Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Προγράμματα Stage: αυτή είναι η αλήθεια

Τα πράγματα με το όνομα τους είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με όσα αναφέρονται για μονιμοποιήσεις των εργαζομένων με stage.

Στα 5,5 χρόνια της Ν.Δ. δεν βγήκε ούτε μια προκήρυξη για πρόγραμμα Stage.

Ας μας απαντήσει κάποιος λοιπόν στο ερώτημα: "όλοι αυτοί που μπήκαν σε τέτοια προγράμματα τα τελευταία χρόνια με ποιον τρόπο μπήκανε;"

Έχουν πάρα πολύ μεγάλο θράσος όσοι ζητάνε σήμερα την μονιμοποίηση τους.

Ούτε καν σαν προυπηρεσία για τον ΑΣΕΠ θα έπρεπε να μετράει ο χρόνος των
Stage.

Ο κ. Παναγόπουλος είπε να εξής:

"Αν οποιοσδήποτε σκέφτεται ότι μπορούν τα προγράμματα stage, αυτή η βαρβαρότητα, αυτή η κατάρα για την ελληνική κοινωνία, να επιβραβευτεί με μονιμοποίηση, τότε όλες οι διακηρύξεις για διαφάνεια και για αξιοκρατία πάνε στο καλάθι των αχρήστων. Παραδιδόμαστε στο εμπόριο ελπίδας και στην κομματικοκρατία, τότε να καταργήσουμε και το ΑΣΕΠ".

"Αυτά τα προγράμματα έπρεπε να είναι μικρής χρονικής διάρκειας και να μην ανανεώνονται. Η ΕΕ δεν έβαζε τα λεφτά της για να ανανεώνονται οι συμβάσεις και να φτάνουν τα 4 και 5 χρόνια".

"Δεν συμφωνώ με τη διατύπωση που αφήνει παραθυράκια, μια διατύπωση που θεωρεί ότι κάποιοι που πέρασαν από βουλευτικό γραφείο, γιατί αυτές οι θέσεις δεν προκηρύχτηκαν και επιλέχθηκαν οι υποψήφιοι με χαρτάκια από τα υπουργικά γραφεία, ότι μπορούν να μονιμοποιηθούν. Αν αυτό επιβραβευθεί, τότε το κάθε ελληνόπουλο θα πει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει διαφάνεια και αξιοκρατία.
Οι ανάγκες των προσλήψεων πρέπει να γίνονται αποκλειστικά με διαγωνισμό, με διακομματικό έλεγχο και καθαρές διαδικασίες, μέσω ΑΣΕΠ και όχι κάποιος να βρίσκει θέση και δουλειά με ρουσφετολογικό τρόπο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: