Τρίτη 26 Μαΐου 2009

"Έφυγε" ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης


Στο άκουσμα της είδησης του ξαφνικού θανάτου του Μιχάλη Παπαγιαννάκη πίστεψα ότι άκουσα λάθος ή ότι δεν πρόκειται για τον γνωστό βουλευτή του Συνασπισμού Μιχάλη Παπαγιαννάκη.

Δυστυχώς όμως ήταν αυτός.

Δεν ήξερα ότι έδινε την μάχη με την επάρατη νόσο. Ούτε ότι αυτό ήταν το πρόβλημα υγείας που δεν του επέτρεψε να ψηφίσει στην πρόσφατη ψηφοφορία για τον Παυλίδη στη Βουλή.

Πιστεύω ότι τέτοιοι άνθρωποι είναι άδικο να χάνονται.

Ένας άνθρωπος που αποτελούσε μία από τις ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις του πολιτικού μας συστήματος όσον αφορά το πολιτικό και προσωπικό ήθος, την ευγένεια, την αξιοπρέπεια, το δημοκρατικό πνεύμα, την γνώση, το θάρρος της γνώμης, την συνέπεια.

Χαρακτηριστικά που δεν τα βρίσκεις εύκολα σε πολιτικό οποιουδήποτε κόμματος και πολύ περισσότερο του τα αναγνωρίζουν πολιτικοί αντίπαλων κομμάτων.

Τέτοιες ανακοινώσεις από όλα τα πολιτικά κόμματα και πλήθος πολιτικών είχα να δω από τον θάνατο της Μελίνας και του Γεννηματά.

Μεγάλη απώλεια και για την αριστερά αλλά και την πολιτική ζωή του τόπου.

Μεγάλη η θλίψη για όλους όσους αναγνώρισαν την πολιτική του αξία αλλά και όσους είχαν την τύχη να γνωρίζουν προσωπικά αυτόν τον εξαιρετικό άνθρωπο.

Να σημειώσω ότι δεν ανήκω στον πολιτικό του χώρο αλλά θα ήθελα πολύ να εκλεγεί Γραμματέας του Συνασπισμού τότε που έβαλε υποψηφιότητα.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και τους συνεργάτες του.

Η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας:

"Ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης υπήρξε τολμηρός στοχαστής και μαχητής ιδεών. Άνοιξε δρόμο ιδεολογικής και αγωνιστικής συνέπειας, πολιτικού ήθους, κοινωνικής συμμετοχής, διεκδίκησης και προσφοράς.
Ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης, γνήσιος μαχητής της Αριστεράς, πάλεψε με θάρρος και ψυχή για προσωπικά και συλλογικά οράματα, αλλά και για τις ακλόνητες αξίες της Δικαιοσύνης, της Αλληλεγγύης και της Αξιοπρέπειας.
Η απώλειά του είναι μεγάλη για όλους όσοι πίστεψαν και πιστεύουν ότι ο αγώνας για την δημοκρατία και ένα καλύτερο μέλλον είναι διαρκής."

Η ανακοίνωση του γραφείου του εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: