Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Εύκολη κλήρωση για τη Λάρισα

Εύκολη μπορεί να χαρακτηριστεί η κλήρωση για την Λάρισα καθώς οι «βυσσινί» καλούνται να αποκλείσουν σε διπλά ματς στις 16 και 23 Ιουλίου την Ισλανδική ΚΡ Ρεϊκιαβικ.
Το πρώτο ματς θα διεξαχθεί εκτός έδρας και το δεύτερο στην Θεσσαλική πρωτεύουσα.
Οι άνθρωποι του Θεσσαλικού συλλόγου έχουν συγκρατημένη αισιοδοξία ωστόσο επισημαίνουν ότι χρειάζεται προσοχή καθώς το Ισλανδικό πρωτάθλημα θα βρίσκεται σε εξέλιξη εκείνη την περίοδο και η ΚΡ σε εντατικούς αγωνιστικούς ρυθμούς.

Η αντίπαλος της Λάρισας ιδρύθηκε το 1899 και είναι η γηραιότερη, αλλά και πιο επιτυχημένη ομάδα της Ισλανδίας. Μάλιστα, ήταν ο σύλλογος που κέρδισε και το πρώτο πρωτάθλημα της χώρας το 1912, όταν και επικράτησε σε αγώνα πλέι οφ της Φραμ. Τα χρώματά της είναι το λευκό και το μαύρο, όπως ακριβώς της Νιούκαστλ, ενώ ήταν η πρώτη ισλανδική ομάδα που έπαιξε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, όταν και το 1964 αντιμετώπισε τη Λίβερπουλ. Έχει κατακτήσει 24 φορές το πρωτάθλημα Ισλανδίας, αν και η τελευταία φορά ήταν το.... 2003, ενώ μετρά 11 Κύπελλα με τελευταίο αυτό του 2008. Αξίζει πάντως να σημειωθεί, πως ο διασημότερος παίκτης που έχει αναδείξει είναι ο Έιντουρ Γκούντγιονσεν.

Έδρα της είναι το «KR-Vollur», χωρητικότητας 6.000 θεατών, το οποίο πάντως δεν είναι συνεχώς... κατάμεστο. Την περσινή περίοδο τερμάτισε στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος Ισλανδίας, αν και θα μπορούσε περισσότερα πράγματα. Ωστόσο, το κακό ξεκίνημα της στέρησε την ευκαιρία να διεκδικήσει ακόμα και τον τίτλο. Την φετινή περίοδο και μετά από οκτώ αγωνιστικές είναι στην 3η θέση με 14 βαθμούς και απολογισμό 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες (14-9 γκολ).

Προπονητής της ΚΡ Ρέικιαβικ είναι ο Ισλανδός Λόγκι Όλαφσον, προπονητής με σπουδαιότερο σταθμό της καριέρας του τη Λίλεστρομ (ως βοηθός) την περίοδο 2001-03.

Όσον αφορά το δυναμικό της, στηρίζεται κυρίς στο ισλανδικό στοιχείο, έχοντας μόλις τρεις ξένους παίκτες τους Ολλανδούς, Πρινς Ράικομαρ, Μαρκ Ρούτγκερς, αλλά και τον Πορτογάλο Ζορντάο.

πηγή: gazzetta.gr


Η ΚΡ Ρέικιαβικ έχει αντιμετωπίσει την περίοδο 1997-98 τον ΟΦΗ για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.
Ο ΟΦΗ κέρδισε 3-1 στο Ηράκλειο και έφερε 0-0 στην Ισλανδία.


KR σημαίνει: Knattspyrnufélag Reykjavíkur (λέγε με KR).

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: