Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Tι σημαίνει ΑΕΚ

Για το τι σημαίνει ΑΕΚ για τους ίδιους και το τι τους έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμα τα χρόνια όλα αυτά τα χρόνια μίλησαν στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 οι Μίμης Παπαϊωάννου, Άκης Ζήκος και Παντελής Θαλασσινός. «Μεγαλύτερη στιγμή για εμένα όταν συνεργάστηκε με τον Νεστορίδη», δήλωσε ο πρώτος. «Να βρει η ΑΕΚ τη χαμένη της αίγλη», είπε ο 35χρονος πρώην παίκτης της «Ένωσης». Τέλος, ο γνωστός τραγουδιστής σχολίασε: «Είναι το καλύτερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή».

Αναλυτικά όσα δήλωσαν

Παπαϊωάνου: «Υπάρχουν πρόσφυγες κατά τόπους και γίνονται εκδηλώσεις οι οποίες έχουν μία ιδιαιτερότητα. Διότι δημιουργήθηκαν τόσα πράγματα άλλα καλώς και άλλα κακώς. Οι πρόγονοι μας όταν ήρθαν εδώ δραστηριοποιηθήκαν και η ΑΕΚ είναι στην κορυφή.

Έχω δυο τρεις στιγμές που θυμάμαι. Η πρώτη είναι όταν παίξαμε κόντρα στην Κ.Π.Ρ. όπου έβαλα το τρίτο γκολ, πήγαμε στα πέναλτι, νικήσαμε και βγήκαμε στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια δυναμική. Μια άλλη καλή στιγμή είναι όταν ήρθα στην ΑΕΚ και συνεργάστηκε με τον Νεστορίδη. Άκουγα στο ραδιόφωνο πολλά καλά πράγματα για τον Νεστορίδη. Όταν συνεργάστηκα μαζί του κατάλαβα τι πραγματικά μπορεί να κάνει. Αυτή είναι η μεγαλύτερη στιγμή για εμένα».

Ζήκος: «Πριν από 85 χρόνια κάποιοι άνθρωποι ερχόμενοι από τη Μίκρα Ασία αποφάσισαν να ιδρύσουν ένα σύλλογο, που είναι από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα και αντιπροσωπεύει την προσφυγιά, αντιπροσωπεύει τους ανθρώπους που έφυγαν από την πατρίδα τους. Νομίζω πως όλα αυτά τα χρόνια έχει προσφέρει αρκετές συγκινήσεις στους οπαδούς της. Κατά κάποιο τρόπο υπήρχε ένα κλίμα πιο οικογενειακό, υπήρχαν ρίζες βαθιές που κρατούσαν τον κόσμο ενωμένο. Τα τελευταία χρόνια η ομάδα ψάχνει να βρει τη χαμένη της αίγλη και ψάχνει τους τίτλους και τα πρωταθλήματα που χρειάζεται. Για μένα το πιο σημαντικό είναι η ΑΕΚ να βρει ξανά το σπίτι της και να είναι ο κόσμος της κοντά, ώστε να υπάρξει ξανά οικογενειακό κλίμα, το οποίο νομίζω ότι της λείπει πολλά χρόνια.

Αυτό που έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη είναι τα παιχνίδια με γεμάτη Φιλαδέλφεια. Πραγματικά αυτό το γήπεδο σου έδινε φτερά στα πόδια, διότι και σε κακή κατάσταση να βρισκόσουν, όποιο πρόβλημα και είχες, μπορούσες να νικήσεις τον οποιονδήποτε. Έχω ζήσει πολλές καλές στιγμές με την ομάδα, όμως θα σταθώ στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Είναι μνήμες φοβερές, εντυπωσιακές. Αυτό που θέλω είναι να ευχαριστήσω τον κόσμο της ΑΕΚ και να πω ότι όσο πιο κοντά είναι στην ομάδα και όσο πιο καλά την υποστηρίζει, όχι μόνο στις χαρές, αλλά και στις λύπες τον κάνει ξεχωριστό».

Θαλασσινός: «Από τα δευτερεύοντα πράγματα της ζωής η ΑΕΚ είναι το καλύτερο για εμένα. Αν τα πρωτεύοντα είναι η οικογένεια μας, η ζωή μας, τα παιδιά μας, η ΑΕΚ είναι το καλύτερο δευτερεύον. Είναι για εμένα η παιδική αγάπη, αυτό που μεγάλωσα η ιδέα όλη που κουβαλάει και κουβαλάω σαν άνθρωπος και για αυτό διάλεξα να είμαι με αυτήν την ομάδα.. Θεωρώ πως είναι μια υγιής ομάδα. Όσο μπορεί να είναι υγιές το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Πρόκειται για κάτι ξεχωριστό, καλλιεργεί φιλάθλους, οι οποίοι δεν πρέπει να νοιαζόμαστε μόνο για τους τίτλους. Να νοιάζονται για όλα όσα μεταφέρει το ποδόσφαιρο σαν καταστατικό κόντρα στη βία, στον ρατσισμό. Για να κερδίσει κάποιος άλλος πρέπει να χάσεις και εσύ. Μπορεί να ακούγονται γραφικά όσα λέω, αλλά είναι ένα παιχνίδι. Όταν παίζαμε μικροί στη γειτονιά με τους φίλους κερδίζαμε ή χάναμε. Έτσι είναι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: