Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

«Η κυβέρνηση δημιούργησε ένα κομματικό πυροσβεστικό σώμα»


Αυθαίρετες αποστρατείες αξιωματικών για κομματικούς λόγους, παράνομες μεταθέσεις που στη συνέχεια ακυρώνονται από τα δικαστήρια, στημένοι διαγωνισμοί για προσλήψεις και προαγωγή των «ημέτερων». Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του πυροσβεστικού σώματος, όπως αποκάλυψε στο tvxs ο απόστρατος αρχιπύραρχος κ.Χρυσανθακόπουλος.

«Η κυβέρνηση δημιούργησε ένα κομματικό πυροσβεστικό σώμα», καταγγέλλει στο tvxs ο κ.Χρυσανθακόπουλος. «Οποιοσδήποτε δεν ανήκει σε κομματικό μηχανισμό ή τολμάει να ορθώσει το παράστημά του καταλήγει να καρατομείται», συμπληρώνει.

Πράγματι, η ιστορία του κ.Χρυσανθακόπουλου εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με το επίπεδο της αξιοκρατίας στο πυροσβεστικό σώμα. Τη στιγμή ακριβώς που ολοκλήρωσε με άριστα το μεταπτυχιακό που το ίδιο το πυροσβεστικό σώμα τον είχε επιλέξει για να παρακολουθήσει, ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος τον αποστράτευσε εσπευσμένα με το βαθμό του αρχιπυράρχου. «Ολοκλήρωσα το μεταπτυχιακό μου - το οποίο χρηματοδοτείται από τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων - και τη στιγμή ακριβώς που ήμουν έτοιμος να προσφέρω ακόμα περισσότερα στο κοινωνικό σώμα, με αποστράτευσαν», διηγείται ο κ.Χρυσανθακόπουλος.

Ποιος ήταν, όμως, ο λόγος της πρόωρης αποστρατείας του; «Το γεγονός ότι επί χρόνια διετέλεσα αντιπρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος χωρίς να φοβηθώ να εκφράσω την άποψή μου και να ορθώσω το ανάστημά μου, είχε ως αποτέλεσμα να το πληρώσω πολύ ακριβά», εξηγεί ο κ.Χρυσανθακόπουλος.

Στη συνέχεια της συζήτησης μαζί του, ωστόσο, έγινε φανερό ότι ο κ.Χρυσανθακόπουλος δεν είναι ο μόνος που πλήρωσε το τίμημα της μη ένταξης στον κομματικό μηχανισμό που μαστίζει το πυροσβεστικό σώμα. Παράνομες μεταθέσεις, πρόωρες αποστρατείες για κομματικούς λόγους, στημένοι διαγωνισμοί και αναξιοκρατικές προαγωγές αποτελούν πλέον κοινό μυστικό σε ένα πυροσβεστικό σώμα που παρακμάζει.

www.tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: