Δευτέρα 18 Αυγούστου 2008

Καμία ενημέρωση από κανέναν για τους εργαζόμενους στην Siemens Θεσσαλονίκης

Οι εργαζόμενοι στην Siemens Θεσσαλονίκης δεν έχουν ενημερώθει ακόμα από κανέναν για την πώληση του εργοστασίου που εργάζονται στην αμερικάνικη εταιρία The Gores Group. Ούτε από την διοίκηση αλλά πολύ περισσότερο ούτε από το Σωματείο. Παρ' όλο που η προηγούμενη εβδομάδα ήταν εργάσιμη για πολλούς εργαζόμενους δεν βγήκε ούτε μία ανακοίνωση. Το γεγονός αυτό μάλλον είναι παγκόσμια πρωτοτυπία. Θα έλεγε κανείς ότι αυτά που συμβαίνουν μάλλον δεν αφορούν τους εργαζόμενους στην εταιρία άλλα κάποιους άλλους.

Η μόνη πηγή πληροφόρησης είναι οι εφημερίδες και το internet. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι όλοι οι εργαζόμενοι έχουν πρόσβαση σ' αυτά τα μέσα.

Σήμερα είναι 18 Αυγούστου και το Σωματείο δεν έχει ενημερώσει κανέναν για:

- τη συνάντηση στις 22 Ιουλίου στο Υπουργείο Οικονομικών με τους Γ. Αλογοσκούφη και Στ. Καλαφάτης.
- τη συνάντηση στις 22 Ιουλίου με τον Πρόεδρο του Συνασπισμού Αλέξη Τσίπρα.
- τη συνάντηση στις 23 Ιουλίου με τη Γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.
- τη συνάντηση στις 24 Ιουλίου με τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ Γ. Καρατζαφέρη.
- τη συνάντηση στις 29 Ιουλίου με το Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Γ. Ραγκούση.
- τη συνάντηση στις 30 Ιουλίου με το Γραμματέα της Ν.Δ. Λ. Ζαγορίτη.
- την ανακοίνωση στις 29 Ιουλίου πώλησης του εργοστασίου.

Αντίθετα έχουν ενημερώσει τις εφημερίδες οι οποίες έγραψαν:

Έθνος - 30 Ιουλ. 2008: «Πιστεύουμε ότι αυτό που κάνουν είναι να μετράνε τις αντιδράσεις. Ο επόμενος μήνας είναι ο πιο κρίσιμος, γι αυτό πρέπει να δράσουμε ενωμένοι», είπε στο «Εθνος» ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο εργοστάσιο, Χ. Καλαϊτζίδης και πρόσθεσε:
«Το σημαντικότερο είναι πως όλα τα πολιτικά κόμματα είναι μαζί μας και έχουν δεσμευτεί ότι θα κάνουν το παν για να μην κλείσει το εργοστάσιο».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος των εργαζομένων της Siemens Hellas, Θ. Μαρούσης, εξέφρασε την έντονη αγωνία του για τον κίνδυνο «λουκέτου» στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης.

Ημερησία - 30 Ιουλ. 2008: «Πιστεύουμε ότι αυτό που κάνουν είναι να μετράνε τις αντιδράσεις. O επόμενος μήνας είναι ο πιο κρίσιμος και γι' αυτό πρέπει να δράσουμε ενωμένοι», δήλωνε χθες ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο εργοστάσιο (σ. σ. εκπροσωπεί 425 άτομα), X. Kαλαϊτζίδης, προσθέτοντας ότι «το σημαντικότερο είναι πως όλα τα πολιτικά κόμματα είναι μαζί μας κι έχουν δεσμευτεί ότι θα κάνουν το παν να μην κλείσει το εργοστάσιο».

Αγγελιοφόρος - 31 Ιουλ. 2008: O πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων στο εργοστάσιο Θεσσαλονίκης, Μπάμπης Καλαϊτζίδης, κρατά χαμηλούς τόνους, σε δήλωσή του στον «Α», που αναφέρει ότι η μόνη ενημέρωση που έχει το σωματείο είναι η ανακοίνωση της μητρικής Siemens από το Μόναχο. «Το εργοστάσιο είναι ανοιχτό μέχρι νεωτέρας», σημείωσε.

Ελευθεροτυπία - 30 Ιουλ. 2008: Προφητική ήταν, όπως φαίνεται, η παρέμβαση του προέδρου των εργαζομένων Μπ. Καλαϊντζίδη. Αναφερόμενος στην τύχη της Τηλεβιομηχανικής σημείωσε: «Εχουμε φτάσει στο κόκκινο, ανά πάσα στιγμή μπορεί να μας ανακοινώσουν τα δυσάρεστα».

Μακεδονία - 31 Ιουλ. 2008: “Προς το παρόν δεν μπορούμε να αξιολογήσουμε την εξέλιξη. Δεν έχουμε καμία ένδειξη πώς μπορεί να μας επηρεάσει. Το θετικό είναι ότι έχουμε αποσπάσει τη δέσμευση του συνόλου των κομμάτων ότι θα κάνουν ό,τι μπορούν για να δοθεί λύση”, ήταν το σχόλιο του πρόεδρου των 265 εργαζομένων του εργοστασίου Θεσσαλονίκης Μπάμπη Καλαϊτζίδη στη “Μ”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: