Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

Siemens Enterprise: Οι προτεραιότητες στην Ελλάδα

Ημερησία - 15.12.2008

Η έμφαση σε συγκεκριμένους τομείς της αγοράς του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού για επιχειρήσεις αλλά και η περαιτέρω ενίσχυση από πλευράς ανθρώπινου δυναμικού του κέντρου ανάπτυξης λογισμικού που βρίσκεται στην Αθήνα περιλαμβάνονται στις άμεσες προτεραιότητες της διοίκησης της Siemens Enterprise Communications (SEN) μετά τη λήξη του θέματος που υπήρχε με το κλείσιμο του εργοστασίου της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με στελέχη της ελληνικής θυγατρικής της SEN, η οποία έχει εξαγοραστεί από την αμερικανική επενδυτική εταιρεία The Gores Group, η υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens δεν έχουν επηρεάσει τις πωλήσεις των προϊόντων της SEN στη χώρα μας. «Συνεχίζουμε να είμαστε εξαιρετικά ισχυροί, ιδίως στον ιδιωτικό τομέα», επισημαίνει ο κ. Γιάννης Γούσης, διευθυντής πωλήσεων της SEN, προσθέτοντας ότι η εταιρεία διαθέτει πολύ καλή τοποθέτηση στην ελληνική αγορά των τηλεπικοινωνιακών προϊόντων που χρησιμοποιούνται σε μεγάλες, μεσαίες αλλά και μικρές επιχειρήσεις.

Προϊόντα Σημειωτέον πως η ελληνική SEN πωλεί τα προϊόντα της τόσο απευθείας όσο και μέσω ενός δικτύου συνεργατών, ο μεγαλύτερος εκ των οποίων είναι ο ΟΤΕ. Επίσης, αξίζει να επισημανθεί ότι η ελληνική θυγατρική έχει στην περιοχή ευθύνης της, την Αλβανία, την Κύπρο, τα Σκόπια και την Αρμενία.

Σύμφωνα με τον κ. Γούση, η SEN έχει ρίξει ιδιαίτερο βάρος στον τομέα των ενοποιημένων επικοινωνιών (unified commnications) όπου διαθέτει σημαντική τεχνογνωσία.
Το αξιοσημείωτο είναι ότι το λογισμικό για τις λύσεις της SEN στο συγκεκριμένο τομέα αναπτύσσεται εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα, όπου η εταιρεία διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα της για ανάπτυξη λογισμικού με 310 άτομα προσωπικό.
Σημειωτέον πως ο αριθμός του προσωπικού αυξάνεται διαρκώς τους τελευταίους μήνες και αναμένονται νέες προσλήψεις μέσα στο 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια: