Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Το Ξεβράκωμα του Ολυμπιακού ...

Αυτός είναι ο Ολυμπιακός...

Όταν τον παίζουν 50 / 50 έχει πρόβλημα...

Τι και αν έπεφταν συνέχεια ο Ντιόγκο, ο Τζόρτζεβιτς και ο Μπελούτσι για κερδίσουν φάουλ...

Τι και αν έπεσαν 4 φορές (Ντομί, Ντιόγκο, Τοροσίδης, Πατσατζόγλου) για να κερδίσουν πέναλτι και την μία μάλιστα ξεγέλασαν τον διαιτητή (μόνο ο Καρμοίρης δεν είδε ότι δεν υπήρχε ανατροπή και ήταν και έξω από την περιοχή...)

Αυτή τη φορά, δυστυχώς γι' αυτούς ο διαιτητής δεν λεγόταν ούτε Χαραλαμπίδης ούτε Γερμανάκος...

Αυτή τη φορά το γκολ οφ-σάιντ που έβαλαν ακυρώθηκε για οφ-σάιντ...

Ο Βαλβέρδε πριν το ματς δήλωσε ότι "Είναι αστείο να πιστεύουν πως είμαστε 14 βαθμούς μπροστά λόγω της διαιτησίας"

Αστείο και για την ακρίβεια για γέλια είναι να όσοι πιστεύουν ότι ο Ολυμπιακός ΔΕΝ είναι 14 βαθμούς μπροστά λόγω της διαιτησίας ...

Ήρθε η 18η όμαδα της βαθμολογίας του Γαλλικού πρωταθλήματος μέσα στο σπίτι τους και τους ξεφτέλισε...

Την βουτιά του Πατσατζόγλου ο Αλεξανδρής την χαρακτήρισε καλοδεχούμενο δώρο...
Πάλι κάλα που το είπε σήμερα. Όταν είχε κερδίσει με μούφα πέναλτι την Καβάλα του πήρε 3 χρόνια να παραδεχτεί ότι το πέναλτι που είχε καταλογίσει ο κ. Γ. Κασναφέρης χαρίζοντας τη νίκη στον Ολυμπιακό δεν έγινε ποτέ
(19/1/1996, ΚΑΒΑΛΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2: Στο 80' και ενώ το σκορ είναι 1-1, ο Αλεξανδρής προσπαθεί να βρει την μπάλα με ανάποδο ψαλίδι, «βρίσκει» τον αμυντικό Μίτεφ και ... πέφτει κάτω)

Θα θυμίσω και κάτι από το παρελθόν που είναι επίκαιρο:
27/9/1997 4η αγωνιστική 1997-98, ΟΦΗ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-3
Διαιτητής ήταν ο κ.Χατζησταυρίδης.

Ο Ολυμπιακός κερδίζει με πέναλτι μαϊμού που πήρε ο Τζόρτζεβιτς και γκολ οφ-σάιντ του Καραπιάλη.
Ο Έγκε Γκέραρντ (προπονητής ΟΦΗ) δηλώνει: «Δεν έχω πολύ όρεξη γι' αυτά που έχουν γίνει. Όλα τούτα είναι για κλάματα. Είχα πει ότι ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να πάρει το παιχνίδι και το πήρε μ' ένα ψεύτικο πέναλτι κι ένα γκολ από θέση οφσάιντ. Είναι ντροπή σ' εκείνους που λένε ότι θέλουν την αναβάθμιση του ποδοσφαίρου. Δηλώνω λοιπόν ότι και φέτος θα πάρει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός».
Ο Κόκκαλης
δηλώνει:«Αποδείξατε ότι ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και δεν πέσατε σε καμία στιγμή στο επίπεδό τους. Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Παίζει ποδόσφαιρο ευρωπαϊκών προδιαγραφών και αυτό τους ενοχλεί. Γι' αυτό και εκτός από την "καραμέλα" της διαιτησίας προσπαθούν τώρα να τον σταματήσουν με αντιαθλητικές μεθόδους, μέσα και έξω από το γήπεδο. Εις βάρος των παικτών του, των φιλάθλων του, αλλά και των διαιτητών, τους οποίους έφτασαν στο σημείο να γρονθοκοπήσουν μπροστά στις κάμερες της τηλεόρασης. Όσον αφορά το παιχνίδι με τη Ρόζενμποργκ, περιμένω από εσάς μόνο τη νίκη»

Ο Ολυμπιακός 4 μέρες αργότερα πήγε στο Τρόντχαϊμ και έπαιξε με την Ρόζενμποργκ για το Champions League. Το αποτέλεσμα έκανε υπερήφανο τον πρόεδρο της ομάδας.
Ρόζενμποργκ -
Ολυμπιακός 5-1

14/2/2009 22η αγωνιστική 2008-09, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ 2-1
Διαιτητής ήταν ο κ. Χαραλαμπίδης
Ο Ολυμπιακός κερδίζει με δύο γκολ οφ-σάιντ.
Ο Μαζίνιο (προπονητής ΑΡΗ) δηλώνει: «Εγώ δεν θέλω να μιλάω για αποφάσεις διαιτητών, όμως με αυτόν τον τρόπο είναι απίθανο να κερδίσει κάποιος εδώ μέσα»
Ο Κόκκαλης (με ανακοίνωση) δηλώνει: «Ο Ολυμπιακός δεν έχει απολύτως καμία ανάγκη την εύνοια της διαιτησίας, ποτέ δεν τη ζήτησε... Τι θα άλλαζε αν ο Ολυμπιακός δεν κέρδιζε τον Αρη. Αντί για 12 βαθμούς θα ήταν 10 μπροστά από το δεύτερο. Μήπως θα έχανε το πρωτάθλημα;»

Ο Ολυμπιακός 4 μέρες αργότερα πήγε στο ... Καραϊσκάκη και έπαιξε για το Κύπελλο Ουέφα. Το αποτέλεσμα έκανε ξανά υπερήφανο τον πρόεδρο της ομάδας:
Ολυμπιακός
- Σεντ Ετιέν 1-3

Αφιερώνουμε στους κυρίους Κόκκαλη και Βαλβέρδε το πέναλτι που πήρε ο Ολυμπιακός στο 90' και κέρδισε τον Θρασύβουλο.


Κλείνω με μερικές ιστορικές δηλώσεις:

Πάμπλο Γκαρσία (Ποδοσφαιριστής ΠΑΟΚ) :« Υπάρχουν δύο ειδών διαιτητές. Αυτοί που καταλαβαίνουν το παιχνίδι και οι άλλοι που δεν το καταλαβαίνουν. Πριν από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, βλέπαμε τον διαιτητή να μιλάει σε εύθυμο ύφος με τους παίκτες του Ολυμπιακού. Γενικότερα, όταν ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στην έδρα του,κάθε άγγιγμα σε παίκτη του είναι φάουλ.Στον πρόσφατο αγώνα με τον Ολυμπιακό έγινε ένα πολύ σκληρό φάουλ στον Σορλέν. Αν το είχα κάνει εγώ θα μου έριχναν 3-4 αγωνιστικές. Μη σας πω ότι θα με είχε συλλάβει η αστυνομία και θα με πήγαινε φυλακή »

Δημήτρης Ποντίκης (πρώην διαιτητής που σφύριξε και τον αγώνα κυπέλλου ΑΕΚ - Ολυμπιακού που έγινε στις 10/1/2001 και δεν τελείωσε ποτέ): «Η φράση ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να νικάνε που είχε πει ο Σπάθας ήταν πολύ ήπια για να εκφράσει αυτό που συνέβαινε.»
«Δεν σου έλεγε κανείς ότι πρέπει να βοηθήσεις κάποια ομάδα, αλλά ήξερες την περιρέουσα ατμόσφαιρα. Όταν έκανα μια κακή διαιτησία, ένοιωθα ότι έκλεβα το ψωμί των ποδοσφαιριστών».
«Ή είσαι μαζί τους ή δεν είσαι. Απλά πράγματα... Και τώρα το ίδιο γίνεται. Ή είσαι με τον Γκαγκάτση και παίζεις ή δεν είσαι και δεν παίζεις»

Γενεράλης (Ο παρατηρητής του αγώνα ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 1-2 στις 1/11/1998) :
Το σκορ είναι 1-1 και στο 81' ο διαιτητής κ. Παπαπέτρου σφυρίζει πέναλτι σε ανατροπή του Γκόγκιτς από τον Κατσιαμπή. Η μπάλα στα δίχτυα και 1-2. Αμέσως μετά (στο 83') ο ΠΑΟΚ σημειώνει γκολ με τον Τάκολα που ακυρώνεται σαν χέρι και κάπου εκεί γίνεται εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο. Ο επόπτης κ. Φεσσόπουλος ξυλοκοπείται και ο παρατηρητής του αγώνα κ. Γενεράλης λέει την περίφημη φράση στον κ. Παπαπέτρου:

«Και τώρα τρέχουμε»

Δεν υπάρχουν σχόλια: