όνομά του στην ιστορία της Everton αφού με το τέρμα του διαμόρφωσε το 1-0 επί της Liverpool και έδωσε τη νίκη-πρόκριση στην ομάδα του

Ο 19χρονος επιθετικός αποτέλεσε έμπνευση του David Moyes στο δεύτερο μέρος της κανονικής διάρκειας, αντικαθιστώντας τον τραυματία Marouane Fellaini, και δικαίωσε τον προπονητή του που τον τελευταίο καιρό τον εμπιστεύεται ολοένα και περισσότερο.





Το παιχνίδι, ειδικά στο πρώτο μέρος, θύμισε τα δύο προ ημερών ντέρμπι που έληξαν ισόπαλα 1-1, χωρίς θέαμα και με αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα. Σε ένα από αυτά, μάλιστα, τραυματίστηκε ο Steven Gerrard και δεν κατάφερε να συνεχίσει. Στο δεύτερο ημίχρονο οι "κόκκινοι" του Rafael Benitez είχαν μεγάλη ευκαιρία με τον Albert Riera για να ακολουθήσει στο 70' το δοκάρι του Leon Osman για την Everton .

Ο Leiva Lucas αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα 76' και έγινε ο πρώτος παίκτης που αποβάλλεται σε ντέρμπι κυπέλλου και με παίκτη παραπάνω τα "ζαχαρωτά" (Toffees) είχαν το πάνω χέρι.

Στην παράταση οι γηπεδούχοι έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ με τους Leighton Baines, Leon Osman και Tim Cahill.

Η Liverpool προσπάθησε να πάει το παιχνίδι στα πέναλτι, αλλά ο νεαρός Gosling είχε διαφορετική άποψη. Μετά από σέντρα του Ολανδού Andy van der Meyde που είχε μπει στο παιχνίδι 12 λεπτά νωρίτερα νίκησε με ένα εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ, που κόντραρε κιόλας, τον Pepe Reina δίνοντας τη μεγάλη πρόκριση στην ομάδα του.

Η Everton θα αντιμετωπίσει στη φάση των 16 την Aston Villa.

Everton: Howard, Hibbert, Jagielka, Lescott, Baines, Osman, Fellaini (Gosling 52), Neville (Van der Meyde 106), Arteta, Pienaar (Rodwell 60), Cahill.

Liverpool: Reina, Dossena, Carragher, Skrtel, Arbeloa, Kuyt, Alonso, Gerrard (Benayoun 16), Leiva Lucas, Riera (Mascherano 80), Torres (Babel 101).

Θεατές: 37,918

Τα ζευγάρια της 5η φάσης του FA Cup:

Sheffield United - Hull City
Watford - Chelsea
West Ham United - Middlesbrough
Blackburn Rovers - Coventry City
Derby County ή Nottingham Forest - Manchester United
Swansea City - Fulham
Everton -
Aston Villa
Cardiff City ή Arsenal - Burnley

Οι αναμετρήσεις θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Φεβρουαρίου


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΚΑΙ
ΦΟΡΑΕΙ ΚΟΚΚΙΝΑ

xaris είπε...

Περάστικα σου