Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

'Αξια πρωταθλήτρια Ευρώπης η Barcelona

Η Manchester United είχε να χάσει για 26 αγώνες στο Champions League και έχασε μόνο από την ομάδα στην οποία παρέδωσε το στέμμα της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Η Barcelona κέρδισε έτσι φέτος τα πάντα. Πρωτάθλημα Ισπανίας, κύπελλο Ισπανίας και Champions League. Το τελευταία είναι το 3ο στην ιστορία της και το 2ο μέσα σε τέσσερα χρόνια.

Χωρίς τους Dani Alves, Eric Abidal και Raphael Marquez η Barcelona στα πρώτα 10 λεπτά του τελικού έδειχνε να είχε μείνει στα αποδυτήρια.

Το΄τε 'ομως ο απίστευτος παίχτης που της είχε χαρίσει και την πρόκριση στον τελικό, ο Andres Iniesta, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και έδωσε μισό γκολ στον Samuel Eto’o ο οποίος με καταπληκτική τρίπλα συμπλήρωσε το άλλο μισό και έγραψε το 1-0.

Απο κει και μετά η Manchester United προσπάθησε να ισοφαρίσει αλλά έπεσε πάνω στο τοίχος της τετράδας Gerard Pique, Ya Ya Toure, Carlos Puyol και Sylvinho.

Ακόμα και με 4 επιθετικούς στο δεύτερο ημίχρονο δεν κατάφερε τίποτα και στο 70' έγινε το 2-0 από τον Lionel Messi μετά από σέντρα του επίσης καταπληκτικού Xavi και ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι.

Η ομάδα του Guardiola φέτος έπαιξε το ποδόσφαιρο που θέλουν όλοι οι φίλαθλοι να βλέπουν στα γήπεδα.

Γι΄αυτό και μόνο το Champions League τους αξίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: