Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Την σταμάτησε ο κηπουρός και ο λαστιχάς

Η ατυχία, ο κηπουρός και ο Καλόπουλος έβαλαν το χέρι τους για να χάσει η πολύ καλύτερη ΑΕΚ από τον ΟΣΦΠ με 0-1, μπροστά σε 45.000 θεατές.

Με ένα ρόστερ πολύ κατώτερο του αντιπάλου της δημιούργησε σωρεία ευκαιριών αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.

Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύθηκαν τα αλλεπάληλα λάθη στην άμυνα της ΑΕΚ στο ξεκίνημα του αγώνα και πήραν το προβάδισμα στο 5΄ με τον Γκαλέτι. Είχε προηγηθεί φάουλ του Ντιόγκο στον Πελετιέρι.

Η συνέχεια, με εξαίρεση μια ευκαιρία του Ντιόγκο στο 8΄ και τρεις ευκαιρίες του ΟΣΦΠ στο τέλος του αγώνα όταν όλη η ΑΕΚ είχε βγει μπροστά, ήταν ένας επιθετικός μονόλογος της ΑΕΚ.

Στο αποτέλεσμα συνέβαλε με τις αποφάσεις του ο Θεσσαλονικιός ρέφερι Καλόπουλος.
Ο έμπορος ελαστικών δεν είναι τυχαίο ότι το ένα από τα δύο μαγαζιά που διατηρεί στη Θεσσαλονίκη είναι στο ... λιμάνι. Ο Καλόπουλος προφύλάξε τους παίκτες του Ολυμπιακού από τις κίτρινες κάρτες και κυρίως τον Αβραάμ Παπαδόπουλο σε τρεις περιπτώσεις στο πρώτο ημίχρονο, ενώ έπρεπε να τον αποβάλει στη φάση του 73΄ όταν σταμάτησε αντικανονικά τον Εντίνιο που έμπαινε μόνος του στη μεγάλη περιοχή. Επίσης δεν έδωσε πέναλτυ στο 52΄σε ανατροπή του Καφέ από τον Παπαδόπουλο ενώ υπάρχει και μια αμφισβητούμενη περίπτωση σε ανατροπή του Σκόκο στο πρώτο ημίχρονο. Ο επόπτης Τάτσης ανέκοψε τον Μπλάκο στο 26΄με ανύπαρκτο οφσάιντ.

Ο Καλόπουλος σε κατ' ιδίαν συζητήσεις του υποστήριξε ότι σφύριξε ότι έβλεπε και αν κάποιος θα πρέπει να αισθάνεται αδικημένος αυτός είναι ο ... Ολυμπιακός γιατί δεν απέβαλε τον Κυριάκο.

Στα αγωνιστικά παρά την μεταμόρφωση της ομάδας από τον Μπάγεβιτς οι γνωστές αδυναμίες της ΑΕΚ στα άκρα και η κακή στο ξεκίνημα του αγώνα εμφάνιση του Μαϊστόροβιτς ήταν τα αρνητικά στην εμφάνιση της ομάδας. Ευθύνη για το γκολ φέρει και Σάχα. Με την έξοδο λόγω τραυματισμού του μοναδικού αριστερού μπακ που διαθέτει η ΑΕΚ, του Χουανφράν, έπαιξαν ο Ζεράλδο δεξιά και "καταταλαιπωρημένος" Γεωργέας αριστερά. Ο Κυριάκος έτρεχε παντού και ο Πελετιέρι γύριζε να βοηθήσει τον Γεωργέα. Με την είσοδο Εντίνιο και Μαντούκα ο Μπάγεβιτς ρίσκαρε αλλά το γκολ δεν ήρθε. Ο ΟΣΦΠ μάλιστα θα μπορουσε στο τέλος να πετύχει και 2ο γκολ αλλά ο Τζόρτζεβιτς σε κενή εστία έδωσε ... πάσα στον Σάχα που ερχόταν από την εστία του Νικοπολίδη. Ο τελευταίος πιστώνεται μεγάλο μερίδιο, με τις επεμβάσεις του, για την επιτυχία του Ολυμπιακού.

Εν κατακλείδι η ΑΕΚ άξιζε κάτι καλύτερο από το ντέρμπι αλλά δεν είχε τύχη.
Ο Μπάγεβιτς με το ίδιο υλικό που είχε ο Δώνης παρουσιάζει σε κάθε αγώνα μια πολύ καλύτερη ομάδα.
Η μεταγραφική περίοδος τελείωσε χωρίς μεταγραφές για την ΑΕΚ, κάτι που δεν θυμάμαι να έχει ξαναγίνει.

Την ίδια στιγμή όμως κόπηκαν 44.104 εισιτήρια που είναι ρεκόρ για φέτος. Το προηγούμενο ήταν τα 30.140 εισιτήρια που είχαν κοπεί την πρώτη αγωνιστική με τον Παναθηναϊκό ... όταν η ομάδα είχε Πρόεδρο, νέους παίχτες, πήγαινε για Πρωτάθλημα και είχε αξία, σύμφωνα με τον Τάκη Κανελλόπουλο, 200 εκατομύρια ευρώ.

Τέλειώνω με μια είδηση. Ο Μπασινάς που έμεινε χθες στον πάγκο έλυσε το τριετές συμβόλαιο του για να πάει στην Πόρτσμουθ.

Τα λάθη του καλοκαιριού αρχίζουν να διορθώνονται ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: