Κυριακή 2 Αυγούστου 2009

Οι διακοπές των Χουντικών

Ανάμεσα στο «πουλί» και στον Γ. Παπαδόπουλο, ο ΛΑΟΣ και οι κάρτες του υφυπουργού της Ν.Δ. Αθ. Μπούρα.
Από την Ελευθεροτυπία

Μπορεί η Ελλάδα μόλις να γιόρτασε τα 35 χρόνια δημοκρατίας και τα κόμματα να διαγκωνίζονται για την εκλογή του νέου προέδρου και για το πότε θα στηθούν οι κάλπες.
Υπάρχουν, όμως, και κάποιοι που αδιαφορούν για όλ' αυτά. Ίσως και να τα χλευάζουν:

Είναι οι εναπομείναντες πρωταγωνιστές της 21ης Απριλίου 1967 που, αδιόρθωτοι, κάνουν διακοπές μαζί, κάπου στην Ανάβυσσο στο ξενοδοχείο «Καλυψώ», που ο ιδιοκτήτης του Σωτήρης Τενές το έχει εγκαταλείψει, στην αισθητική του 1972 οπότε και το απέκτησε.

Είναι και η εκλεκτή πελατεία του που παραπέμπει εκεί: Στυλιανός Παττακός, Θεόδωρος Θεοφυλογιαννάκος, αλλοτινός διοικητής του ΕΑΤ-ΕΣΑ, Σπύρος Ζουρνατζής, υπουργός της κυβέρνησης Μαρκεζίνη.

Η ρεσεψιόν είναι διακοσμημένη με δεκάδες φωτογραφίες και σύμβολα της επταετίας. Ανάμεσα στο «πουλί» και στον Γ. Παπαδόπουλο και φωτογραφίες των πρώην βασιλέων αλλά και πορτρέτα του Χίτλερ, ωστόσο, ξεφυτρώνουν περήφανα οι φωτογραφίες του Γ. Καρατζαφέρη και του Μ. Βορίδη, αλλά και ευχετήριες κάρτες του νυν υφυπουργού Οικονομίας, του νεοδημοκράτη Αθ. Μπούρα.

Στο δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας διαβάστε εδώ τι λένε ο 98χρονός Παττακός και οι υπόλοιποι Χουντικοί για τον Ωνάση που φυγάδευσε στο εξωτερικό δύο από αυτούς, για τον Αντρέα Παπανδρέου που επισκέφτηκε ο Παττακός στη φυλακή, για την Ελληνική Μεραρχία που απέσυραν από την Κύπρο το 1968, για τους κομμουνιστές που ετοίμαζαν τον τέταρτο γύρο, για τον Αρχιεπίσκοπο, για τον Τσίπρα και τον Αλαβάνο, για τον Μπερλουσκόνι και φυσικά για τον Γ. Καρατζαφέρη. Επίσης διαβάστε που βρίσκονται οι άλλοι Απριλιανοί.

Ενδιαφέρον έχει το τέλος για το τι ψηφίζουν οι απόγονοι της Χούντας:

Η απάντηση του Παττακού:

«Βασικά, ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη. Ομως, επειδή αγαπώ το συμφέρον της πατρίδος μου, πιστεύω ότι είναι καλύτερα να ψηφίζουν Ν.Δ. ώστε να μη βγει ποτέ το ΠΑΣΟΚ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: