Τρίτη 26 Αυγούστου 2008

Συνάντηση του Σωματείου Εργαζομένων της ΒΙΑΜΥΛ στο Υπουργείο Απασχόλησης

Η Υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κα Σοφία Καλαντζάκου συναντήθηκε την Τρίτη 26/8 με το Σωματείο Εργαζομένων της ΒΙΑΜΥΛ παρουσία του Διοικητή του Ο.Α.Ε.Δ. κ. Γιώργου Βερναδάκη για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες του προγράμματος απασχόλησης και αυταπασχόλησης που έχει ήδη εγκριθεί.

Η Υφυπουργός δέχθηκε προτάσεις τροποποίησης σημείων του προγράμματος από το Σωματείο, και έκανε ήδη δεκτές ορισμένες εξ αυτών.

Μετά τη συνάντηση η Υφυπουργός κα Σοφία Καλαντζάκου δήλωσε τα εξής:

«Στόχος μας είναι οι εργαζόμενοι στη ΒΙΑΜΥΛ να έχουν τοποθετηθεί σε δουλειά μέσω του προγράμματος και με τη συνεργασία των εργασιακών συμβούλων του ΟΑΕΔ την 1η Οκτωβρίου. Υπενθυμίζω ότι η ΒΙΑΜΥΛ κλείνει 30 Σεπτεμβρίου.

Ήδη οι εργαζόμενοι έχουν περάσει τη διαδικασία της εξατομικευμένης προσέγγισης του ΟΑΕΔ, η οποία βοηθάει στην αποτελεσματική σύζευξη μεταξύ εργαζομένων και θέσεων εργασίας.

Οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ στη Θεσσαλονίκη έχουν ήδη έρθει σε επικοινωνία με 70 επιχειρήσεις και στόχος τους είναι να επισκεφτούν συνολικά 200 από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της συμπρωτεύουσας.

Οι επιχειρήσεις που έχουν ήδη ενημερωθεί ανταποκρίνονται θετικά έτσι ώστε μέσα στο Σεπτέμβριο να έχουν εξασφαλιστεί θέσεις εργασίας για όλους.»

Το πρόγραμμα που έχει εκπονηθεί ειδικά για τη ΒΙΑΜΥΛ περιλαμβάνει τα εξής βασικά σημεία:

1- επιδότηση των εργαζομένων στη ΒΙΑΜΥΛ για να δημιουργήσουν τη δική τους μικρή επιχείρηση ύψους 30.000 ευρώ και με δυνατότητα επιδότησης δυο ατόμων ως εταίρων (με επιδότηση 60.000 ευρώ).

2- επιχορήγηση των νέων θέσεων εργασίας με 36 ευρώ ημερησίως, διάρκειας 4 ετών.

Τέλος, η Υφυπουργός κα Καλαντζάκου υπογράμμισε ότι:

«Είμαστε σε συνεχή και συστηματική συνεργασία με το Σωματείο Εργαζομένων της ΒΙΑΜΥΛ για να πετύχουμε τον κοινό στόχο που είναι η παραμονή τους στην αγορά εργασίας.»

Στο εργοστάσιο απασχολούνται 82 εργαζόμενοι με μέσο όρο ηλικίας τα 46 έτη .

Δεν υπάρχουν σχόλια: