Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

O Π. Ξυνής διευθύνων σύμβουλος στη Siemens Ελλάδος

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ - Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου 2008

Ο κ. Πάνος Ξυνής αναλαμβάνει από την 1η Ιανουαρίου 2009 τα καθήκοντα του Διευθύνοντος Συμβούλου στη Siemens Ελλάδος, διαδεχόμενος τον κ. Rudolf Fischer, ο οποίος διετέλεσε προσωρινός επικεφαλής της εταιρίας, παράλληλα με τα καθήκοντά του ως επικεφαλής Οικονομικών υπηρεσιών (Chief Financial Officer). Ο κ. Rudolf Fischer θα παραμείνει CFO της Siemens Ελλάδας.

Όπως δήλωσε ο κ. Francisco Belil, επικεφαλής της Siemens για την ευρύτερη περιοχή της Νότιο-Δυτικής Ευρώπης (Cluster South West Europe) στην οποία εντάσσεται διοικητικά και η Ελλάδα, «είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορούμε να έχουμε μαζί μας τον Πάνο, ο οποίος φέρνει μαζί του την εκτεταμένη εμπειρία του από τη Shell Θεωρούμε την τοποθέτησή του ως ένα σημαντικό βήμα προς την αντιμετώπιση των σημερινών προκλήσεων, και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη νέα του καριέρα με τη Siemens».

«Βρίσκω συναρπαστική την προοπτική να ηγηθώ της Siemens στην Ελλάδα», υπογράμμισε ο Πάνος Ξυνής και συνέχισε: «Θα εργαστώ με τους συναδέλφους μου για να διασφαλίσουμε την πλήρη αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην εταιρεία μας. Ελπίζω ότι θα μπορέσω να συμβάλω ουσιαστικά στην μακρόχρονη και βιώσιμη επιτυχία της εταιρείας στη χώρα μας, τώρα και στο μέλλον».

Ο κ. Ξυνής γεννήθηκε στην Αθήνα, και έχει πτυχίο Χημικού Μηχανικού, με μεταπτυχιακές σπουδές σε process engineering και οικονομικά. Ξεκίνησε την καριέρα του στη Shell το 1983, όπου κατέλαβε διάφορες θέσεις, οι οποίες περιελάμβαναν τους τομείς Χημικών προϊόντων, Εφοδιασμού και Διανομής, Λιπαντικών, και Ναυτιλίας, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε διεθνές επίπεδο. Από το 2005 διατελεί Πρόεδρος των εταιριών Shell στην Ελλάδα και Διευθυντής ανθρωπίνων πόρων για την Ελλάδα και την Ανατολική Ευρώπη.

Το Δελτίο τύπου της Siemens

Δεν υπάρχουν σχόλια: