Δευτέρα 18 Αυγούστου 2008

Οι συναντήσεις με ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.και οι δηλώσεις του κ. Μαρούση

Στις 29 Ιουλίου 2008, δηλαδή την ίδια ημέρα της ανακοίνωσης της πώλησης του SEN, πραγματοποιήθηκε συνάντηση κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ με εκπροσώπους των εργαζομένων στη Siemens.
Η συνάντηση έγινε στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα.
Στο κλιμάκιο του Πασοκ συμμετείχαν ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης και οι βουλευτές Ε. Χριστοφιλοπούλου, Χ. Χάιδος και Μ. Τιμοσίδης.

Μετά τη συνάντηση, η Εύη Χριστοφιλοπούλου είπε τα εξής:

Συναντηθήκαμε σήμερα με τους εργαζόμενους στα εργοστάσια της Siemens. Εργαζόμενους από όλη τη χώρα και από το κομβικής σημασίας εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης. Είχαμε μια ειλικρινή συζήτηση μαζί τους και το πρώτο πράγμα που θέλουμε να δηλώσουμε είναι το αυτονόητο, ότι οι εργαζόμενοι δεν φταίνε σε τίποτα. Το σκάνδαλο της Siemens πρέπει να αποκαλυφθεί και οι εργαζόμενοι πρέπει να καλυφθούν. Πρέπει να έχουν την κάλυψη της Πολιτείας, τη στήριξη της Πολιτείας. Το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται να σταθεί δίπλα στους εργαζόμενους για τη διατήρηση των επενδύσεων σε όλη τη χώρα, με ιδιαίτερο βάρος στην επένδυση που υπάρχει στη Θεσσαλονίκη, έτσι ώστε να μη χαθούν θέσεις εργασίας για τη χώρα μας, αλλά αντίθετα να δημιουργηθούν καινούργιες και να διατηρηθεί ένα πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό, ένα ανθρώπινο δυναμικό των εργαζόμενων της Siemens, που έχει τεχνογνωσία, έχει δυνάμεις, έχει ευθύνη και ήξερε να διαπραγματεύεται με την εργοδοσία, ακόμα και να χάνει δικαιώματα για να μπορέσει να επιβιώσει η εταιρεία προς το κοινό όφελος. Αυτή η ευθύνη των εργαζόμενων της Siemens θα πρέπει να μας καθοδηγήσει για το μέλλον των εργασιακών σχέσεων στη χώρα μας.

Στις 30 Ιουλίου 2008, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Λευτέρης Ζαγορίτης συναντήθηκε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στην Αθήνα, με εκπροσώπους των Εργαζομένων της SIEMENS HELLAS.

Στη συνάντηση από την πλευρά των εργαζομένων της Siemens συμμετείχαν οι κ.κ. Μαρούσης Θεόδωρος (Πρόεδρος Εργαζομένων Siemens Hellas), Παπαχριστοφίλου Γεώργιος (Αντιπρόεδρος), Δημητροπούλου Χριστίνα (Μέλος), Πέτσης Νικόλαος (Μέλος), Παπαχρηστόπουλος Διονύσιος (Ταμίας), Καλαϊτζίδης Μπάμπης (Πρόεδρος Εργαζομένων Siemens Enterprise Θεσσαλονίκης) και Κοτρογιάννης Δημήτριος (Πρόεδρος Εργαζομένων Συλλόγου ΕΒΙΟΠ TΕΜΠΟ).

Από τη Νέα Δημοκρατία συμμετείχαν, ακόμη, ο Γενικός Διευθυντής κ. Μενέλαος Δασκαλάκης, ο Διευθυντής Πολιτικού Γραφείου Προέδρου κ. Κώστας Σταϊκούρας, ο Γραμματέας Συνδικαλισμού κ. Κώστας Κόλλιας και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου κ. Γιώργος Μαλούχος.

Μετά τη συνάντηση ο Γραμματέας της K.E. της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Ζαγορίτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Λ. ΖΑΓΟΡΙΤΗΣ: Με πολύ μεγάλη προσοχή και ενδιαφέρον ακούσαμε τις θέσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων στη SIEMENS HELLAS. Αφουγκραστήκαμε την αγωνία τους και για τις θέσεις εργασίας και για τη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης. Καταστήσαμε σαφές ότι η έρευνα για την υπόθεση SIEMENS θα πρέπει να συνεχιστεί, να ολοκληρωθεί, να διαλευκανθεί η υπόθεση και να τιμωρηθούν όποιοι είναι υπεύθυνοι. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να έχει επιπτώσεις στους εργαζομένους και στις οικογένειές τους, οι οποίες σε τελική ανάλυση δεν φταίνε σε κάτι.

Θ. ΜΑΡΟΥΣΗΣ: Ευχαριστούμε τον κ. Ζαγορίτη και το επιτελείο του που διέθεσε χρόνο προκειμένου να ακούσει τις ανησυχίες μας για τις θέσεις εργασίας στον όμιλο της SIEMENS Ελλάδος. Δεν είναι πια ανησυχίες, τις οποίες έχουμε εκφράσει. Είχαμε χθες τις εξαγγελίες της μητρικής, η οποία προχωρά σε συνένωση με κάποια μεγάλη αμερικάνικη εταιρία και το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης κινδυνεύει άμεσα να κλείσει. Παρακαλέσαμε να επέμβει η κυβέρνηση, προκειμένου να σωθούν αυτές οι θέσεις εργασίας στη Θεσσαλονίκη πρώτα, και να διασφαλίσει όλες τις θέσεις εργασίας του ομίλου SIEMENS στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: