Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Σύσκεψη για τον τελικό Κυπέλλου

Περίπου δύο ώρες διήρκεσε η σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του τελικού του κυπέλλου hellas online, που θα διεξαχθεί στις 2 Μαΐου στο ΟΑΚΑ μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ.
Το παρών έδωσαν από πλευράς "ερυθρολεύκων" οι Σάββας Θεοδωρίδης και Γιάννης Μώραλης, ενώ από πλευράς "κιτρινόμαυρων" ο Ακης Τάκης. Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν φυσικά και εκπρόσωποι της ΕΠΟ, καθώς και όλοι οι αξιωματικοί της αστυνομίας, αρμόδιοι για τα μέτρα ασφαλείας.

Οπως αποφασίστηκε, κάθε ομάδα θα παραλάβει 23.400 εισιτήρια, ενώ θα υπάρξουν και 4.000 προσκλήσεις τις οποίες θα διαθέσει η ΕΠΟ. Ως εκ τούτου, οι κενές ζώνες που θα δημιουργηθούν, αφορούν περίπου 13 με 14.000 θέσεις. Ως είθισται, στον τελικό θα προσκληθεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα ξεκινήσουν από τον Πειραιά με τρένο στις 16:30, ενώ αυτοί τις ΑΕΚ από τη Βικτώρια στις 18:00. Σημειώνεται πως απαγορεύονται οι πορείες με μηχανάκια, ενώ οι θύρες θα ανοίξουν στις 17:30. Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος να αρχίσει στις 20:30.

Τα εισιτήρια του αγώνα θα τεθούν σε κυκλοφορία την Τρίτη του Πάσχα. Εξω από το γήπεδο θα γίνεται αυστηρός σωματικός έλεγχος και θα υπάρξουν ακόμα και συλλήψεις πριν το ματς, εφόσον χρειαστεί. Επιπροσθέτως, ειδική ομάδα θα επιφορτιστεί το ρόλο της παρακολούθησης των καμερών για να εντοπίζει στυλό-φωτοβολίες και λέιζερ.

Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: "Το ΟΑΚΑ είναι το πιο καλό και πιο σύγχρονο γήπεδο της χώρας από πλευράς ασφάλειας. Οι δύο ομάδες θα πάρουν από περίπου 23.500 εισιτήρια. Υπάρχει σχέδιο προσέλευσης για τους δικούς μας φιλάθλους και κάτι αντίστοιχο υπάρχει και για τους φιλάθλους της ΑΕΚ. Το σημαντικό είναι να έρθουν οι φίλαθλοι στο γήπεδο για να δουν έναν καλό αγώνα, χωρίς έκτροπα. Ολοι καταλαβαίνετε ότι αν οι φίλαθλοι παρεκτραπούν τα πράγματα θα είναι δύσκολα καθώς θα υπάρχουν πολλές χιλιάδες κόσμου στις εξέδρες".

Από πλευράς ΠΑΕ ΑΕΚ, ο υπεύθυνος ασφαλείας, Ακης Τάκης, τόνισε: "Για το θέμα της ασφάλειας υπεύθυνες είναι η ΕΠΟ και η αστυνομία. Ο ρόλος των ομάδων είναι επικουρικός για να συμβουλέψουν τους φιλάθλους να έχουν σωστή συμπεριφορά. Εμείς έχουμε δείξει με τη στάση μας αυτά τα χρόνια το πώς αντιμετωπίζουμε τους φιλάθλους μας και την ασφάλεια. Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι δεν θα γίνει τίποτα, αφού τα μέτρα που θα ληφθούν δεν είναι 100% δικά μας. Ας ελπίσουμε ότι ο κόσμος θα έρθει να απολαύσει έναν αγώνα γιορτή, ελπίζοντας ότι θα κερδίσει η ομάδα του και ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά".

Ο πρόεδρος της επιτροπής κυπέλλου της ΕΠΟ, Νίκος Προύντζος, πρόσθεσε: "Θέλουμε ο τελικός κυπέλλου να είναι γιορτή, όπως του αρμόζει, με τη συμμετοχή δύο μεγάλων ομάδων".

www.kontra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: