Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

Conn-x TV από τον ΟΤΕ

πηγές: oteshop & "Μακεδονία"

Μια νέα υπηρεσία που δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη της να παρακολουθήσει ελληνικά και ξένα τηλεοπτικά κανάλια αλλά και ταινίες προσφέρει ο ΟΤΕ μέσω του conn-x TV, μιας προηγμένης τεχνολογικά μορφής μετάδοσης τηλεοπτικού σήματος μέσω της απλής τηλεφωνικής πρίζας και της ευρυζωνικής σύνδεσης.

Για την ακρίβεια, οι καταναλωτές παρακολουθούν τηλεοπτικά κανάλια με ψηφιακή εικόνα στην τηλεόραση τους, ενώ με τις υπηρεσίες FilmExpress και FilmClub (Video On Demand) έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το περιεχόμενο που επιθυμούν (ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, μουσικά videos, ντοκιμαντέρ, ταξιδιωτικούς οδηγούς κ.ά.) και να το παρακολουθήσουν οποιαδήποτε στιγμή θέλουν.

Στο πρόγραμμα του conn-x TV περιλαμβάνονται ήδη περισσότερα από 30 τηλεοπτικά κανάλια με ψηφιακό σήμα από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, ενώ ο ΟΤΕ προσθέτει συνεχώς νέα κανάλια. Σήμερα, το conn-x TV περιλαμβάνει κανάλια όπως:

  • ελεύθερα ελληνικά αναλογικά και ψηφιακά κανάλια,
  • ειδησεογραφικά (Euronews, Deutsche Welle, France24, Al Jazeera, Russia Today)
  • αθλητικά (Eurosport, Eurosport2, Extreme Sports, ESPN Classic, ESPN America),
  • ντοκιμαντέρ (Nat Geo Wild, Discovery Science, Discovery Travel & Living, Discovery World), lifestyle (Style TV, Zone Reality, Fashion TV, World Fashion),
  • μουσικά (C Music TV, Nat Geo Music) καθώς και το conn-x TV Sports, ένα κανάλι που μεταδίδει σημαντικά αθλητικά γεγονότα, όπως ποδοσφαιρικούς αγώνες από Αγγλία, Πορτογαλία, Ιταλία.

Όλο το πρόγραμμα των καναλιών του conn-x TV είναι συγκεντρωμένo σε ένα εύχρηστο, διαδραστικό Portal, που εμφανίζεται στην τηλεοπτική οθόνη και μέσω του οποίου δίνεται η δυνατότητα προγραμματισμού εγγραφών για 7 ημέρες. Διευκρινίζεται ότι το conn-x TV δεν επηρεάζει την πρόσβαση στα παραδοσιακά τηλεοπτικά κανάλια.

Σημειωτέον, ο ΟΤΕ προσφέρει το conn-x TV+ Film Club σε ειδική τιμή γνωριμίας (15 ευρώ) μέχρι τις 31/05/2009, για 12 μήνες παραμονής. Μάλιστα, ο εξοπλισμός που περιλαμβάνει τον αποκωδικοποιητή δίνεται δωρεάν με 12μηνο συμβόλαιο, ενώ σε ό,τι αφορά την υπηρεσία FilmExpress η συνδρομή ξεκινά από τα 2 και φθάνει έως τα 4,5ευρώ ανά ταινία.

Το conn-x TV από τον ΟΤΕ διατίθεται αρχικά σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα και Ηράκλειο Κρήτης, ενώ, σταδιακά μέσα στο 2009, θα διατεθεί σε όλες τις πρωτεύουσες νομών. Η σύνδεση που απαιτείται για να έχει κάποιος conn-x TV είναι conn-x στα 8 ή 24 Mbps.

Για την απόκτηση της υπηρεσίας απαραίτητη προϋπόθεση είναι να διαθέτετε ταχύτητα πρόσβασης conn-x 8 (Μηνιαίο Τέλος 26,9€) ή 24 mbps (Μηνιαίο Τέλος 29,9€), συμβατό modem/router με το conn-x TV & τηλεόραση με έξοδο scart ή/και HDMI.

Τα συμβατά Modem/Routers που έχουν παραμετροποιηθεί (4η Ethernet Θύρα) για το conn-x TV είναι όλα ασύρματα και είναι τα ακόλουθα:
WIRELESS T&W matr-X 4EW 4ETH/WIFI PSTN
WIRELESS THOMSON TG 585 v7 PSTN
WIRELESS THOMSON TG 585i v7 ISDN
WIRELESS SAGEM FAST 2404 PSTN

Επιπλέον αν δεν διαθέτετε συμβατό modem για την υπηρεσία conn-x TV ή/ και για την ταχύτητα πρόσβασης προσφέρεται έκπτωση 29,50€ σε αγορά νέου modem/ router.

Για τις υπηρεσίες “Εγγραφή Προγραμμάτων” (PVR) και “Πάγωμα Ζωντανού Προγράμματος” (Time Shifted TV) απαιτείται αποκωδικοποιητής με σκληρό δίσκο (κόστος 99€)


Δεν υπάρχουν σχόλια: