Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Άρχισαν τα όργανα στον Ολυμπιακό ...

Από το www.gavros.gr

Είναι η δεύτερη φορά φέτος, μετά την τραγωδία των προκριματικών του champions league και τον αποκλεισμό -σοκ από την Ανόρθωση, που ο λαός του Ολυμπιακού μας υφίσταται μία βαθιά πίκρα, που από την μία πλευρά τον απογοητεύει και από την άλλη τον εξοργίζει.
Κάθε αποκλεισμός και κάθε κακή εμφάνιση, αναμφίβολα είναι "μέσα στο παιχνίδι". Αυτή άλλωστε είναι και η ομορφιά του ποδοσφαίρου.

Είναι όμως τελείως διαφορετικό να σε πετάει εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων η Μίλαν, η Γιουβέντους ή η Τσέλσι και άλλο η κάθε Σεντ Ετιέν και Ανόρθωση.

Οι φτωχοί συγγενείς του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ομάδες από "χωριά", όπως αυτό της Νότιας Γαλλίας όπου σήμερα και πάλι διασυρθήκαμε, "μας πέταξαν έξω" από τα ευρωπαϊκά σαλόνια, αφήνοντάς μας να ασχοληθούμε και πάλι με την μοναξιά του ελληνικού πρωταθλήματος, όπου το τελευταίο διάστημα αναμφίβολα "σερνόμαστε"...

...Ο διασυρμός του Ολυμπιακού μας, για δεύτερη φορά φέτος μετά την Ανόρθωση, έρχεται να καταδείξει στην πράξη ότι ο "Βασιλιάς είναι γυμνός". Ο μόνιμος πρωταθλητής δείχνει να κλείνει τον κύκλο του, η κυριαρχία του Ολυμπιακού μας στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει αρχίσει να αμφισβητείται από τον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό. Το σύστημα παράλληλα έχει αρχίσει να αλλάζει. Η εποχή του Γκαγκάτση παρήλθε, η διαιτησία δεν θα είναι μαζί μας τόσο φιλική, ενδεχομένως να είναι και εχθρική. Ο κίνδυνος να γυρίσουμε ξανά στα "πέτρινα χρόνια" είναι πλέον ορατός.
Και εάν κάτι τέτοιο συμβεί, η ευθύνη της Διοίκησης και του Προέδρου θα είναι τεράστια...

...Έπρεπε λοιπόν να φθάσει η ώρα της Σεντ Ετιέν και του αποκλεισμού σοκ για να αντιληφθούμε ότι η ομάδα είναι γυμνή.
Ότι οι ευθύνες του Προέδρου είναι πολύ μεγάλες, διότι η αλαζονεία και η έπαρση της διοίκησης του Ολυμπιακού δεν τους επέτρεψαν να δουν καθαρά την πραγματικότητα: Την αναγκαιότητα ενίσχυσης της ομάδας με δύο τρεις καλούς παίκτες τον Ιανουάριο και όχι να την αφήσουν στην τύχη της να διασύρεται από την Νίκη Βόλου της Γαλλίας, μία μικρομεσαία ομάδα που παλεύει να σωθεί στην πρώτη κατηγορία.

Η ντροπιαστική ήττα στην Γαλλία, το ηχηρό χαστούκι στο Γ. Καραϊσκάκης, η κακή εμφάνιση και το 1-0 εις βάρος μας από τον ΠΑΟΚ στο κύπελλο Ελλάδος, ο διασυρμός από τον Εργοτέλη στην Κρήτη και η "νίκη" μας με 2-1 επί του Άρη έτσι όπως πραγματοποιήθηκε, συνθέτουν μία εικόνα ομάδας σε διάλυση, ενός συνόλου απείθαρχου, χωρίς αρχή και τέλος, χωρίς ανάπτυξη, χωρίς ταυτότητα, χωρίς φιλοσοφία, χωρίς πάγκο, χωρίς εναλλακτικές λύσεις, χωρίς ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ από τη ΔΙΟΙΚΗΣΗ της, χωρίς ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ, που μας "παίζει την κολοκυθιά" με το "μένω δεν μένω" στον Ολυμπιακό...

...Και εμείς εδώ στον ΓΑΥΡΟ, δεν πρόκειται να μείνουμε απαθείς προ αυτού του δυσάρεστου σκηνικού που διαμορφώνεται για την ομάδα μας.
Επιστροφή στα ΠΕΤΡΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ, δεν θα την αντέξουμε, ούτε θα την ανεχτούμε...

...Οφείλει ο Πρόεδρος να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, να ελέγξει το ποδοσφαιρικό τμήμα και να δώσει άμεσες λύσεις. Και ο Πρόεδρος που ξέρουμε, ο Πρόεδρος των 12 πρωταθλημάτων (με το φετινό) θα το κάνει. Θα ξεκαθαρίσει αμέσως με τον ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ, θα ξεκαθαρίσει αμέσως με την ΓΕΡΟΥΣΙΑ της ομάδας, θα θέσει άμεσα -από αύριο το πρωί- τους νέους στόχους, την δομή και την εικόνα του Ολυμπιακού της νέας χρονιάς.

Όπως και θα προστατεύσει με τις ενέργειές του την ομάδα από την ΠΡΑΣΙΝΗ παράγκα που πάει να στήσει ο Πολυμετοχικός.

Γιατί ο Πρόεδρος ξέρει πολύ καλά ότι το να κερδίσει ίσως τον Παναθηναϊκό την Κυριακή δεν λέει και πολλά. Αλλά ακόμη και να κερδίσει άνετα (το ευχόμαστε ειλικρινά γιατί δεν θα αντέξουμε οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα) είναι πλέον βέβαιο ότι η άθλια ευρωπαϊκή εικόνα της ομάδας και ο κίνδυνος απώλειας του Κυπέλλου Ελλάδας έχουν πλήξει την περηφάνια του ΓΑΥΡΟΥ, ελλοχεύουν τον κίνδυνο να μετατραπεί και πάλι η φιέστα του επικείμενου πρωταθλήματος σε φιάσκο.
Ας αναλάβουν λοιπόν ο Πρόεδρος και η Διοίκηση τις ευθύνες τους ΤΩΡΑ πριν να είναι πολύ αργά!!!

Όλο το άρθρο εδώ με πολύ κριτική σε Κόκκαλη, Νικοπολίδη, Πατσατζόγλου και Βαλβέρδε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: