Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Άμα σε θέλει ...


Τριάντα ώρες μετά το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου στη Λ' Άκουιλα μια 98χρονη, η Μαρία Ντ' Αντουόνο, βρέθηκε ζωντανή και ανασύρθηκε από τα ερείπια.

Η γηραιά κυρία ήταν καλά στην υγεία της όταν απομακρύνθηκε από τα ερείπια στις αρχές του πρωϊνού. Εξίσου ενδιαφέρον γεγονός αποτελεί το τι έκανε η ηλικιωμένη γυναίκα κάτω από τα συντρίμμια του πέτρινου σπιτιού της, στο χωριό Τέμπερα, μέσα στις 30 ώρες που ανέμενε τα σωστικά συνεργεία. η 98χρονη ανέφερε ότι απλά... έπλεκε!

Ένας συγγενής της ηλικιωμένης γυναίκας δήλωσε ότι "είναι καλλιεργημένη και καλόψυχη. Μπορεί να είναι αδύνατη και μικρόσωμη αλλά είναι γεμάτη ενέργεια και όρεξη για ζωή".

Η 98χρονη έμενε με την κόρη της, συνταξιούχο δασκάλα. Όταν κατέρρευσε το σπίτι, όλοι νόμιζαν ότι ήταν νεκρή. Τις πρώτες ώρες μετά το σεισμό, το σκοτάδι δυσκόλευε τις προσπάθειες ανέυρεσης επιζώντων στα συντρίμμια. Μ ε το πρώτο φως του ήλιου οι διασώστες βρήκαν την ηλικιωμένη, η οποία είχε κρυφτεί κάτω από το κρεβάτι την ώρα του σεισμού.

Η υγεία της ήταν σε άψογη κατάσταση μετά από έναν πρόχειρο έλεγχο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά κατά την οποία η Μαρία Ντ' Αντουάνο επιζεί από σεισμό. Η πρώτη ήταν το 1915 σε ηλικία 4 ετών. Τρία χρόνια αργότερα, το φθαρμένο από το σεισμό, σπίτι της οικογένειας κατέρρευσε, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο οι δύο νεαρότερες αδερφές της.

Η 98χρονη τόνισε: "Παλεύω όλη μου τη ζωή, πρέπει να έχουμε κουράγιο...".

(Πηγή: Telegraph)

Δεν υπάρχουν σχόλια: