Κυριακή 31 Μαΐου 2009

Τελικός Αγγλίας FA Cup Everton 1-2 Chelsea

<span class=
Το όνειρο της Everton για την κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας δεν ολοκληρώθηκε.

Οι οπαδοί των Toffees πολιόρκησαν το Wembley ελπίζοντας να κάνουν τον γύρω του θριάμβου με το 6ο FA Cup της ιστορίας τους.

Μετά μάλιστα το γρηγορότερο γκολ στην ιστορία των Κυπέλλων Αγγλίας του Louis Saha στο 29ο δευτερόλεπτο του αγώνα, φαινόταν ότι θα τα κατάφερναν.

Όμως η αδιαμφισβήτητη μεγαλύτερη κλάση της Chelsea φάνηκε με τα γκολ των Didier Drogba και Frank Lampard.

Η Everton έφτασε άξια στον τελικό αποκλείοντας δυσκολότερες ομάδες από την Chelsea.

Η Everton απέκλεισε με τη σειρά τις Macclesfield Town, Liverpool, Aston Villa, Middlesbrough και Manchester United ενώ η Chelsea τις Southend United (σε δύο αγώνες), Ipswich Town, Watford, Coventry City και Arsenal.

Αυτό ήταν το 5ο Κύπελλο για την Chelsea (1970, 1997, 2000, 2007, 2009) που ισοφάρισε έτσι το ρεκόρ των 5 Κυπέλλων της Everton (1906, 1933, 1966, 1984, 1995).

Τα παιχνίδια των δύο ομάδων στην φετινή Premier League έλειξαν με 0-0 τόσο στο Goodison Park τον Δεκέμβριο όσο και στο Stamford Bridge τον Απρίλιο.

Η Everton διαμαρτυρήθηκε έντονα για τα μόλις 25,109 εισιτήρια που πήρε για τον τελικό, όταν είχε πάρει περισσότερα από 32,000 στον ημιτελικό που έγινε στο ίδιο γήπεδο.

Ο πρόεδρος της Robert Elstone δήλωσε ότι 14 χρόνια μετά την προηγούμενη παρουσία της ομάδας σε τελικό θα μπορούσε να πουλήσει πάνω από 70,000 εισιτήρια σε αυτόν τον αγώνα.

Η Chelsea με τη σειρά της είπε ότι τα 25,109 εισιτήρια δεν έφταναν ούτε για τους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας.

Να σημειώσουμε εδώ ότι οι θεατές του τελικού ήταν 89,391.

Η χρονιά για την Everton είναι η πιο πετυχημένη των τελευταίων χρόνων αφού εκτός από φιναλίστ του Κυπέλλου τερμάτισε και στην 5η θέση του πρωταθλήματος, κερδίζοντας της έξοδο στο Europa League.

Δυστυχώς οι πολλοί τραυματισμοί βασικών της παιχτών (Mikel Arteta, Phil Jagielka, Victor Anichebe, Yakubu Aiyegbeni, Nuno Valente) δεν της επέτρεψαν να διεκδικήσει κάτι καλύτερο αλλά και έτσι πάλι το πλασάρισμα της ανάμεσα στους μεγάλους της Αγγλίας είναι τεράστια επιτυχία.

Ο David Moyes, που ανακυρήχθηκε ο καλύτερος προπονητής για φέτος στην Premier League, δήλωσε μετά τον τελικό:

"Είμαι πολύ περήφανος για τους παίχτες μου και τους το είπα. Η Chelsea ήταν καλύτερη, αυτό είναι κάτι που πρέπει να παραδεχτώ. Ο Lampard είναι ένας μεγάλος παίκτης. Έχει σκοράρει όμορφα και σημαντικά τέρματα στην καριέρα του κι αυτό έκανε και σήμερα. Μετά το 2-1 προσπαθήσαμε αρκετά, αλλά σε ολόκληρο το παιχνίδι η Chelsea ήταν η καλύτερη. Παρά τη διαφορά του ενός γκολ στο σκορ, η διαφορά των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο ήταν μεγαλύτερη” ανέφερε ο Moyes.
Είμαι ευχαριστημένος από την πρόοδο των ποδοσφαιριστών του τα δύο τελευταία χρόνια και ελπίζω πως του χρόνου εγώ και οι παίκτες μου θα μπορέσουμε να χαμογελάσουμε σηκώνοντας ένα τρόπαιο.
Την περασμένη σεζόν φτάσαμε μέχρι τα ημιτελικά και φέτος ως τον τελικό. Ελπίζουμε την επόμενη χρονιά να κερδίσουμε κάτι. Η ομάδα βελτιώνεται κάθε χρόνο. Παρότι χάσαμε στον τελικό υπάρχει βελτίωση".

Δεν υπάρχουν σχόλια: