Η Ν.Δ. για άλλη μια φορά "ξεχνάει" το παρελθόν της.
Με αφορμή την πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να προκαλέσει εκλογές, με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας τον Μάρτιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για ευτελισμό των θεσμών, καταστρατήγηση του Συντάγματος και ότι συμπεριφέρεται απαράδεκτα κι ανεύθυνα, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Παυλόπουλος, έκανε λόγο για παραβίαση του Συντάγματος.
Ποιο είναι όμως το πρώτο και μοναδικό μέχρι τώρα κόμμα στην ιστορία της Ελλάδος που οδήγησε την χώρα σε εκλογές με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας;
Φυσικά η Νέα Δημοκρατία!!!
Να πώς έχει η ιστορία εκεί στην Ν.Δ. έχουν "ξεχάσει":
Την κυβέρνηση της «Κάθαρσης» και του «Βρώμικου 89», με συνεργασία της ΝΔ και του Συνασπισμού της Αριστεράς, υπό τον Τζανή Τζανετάκη, τη διαδέχτηκε η οικουμενική κυβέρνηση υπό τον Ξενοφώντα Ζολώτα καθώς στις εκλογές του Νοέμβρη του 89 δεν προέκυψε αυτοδύναμη κυβέρνηση (ΝΔ 46,2%, ΠαΣοΚ 40,7%).
Η οικουμενική κυβέρνηση, στην οποία συμμετείχαν βουλευτές του ΠαΣοΚ, της ΝΔ και του Συνασπισμού της Αριστεράς, θα διαλυθεί με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ο αρχηγός της ΝΔ, Κ.Μητσοτάκης, απέρριψε τη πρόταση του ΠαΣοΚ και του ενιαίου Συνασπισμού της Αριστεράς, για επανεκλογή του Χ. Σαρτζετάκη και υποστήριξε την εκλογή του Κ.Καραμανλή, ο οποίος όμως αρνήθηκε να συμμετέχει σε αυτό το «φρενοκομείο» όπως το είχε χαρακτηρίσει.
Η ΝΔ πίστευε πως με την πτώση της οικουμενικής κυβέρνησης, θα πείσει τον κόσμο για την ανάγκη αυτοδυναμίας, την οποία θεωρούσε πως μπορεί να επιτύχει καθώς το ΠαΣοΚ είχε πληγεί αρκετά από τη σκανδαλολογία της εποχής με κυρίαρχη την υπόθεση Κοσκωτά.
Κατά τη διάρκεια των τριών ψηφοφοριών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, οι βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν «παρών».
Χαρακτηριστικό της απαξίωσης για την διαδικασία που μόνο στόχο είχε να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές είναι ότι κατά τη διάρκεια της τρίτης ψηφοφορίας η βουλευτής των Οικολόγων Μαρίνα Δίζη ανάρτησε μέσα στην αίθουσα ένα πανό που έγραφε «φτάνει πια η κοροϊδία με το συν 1, τον Πρόεδρο και το νέφος» την ώρα που ομοϊδεάτες της, την έραιναν με άνθη.
Η βουλευτής της ΝΔ Άννα Συνοδινού αντέδρασε ζητώντας από το προεδρείο να την «βγάλει έξω». Όταν ο Πρόεδρος του Σώματος δεν έκανε δεκτό αυτό της το αίτημα η βουλευτής της ΝΔ αποχώρησε τόσο από την αίθουσα όσο και από την πολιτική.
Τελικά η χώρα οδηγείται στις κάλπες. Η ΝΔ και πάλι δεν αποκτά την αυτοδυναμία.
Όμως με την προσχώρηση του μοναδικού βουλευτή της ΔΗΑΝΑ, Θεόδωρο Κατσίκη, αποκτά τον αριθμό των 151 βουλευτών και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης παίρνει την αυτοδυναμία.
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αποδέχεται να είναι υποψήφιος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Ο εκλεκτός του ΠαΣοΚ ήταν ο Ι.Αλευράς ενώ ο ενιαίος Συνασπισμός της Αριστεράς ψήφισε τον Κ. Δεσμοτόπουλο.
Τελικά χρειάστηκαν δυο ψηφοφορίες για να εκλεγεί ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, με τις ψήφους του Θ. Κατσίκη και των δύο «ανεξάρτητων» μουσουλμάνων βουλευτών Σαδίκ και Φαϊκογλου.
Ο Κ. Καραμανλής εξελέγη με 153 ψήφους τις λιγότερες με τις οποίες εξελέγη ποτέ Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Τότε που η Ν.Δ. ψήφισε παρών δεν ήταν ευτελισμός των θεσμών και καταστρατήγηση του Συντάγματος κύριε Αντώναρε;
Τότε η συμπεριφορά της Ν.Δ. δεν ήταν απαράδεκτη κι ανεύθυνη;
Ας υπενθυμίσει κάποιος στην κυβέρνηση αυτήν την πολύ ωραία ιστορία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου