Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Ανακοίνωση για την διαιτησία από την ΠΑΕ ΑΕΚ

Ανακοίνωση κατά της διαιτησίας εξέδωσε η ΠΑΕ ΑΕΚ, βλέποντας ότι στα πρώτα τρία παιχνίδια των πλέι οφ, υπάρχουν αρκετά λάθη που αν συνεχιστούν, τότε θα βλάψουν την ομάδα στην προσπάθεια που κάνει για την κατάληψη της πρώτης θέσης των αγώνων κατάταξης και της συμμετοχής της στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Μάλιστα ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται για αδυναμία της ΠΑΕ, να μην μιλάει συνεχώς για την διαιτησία, αλλά σε εμπιστοσύνη προς τα αρμόδια όργανα.

Αυτό που είδε όλος ο κόσμος, πλην της κρατικής τηλεόρασης, στα πρώτα παιχνίδια της ΑΕΚ στα πλέι οφ, είναι η κατάφορη αδικία που θα μπορούσε να είχε στοιχίσει ακριβά στην Ένωση.
Η ΠΑΕ ΑΕΚ, με ανακοίνωση που δεν είναι επιθετική προς την ΕΠΟ και την ΚΕΔ, θεωρεί ότι τα λάθη αυτά ήταν ανθρώπινα... αλλά καλό θα ήταν να περιοριστούν.
Παράλληλα, ολοκληρώνει την ανακοίνωση, λέγοντας το ότι δεν επιλέγει να μιλάει για την διαιτησία, δεν είναι αδυναμία, αλλά εμπιστοσύνη στις αρμόδιες αρχές.

«Τα play – offs μπαίνουν στην πιο κρίσιμη φάση για τις προνομιακές θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Η ΑΕΚ με την αγωνιστική της εικόνα αποδεικνύει σε κάθε παιχνίδι τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει τα play – offs και τις προοπτικές που δίνουν. Η ΠΑΕ δεν θα μπει στη διαδικασία να ασχοληθεί επιλεκτικά με τις προηγούμενες διαιτησίες. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οποιαδήποτε λάθη έγιναν ήταν στο πλαίσιο του ανθρώπινου παράγοντα.

Για το λόγο αυτό, στη συνέχεια, εφιστούμε την προσοχή, ώστε να μην διαπιστωθούν «παρόμοια λάθη» που θα στοιχίσουν στην ομάδα μας. Το γεγονός ότι επιλέγουμε να μην μιλάμε για τη διαιτησία, προέρχεται από την εμπιστοσύνη μας στην ΕΠΟ και την ΚΕΔ και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως αδυναμία όλων μας – εμάς και των φιλάθλων μας- για να διεκδικήσουμε το δίκαιο της ομάδας μας».

gazzetta.gr

Η ΑΕΚ έχει παράπονα από τη διαιτησία και στα τρία παιχνίδια των πλέι οφ. Στο πρώτο, εντός έδρας με τη Λάρισα, οι “κιτρινόμαυροι” διαμαρτύρονται για μη αποβολή του Βενετίδη από τον διαιτητή Κουκουλάκη.

Στο δεύτερο παιχνίδι, με τον Παναθηναϊκό, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τα δύο πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού, αλλά η διοίκηση του συλλόγου θεωρεί ότι έπρεπε να αποβληθεί ο Χριστοδουλόπουλος από τον Σπάθα, ενώ θεωρείται ότι λανθασμένα κόπηκε στα τελευταία λεπτά ο Τζιμπούρ, ο οποίος έβγαινε μόνος του με τον Γκαλίνοβιτς.

Φυσικά, αποκορύφωμα ήταν το παιχνίδι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ, όταν ο Δαλούκας απέβαλε άδικα τον Γεωργέα, ενώ εκφράζεται η άποψη ότι και η πρώτη κάρτα στον Χετεμάι ήταν υπερβολική.

Ελευθεροτυπία



ΑΕΚ-ΠΑΟΚ
20/5/09, 19.00, Ο.Α.Κ.Α.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Κάκος Α. ΣΔΠ Κέρκυρας
ΒΟΗΘΟΣ Μπερσής Δ. ΣΔΠ Αρκαδίας
ΒΟΗΘΟΣ Δάλλας Κ. ΣΔΠ Ηπείρου
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Λαμπρόπουλος Μ. ΣΔΠ Ηλείας
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Τσαχειλίδης Ι. ΣΔΠ Πειραιά

Δεν υπάρχουν σχόλια: